Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Развали се резбата на еврейска звезда как да я развия ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Развали се резбата на еврейска звезда как да я развия ?

става въпрос за едното от двете болчета които държат дръжката на вратата Мареа/Брава/...С кръстата отверка мъчих нестава,с права също.Просто еврейската звезда е заоблена вътре, няма нито ръбче за което да се хвана нито нищо.Давайте идеи как да го развия
    A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
    Punto Sporting 1.9JTD 2003
    ex. Fiat Marea TD100 1998

Използвай остри клещи дано да те спасят.Аз се натъкнах на подобен проблем като реших да си чистя дебитомера.За какво им е трябвало да го монтирват със видии които се развиват със торкс,но посредата със отвор.Предполагам защо за да не пипат всички там.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
      Използвай остри клещи дано да те спасят.Аз се натъкнах на подобен проблем като реших да си чистя дебитомера.За какво им е трябвало да го монтирват със видии които се развиват със торкс,но посредата със отвор.Предполагам защо за да не пипат всички там.
      Ей за тва не се бях сетил.Само че нямам такива клещи трябва да купувам.Случайно някой колега от Бургас да има и да ми услужи ?

Коментар

Колега намерих остри клещи но се пързалат по болта и нестава може би зашото са много малки,с къси рамена, и немога дазахвана здраво за да развия или незнам Отчаях се с тоя болт сега съм само с един затъмнен прозорец заради него

Коментар

Направи с лист ножовка прорез,през главата на болта,като за плоска отверка и развивай.

Коментар

peho написа:
            Направи с лист ножовка прорез,през главата на болта,като за плоска отверка и развивай.
            не знам как е случая, но по принцип този болт трябва да е във фаската на бравата, т.е. не можед асе прави прорез. в каен случай с дрелка махаш главата, сваляш бравата и вече с клещите лесно ще махнеш болта, а и той вече ще е отхлабил и дори на ръка ще излезе. даже направо така действай няма какво да се занимаваш
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

имам предвид на вътрепната дръжка където се отваря вратата.За каква брава говорите

Коментар

georgid написа:
                Колега намерих остри клещи но се пързалат по болта и нестава може би зашото са много малки,с къси рамена, и немога дазахвана здраво за да развия или незнам Отчаях се с тоя болт сега съм само с един затъмнен прозорец заради него
                Капни му малко масалце, барем стане по-хлабаво и пак пробвай с клещите...
                M-Benz E 250 TD 150hp
                M-Benz 200d 75 hp
                Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

pakumba е прав-само с дрелката ще го махнеш.
                  Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

На вътрешната дръжка еврейска звезда Това някой самоделно би си сложил такава.Колега по принцип на вътрешната дръжка са шестограми (две винчета).Ако наистина е еврейска звезда и няма начин да я развиеш, както каза колегата пакумба - хващаш бормашината разпробиваш и вадиш винчето.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ти пробва ли да си купиш отверка еврейска звезда? С малко напъване с оригиналната отверка може и да го развиеш. По-добре е от разпробиването. Аз си взех от Конрад тук за 2лв..Ако е шестограм - китайски шестограми-еднодневки по 2лв бол...Последната възможност е разпробиване щото ще трябва да вадиш и навитото после. Пък и ако се окаже некой закален болт...бая ядове ще теглиш.
                      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

GTipo написа:
                        Ти пробва ли да си купиш отверка еврейска звезда? С малко напъване с оригиналната отверка може и да го развиеш. По-добре е от разпробиването. Аз си взех от Конрад тук за 2лв..Ако е шестограм - китайски шестограми-еднодневки по 2лв бол...Последната възможност е разпробиване щото ще трябва да вадиш и навитото после. Пък и ако се окаже некой закален болт...бая ядове ще теглиш.
                        изглежда е късно вече дасе купуува звезда, а за ваденето на навитото няма да има проблеми никакви, понеже вече няма да я има главата и болта ще го извади с ръчичка. ако пък нещо е ръждясал или запекъл, което е много малко вероятно там, то с малкия водопроводен ключ
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

болт

ако не е на вътре в дупка може и да пробваш да чукнеш по главата на болта и след това отстрани с остра отверка или длето да чукаш да се завърти по посоката на развиване -да имитираш отверката в Конрад има разликни видове отверки но неможе да си купиш всички видове ако не ти трябват постоянно вярно в някой коли има резлични видове глави на винтове и болтове и това е мъка ако нямаш инструменти
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

А в Бургас има ли Конрад?
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Истината е само една:Заваряш една гайка за болта.(по-голяма например М12 или М10 ,през отвора на гайката се заваря блтчето)И после с ключе се развива супер лесно. Много такива съм развил.Остава въпроса че ти трябва СО.П.С. Предимството е че при заваряването съединението се нагрява локално и прогарят всякви ръжди м/у резбите и болтчето се отвива лесно,докъто без нагряване може да се скъса болта.
                              125s/1600ccm/100ps

Коментар

Working...
                              X