Здравейте, аз съм потенциален водач на едно Палио Уикенд 98г, 1.2, 75 к.с. Доста порових из нета преди да се решя да я купя и накрая го направих. Първо, защото ми попадна много изгодно, от първи собственик, познат и на малко километри; Второ защото не открх нито положителни, нито отрицателни коментари относно модела (който между другото е слабо познат у нас) и Трето (но не последно) - защото съм почти маниакално привързана към всичко италианско и нямаше как и колата ми да не е такава...Е, след като се оправдах на глас за инатчийската си постъпка бих искала да ви помоля (виждам, че хората тук поназнайват доста по темата Фиат) за мнение относно тази кола. Е, не че ще я върна, но все пак не е зле да съм нащрек за възможнете беди...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Палио
Collapse
X
-
Като начало - Честито и безаварийно с новата ти придобивка!Само не разбрах какво означава "потенциален водач" при положение че си вече собственик :DВероятно "навигатор" и по принуда "заместник на водача", присъствал на вечерна сбирка на съклубници ) Работна, разбира се!Та на въпросите ти. Поздравления за удачния избор с колата. моделът е доусъвършенствана модификация на PUNTO от първото поколение, която модификация е предназначена за страните от "третия свят" където големината на дупките по пътищата е обратно пропорционална с паричното съдържание в джобовете на жителите. България и по двата критерия попада твърдо в тази категория страни, така че колата ти е намерила своя достоен собственик.Моделът Palio се произвежда в Турция и в Полша, като хечбека има преобладаващо количество ориенталски гени, а комбито - повече европейски такива. Така че може да се чувстваш горда гражданка на обединена Европа. :D
Коментар
-
Ла Фиат Палио
Само не разбрах какво означава "потенциален водач" при положение че си вече собственик :DПривет! Благодаря за положително настоения отговор. Потенциален водач означава, че колата до дни ще е на път от Италия и е въпрос на 3-4 дни след това да си вляза във владението на горд собственик. А относно нейното гражданство - по скоро във вените й тече бразилска сглобка, а не полска или турска... Ще да е или за добро, (ако пътищата на братска Бразилия са по-лоши от нашите и е изчислена да издържа и на по-дълбоки от софийските дупки) или ще е на зле, ако се окаже, че въпросът с частите не стои толкова леко, колкото ми се е искало при първоначалния ентусиазъм. Но това са неща, които тъпърва ще ви разказвам, като дай-боже хубавите да преобладават.И все пак, ако случайно във форума се намира поне още един собственик на такава (не задължително бразилска) красавица, то нека се похвали, че така ми е някак си "самотно"
Коментар
-
Бразилия е страната където ватомобилните компании на малолитражките си турят багажници или творият мини-комби версии.Там е родното място и на Опел Корса "седан" и на VW Polo "седан". Все невиждани за годините си (80-те) модели в Европа. След като системата е отработена по настойки на поточни линии и доставчици на части за първоначално сглабяне, моделите се прехвърлят в европейски заводи, където се прпедоставят на дилърите от по-бедните страни с непретенциозни към лукс, но привърженици на практичното возило граждани. Fiat не е европейския Daewoo, които притежават кораби на които да сглобяват европейски ориентираните си модели и затова Palio за Европа се произвежда изключително в европейски заводи. За твоята колица има вероятност да е от първите произведени екземпляри и поради тази причина да е с южняшки темперамент и родословие, но със сигурност ще е сътворена специално за ползване от европеец. По-високо ниво на оборудване, по-класни материи в салона, стриктен контрол по време на сглобката и т.н. и т.н.Трудно ми е де повярвам, че колата преди да дойде до България е носила табелката "нов внос от Бразилия" :D
Коментар
-
Честито, колежке! С наи-голямо удоволствие и гордост да си я караш! Искам да те успокоя, пьрво, че този модел, тьркалящ се в Италия се сглобява вече само в Бразилия и превьзхожда в доста отношения базовия си модел-Пунто! Всичко от модела произведено в Полша и Турция е предимно за местна консумация и с нищо не се различава от оригинала!!! И скам да ти кажа, че и Фиат Албеа, произведен в Турция в момента дьржи №1 по издьржливост сред такситата, макар,че колегите и тогава доста се лутаха докато я идентифицират. Имам лични впечатления от Палио 75, 80 и 1.6/16в и сьм вьзхитен, при положение, че карам и Пунто75 !!!Честито за придобивката и ако решиш да я продаваш, се обади!
Коментар
-
Честно да си призная със свито сърце пуснах темата, надявайки се поне на 30% положителни настройки към модела. Така че благодаря на Stilo и Mitko за изчерпателната информация. Около мен все едни компетентни водачи на немски машинки, които абсолютно отричат всичко що е италианска или френска кола, без опит и без подплатени с обосновани примери забележки. Сърдечно благодаря на и hit-ko, фактът че караш Punto 75 и си възхитен от Palio доста ме окуражи. Е, и освен това никога не съм се съмнявала, че ние от Ямбол не бихме се подкрепили...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар