Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лампата за Еърбега светна!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лампата за Еърбега светна!

Лампата ми светна и не се гаси. Рестартирах ЕКУто, като махнах минуса за една нощ и при контакт запалване отново свети постоянно без да се изгасва. Ако има грешка, то тя би трябвало да се изчисти дори и замалко при нулинане на компютъра, но при мен това не даде ефект. Оттук натам какво мога да проверя преди да се наложи да я закарам в сервиз. Бушон или кабел или какво, аз незнам, разчитам на вас да ме опътите. 10хЕдит: а забравих, колата е Брава 1.6 16V е колата

Често се случва да протече радиаторчето на парното. За лош късмет се пада точно над контролера за еарбег-а!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

какво да гледам там и къде точно се пада, можеш ли да обясниш по-подробно.

Коментар

ако ти се губи антифриз може да е това, за което спомена Владииначе това с акумулатора не важи за тази грешкачесто се случва при Браво/Брава и не нищо е сериозноотиваш на диагностика с РС и ще разбереш какво е
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Другия вариант е ако са минали 10 години от пускането на колата и екуто на еърбега реве за смяна на патрони.
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
          Fiat Linea 1.3 Multijet'08
          Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
          http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
            Другия вариант е ако са минали 10 години от пускането на колата и екуто на еърбега реве за смяна на патрони.
            не знам дали в този случай лампата светва

Коментар

всичко е добре, но давайте идей къде да гледам, по-късно като се прибера докато е светло да огледам тук, там. Има ли вероятност да е бушон или прекъснат кабел(не съм гледал под седалката какво има, но на предишната ми кола имаше някакъв къбел там точно за възглавницата). Колата не губи антифриз. Станало е при мой познат, на който бях услужил колата за уикенда. Освен да е местил седалката назат друго не е пипал. Лошо ли е така да се кара?

Коментар

по принцип това е доста важна част от колатавсе пак виж бушонитев ляво долу под воланано най-вероятно не е от товачовека, който е карал колата ти не е виновенкакто казах често това се случва при Браво/Бравастава въпрос за сигурността ти - отиди на сервизнай-вероятно след рестарт всичко ще е ок

Коментар

Не забравяйте,че централата управлява затягането на предпазните колани.Не съм наясно обаче дали и те могат да правят проблеми.Явно пак ще чета ръководството.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

zgabrovski написа:
                    какво се прави в този случай ??
                    фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
                      zgabrovski написа:
                      по принцип патроните трябва де се сменят на 10 години, за да се гарантира отварянето на възглавницитеспоред мен обаче на 10-тата годината е малко вероятно лампата да светне поради тази причинаа даже и да е така, би трябвало грешката да се изтрие при диагностика и без да се сменят патроните

Коментар

Май бях чел някъде по ръководствата че една от причините за светване на лампата е точно тая.
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

tomazo написа:
                          Отиваш в сервиз на Фиат и сменяш. Мисля, че някъде между 650-800лв. е цената за една възглавница. Ако ли пък не ти се дават толкова пари-сваляш таблото и откачаш лампата/диода!

Коментар

Vladim написа:
                            tomazo написа:
                            Отиваш в сервиз на Фиат и сменяш. Мисля, че някъде между 650-800лв. е цената за една възглавница. Ако ли пък не ти се дават толкова пари-сваляш таблото и откачаш лампата/диода!
                            не се ли сменят само патроните?

Коментар

sev написа:
                              не се ли сменят само патроните?
                              Възглавницата е от специален материал и е сгуната по специфичен начин от машина. Не съм сигурен на 100%, но мисля, че се сменя барабар с патрона! В крайна сметка 10 години не са малко, особено за материал на, който е заложен живот!

Коментар

Working...
                              X