Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Удря ток от купето !!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Удря ток от купето !!

От месец насам забелязах че всеки път след като карам и след това като слизам от колата в момента в които пипна вратата да я затворя от навън и се получава неприятното чувство на някакво статично електричество от купето като от запалка на пиезокристал! след което се разрежда нещо и се получава отново при пурвото палене на двигателя! От какво може да се получава ?? неизолиран проводник или ...? искам да го оправя защото е мног неприятно всеки път да получаваш обождане като затваряш вратата!!
    Brava 1.6 16V 96

Статично електричество...
    Ex. Grande Punto Driver

Коментар

и при мен е такатапицерията май е виновна :D
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Май зависи и с какви дрехи си облечен, чорапи, обувки и т. н. И при мен го има, но само с определени дрехи, с други даже съм се мъчил да го постигна, не става.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

ясно !значи не може да се направи много по въпроса,най много да сменя дрехите хахахахахаха :D но пък и други хора които са се возили в колата кото излезнат първи и :охх ,хвана ме тока ,явно ше да е от тапицерията
          Brava 1.6 16V 96

Коментар

Ама и тая тема е дъвкана, дъвкана та ми се повраща от нея чак...
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Re: Удря ток от купето !!

danzkix написа:
              От месец насам забелязах че всеки път след като карам и след това като слизам от колата в момента в които пипна вратата да я затворя от навън и се получава неприятното чувство на някакво статично електричество от купето като от запалка на пиезокристал! след което се разрежда нещо и се получава отново при пурвото палене на двигателя! От какво може да се получава ?? неизолиран проводник или ...? искам да го оправя защото е мног неприятно всеки път да получаваш обождане като затваряш вратата!!
              И при мен от точно около месец се появи същото явление- а да затворя вратата и нещо ме жъкне Много интересно защо точно сега се появява, а преди това не е ставало,поне не толкова често.
              Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

Гръмоотвод му е майката...
                M-Benz E 250 TD 150hp
                M-Benz 200d 75 hp
                Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Зависи от влажността на въздуха и комбинацията от материал на тапицерията и материала на дрехите с която сте облечени. Примерно аз се наелектризирам само когато съм с изкуствен пуловер и дънково яке отгоре. Когато съм само с пуловера или само с якето - не се наелектризирам. Допълнително има дни в които ме удря всеки път... Абе работата е сложна и няма правило... Предполагам, че обработката на тапицерията и дрехите с антистатик ще помогне.Ако зареждате бензин, за всеки случай докоснете металната част на вратата, за да се разредите. По Дискавъри гледах филм, как пожарите на бензиностанции обикновенно се предизвикват от млади хора, които пъргаво излизат от колата, без да докосват вратата и след това става искра точно като почнат да наливат бензин... По възрастните се подпирали на вратата и затова при тях нямало такива случаи.
                  Fiat Ritmo 105TC
                  1600cc 105к.с.

Коментар

johnfound написа:
                    По Дискавъри гледах филм, как пожарите на бензиностанции обикновенно се предизвикват от млади хора, които пъргаво излизат от колата, без да докосват вратата и след това става искра точно като почнат да наливат бензин... По възрастните се подпирали на вратата и затова при тях нямало такива случаи.
                    Дам, това и аз го гледах. Другото което споменаха е че при възникнал пожар не трябва да се вади маркуча защото става по-лошо! Така че колеги внимавайте!
                    Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
                    Fiat Stilo '02 1.6 16V

Коментар

Re: Удря ток от купето !!

danzkix написа:
                      Не се притиснявай колега, това е статично електричество .Зависи от изкуствените материи (дрехи,тапицерията на колата)Аз му намерих цаката: Първо се хващам за вратата, после стъпвам на земята.Преди време се продаваха гумени ленти с графитно покритие(токопроводими)"антистатик" им викаха ,та те се слагаха на шасито и разреждаха статичното електричество към земята,а не къмводача.

Коментар

Нали ви казвам - гръмоотвод му е майката...
                        M-Benz E 250 TD 150hp
                        M-Benz 200d 75 hp
                        Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

msotiroff написа:
                          Нали ви казвам - гръмоотвод му е майката...
                          Добре, ама какво ще правим с пожара!
                          Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Ами няма да слизаме пъргаво от колата, а дърпаме ръчката на капака на резервоара и оставяме бензинджията да зарежда. Така ги виждам нещата, явно в случая от пъргавина няма полза.
                            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

ми на мен ми се случва постоянно да ме хваща ток - таксита, коли на приятели, барабар с моето Браво, ама чак пък такова внимание да му обръщам..............колегите са дали доста ясни hint- ове, ама чак пък тема да се пуска за това

Коментар

Working...
                              X