Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Punto + i - ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Punto + i - ???

Iskam da si kupia kola, koiato da e udobna za grada, da e s eftina poddrujka, da ne e s dobro saotnochenie cena - kachestvo, da gori malko, da stava poniakoga i za izvangradsko, bez pretencii za sustezania, da moga da se kachvam zimata na Pamporovo bez da se strahuvam dali chte moje da se kachi, dali niama da varti gumi.... Spriala sum se na Fiat Punto - 4/5 vrati, 1997/1998, gledam che varviat okolo 5000 leva... Bih iskala da spodelite mnenia za takiva avtomobili. Niakakvi problemi, kakvo da gledam, kakuv dvigatel, kakvi problemi moga da ochakvam... Izobchto plusove i minusi za tozi avtomobil. Drugia variant e Opel Corsa... no mi se struva che Puntoto e po-dobro rechenie.( Blagodaria za otgovorite predvaritelno.Искам да си купя кола, която да е удобна за града, да е с ефтина поддръжка, да не е с добро съотночение цена - качество, да гори малко, да става понякога и за извънградско, без претенции за състезания, да мога да се качвам зимата на Пампорово без да се страхувам дали ще може да се качи, дали няма да върти гуми.... Спряла съм се на Фиат Пунто - 4/5 врати, 1997/1998, гледам че вървят около 5000 лева... Бих искала да споделите мнения за такива автомобили. Някакви проблеми, какво да гледам, какъв двигател, какви проблеми мога да очаквам... Изобщо плюсове и минуси за този автомобил. Другия вариант е Опел Корса... но ми се струва че Пунтото е по-добро решение.Благодаря за отговорите предварително.Може ли да използваш кирилица следващия път? Благодаря.

Мисля, че дилемата Опел или Фиат въобще не стои Не знам дали знаете, но Опел-а е открил ръждата :D Иначе сериозно по темата мога да кажа, че ще останете доволна от Пунто. Имам две познати, които карат Пунто. Едната го кара от 5 години и е доволна. Другата го взе преди 6 месеца. Преди имаше Голф 2-ка и до сега не съм я чул да се оплаква. Колкото до обема на двигателя - хубаво е когато има повечко "коне", но пък при сегашните цени на бензина вие ще си прецените дали можете да издържате на 10-12/100 градско!!! Но щом искате да се качвате до Пампорово нека да е по-голям от 1.1 а пък и зимните гуми са задължителни!!! За вериги да не говорим!!! Надявам се, че не горите от желание да бутате в неразринати зимата пътища!!! Тога и джип може да не ви помогне Самият аз карам Типо 1.4i.e. и съм доволен Успех в избора
    FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
    ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Коментар

Аз лично карам Пунто от 1 месец и съм доста доволен, за градска кола си е чудесно решение.Харчи малко(стига да не се ръчка!).По каталог го дават 7.9 градски цикъл, извън градски цикъл до 90 km / 4.9 а над 120 е към 6.9 Това са малко относителни числа но горе-долу е в този диапазон.Виж само че когато избираш Пунтото ако не си се спряла вече на него задължително нека го види някой който разбира или поне да мине през сервиз.Понеже от Путно до Пунто си има разлика.Казвам го от собствен опит.Скоро се качих на същото като мойто само с разликата че другото струва 1000 лв. по малко.Е мога да ти кажа че разликата беше доста голяма.Също така имай впредвит че има няколко модификации S,SX,ELX.Последното от изброените е с почти всички екстри така че имай си го наум когато я избираш.Е пожелавам ти успех в избора, и мисля че няма какво да се колебаеш Пунтовеца е добър избор!

Коментар

!!

Коментар

Типо

Аз съм с Типо 1.4 и съм доволен. Навсякъде по сервизите където съм питал за сравнение Типо - Пунто ми казват че Пунто е малко по-добре от Типо като здравина на окачване, поддъжка и т.н. Така че ако търсиш малка икономична кола за всякакви условия Пунто ми се вижда добър избор.Пак да повторя - от Типото съм много доволен, а казват че Пунто е по-здраво.
            минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
            Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.

Коментар

Re: Типо

peter написа:
              Аз съм с Типо 1.4 и съм доволен. Навсякъде по сервизите където съм питал за сравнение Типо - Пунто ми казват че Пунто е малко по-добре от Типо като здравина на окачване, поддъжка и т.н. Така че ако търсиш малка икономична кола за всякакви условия Пунто ми се вижда добър избор.Пак да повторя - от Типото съм много доволен, а казват че Пунто е по-здраво.
              Пунто е по-добрият избор , зимни гуми и се качваш почти навсякъде , веригите далеч не са необходими толкова , части евтини , мотор лесен ...

Коментар

Пунто, е лидерьт на вашите изисквания, в сравнение с който и да е конкурент!!! Просто няма място за колебание!

Коментар

Working...
                X