става въпрос за едното от двете болчета които държат дръжката на вратата Мареа/Брава/...С кръстата отверка мъчих нестава,с права също.Просто еврейската звезда е заоблена вътре, няма нито ръбче за което да се хвана нито нищо.Давайте идеи как да го развия
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Развали се резбата на еврейска звезда как да я развия ?
Collapse
X
-
Използвай остри клещи дано да те спасят.Аз се натъкнах на подобен проблем като реших да си чистя дебитомера.За какво им е трябвало да го монтирват със видии които се развиват със торкс,но посредата със отвор.Предполагам защо за да не пипат всички там.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Tornado написа:Използвай остри клещи дано да те спасят.Аз се натъкнах на подобен проблем като реших да си чистя дебитомера.За какво им е трябвало да го монтирват със видии които се развиват със торкс,но посредата със отвор.Предполагам защо за да не пипат всички там.A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
Punto Sporting 1.9JTD 2003
ex. Fiat Marea TD100 1998
Коментар
-
Колега намерих остри клещи но се пързалат по болта и нестава може би зашото са много малки,с къси рамена, и немога дазахвана здраво за да развия или незнам Отчаях се с тоя болт сега съм само с един затъмнен прозорец заради негоA3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
Punto Sporting 1.9JTD 2003
ex. Fiat Marea TD100 1998
Коментар
-
peho написа:Направи с лист ножовка прорез,през главата на болта,като за плоска отверка и развивай.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
georgid написа:Колега намерих остри клещи но се пързалат по болта и нестава може би зашото са много малки,с къси рамена, и немога дазахвана здраво за да развия или незнам Отчаях се с тоя болт сега съм само с един затъмнен прозорец заради негоM-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
На вътрешната дръжка еврейска звезда Това някой самоделно би си сложил такава.Колега по принцип на вътрешната дръжка са шестограми (две винчета).Ако наистина е еврейска звезда и няма начин да я развиеш, както каза колегата пакумба - хващаш бормашината разпробиваш и вадиш винчето.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Ти пробва ли да си купиш отверка еврейска звезда? С малко напъване с оригиналната отверка може и да го развиеш. По-добре е от разпробиването. Аз си взех от Конрад тук за 2лв..Ако е шестограм - китайски шестограми-еднодневки по 2лв бол...Последната възможност е разпробиване щото ще трябва да вадиш и навитото после. Пък и ако се окаже некой закален болт...бая ядове ще теглиш.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
GTipo написа:Ти пробва ли да си купиш отверка еврейска звезда? С малко напъване с оригиналната отверка може и да го развиеш. По-добре е от разпробиването. Аз си взех от Конрад тук за 2лв..Ако е шестограм - китайски шестограми-еднодневки по 2лв бол...Последната възможност е разпробиване щото ще трябва да вадиш и навитото после. Пък и ако се окаже некой закален болт...бая ядове ще теглиш.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
болт
ако не е на вътре в дупка може и да пробваш да чукнеш по главата на болта и след това отстрани с остра отверка или длето да чукаш да се завърти по посоката на развиване -да имитираш отверката в Конрад има разликни видове отверки но неможе да си купиш всички видове ако не ти трябват постоянно вярно в някой коли има резлични видове глави на винтове и болтове и това е мъка ако нямаш инструменти
Коментар
-
Истината е само една:Заваряш една гайка за болта.(по-голяма например М12 или М10 ,през отвора на гайката се заваря блтчето)И после с ключе се развива супер лесно. Много такива съм развил.Остава въпроса че ти трябва СО.П.С. Предимството е че при заваряването съединението се нагрява локално и прогарят всякви ръжди м/у резбите и болтчето се отвива лесно,докъто без нагряване може да се скъса болта.125s/1600ccm/100ps
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар