Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Самостоятелно докарване на кола от ЕС ???

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Самостоятелно докарване на кола от ЕС ???

    Здравейте! Буквално ми подаряват кола в Германия-стара и малка... Смятам да отида с Темпрата до там и още един шофьор и навръщане с двете коли... Колата се води на физическо лице. Какви докумети и с какъв номер да я докарам (с оригиналният ли или с транзитен-плюсове и минуси...). Ако там я прехвърля на мое име -как стои въпросът с гражданската отговорност? Какво трябва да подготвя за регистрациията тук (освен оригиналният талон на колата и договор за прехвърлянето на собственост)?

    #2
    Няма нищо сложно.Колата трябва да има TÜV (технически преглед).Ако няма не е болка за умиране.Вариантите са 2:Или правиш експортен такъв,където се проверява окачване и спирачки,без изгаране на газовете и я изнасяш или тези,които ти подаряват колата, ти взимат едни жълти номера и караш с тях през Румъния!!!!Значи с жълти номера се кара само в ЕС,т.е. варианта да минеш през Сърбия отпада,понеже нямаш зелена карта.Иначе тези номера си имат застраховка,която важи в ЕС.Ако пък искаш да минаваш през Сърбия,то трябва да сложиш червени номера и тогава нямаш проблем.Жълтите преди бяха около 60 евро,докато червените 150.Какви са цените в момента не знам.Няма нищо сложно.Ако имаш други въпроси пиши на лични,за да не занимаваме хората с глупости.Мога да ти дам още полезни съвети.Относно документите,които са ти необходими иди в КАТ и те ще ти кажат.Преди се вадеше Евро 1,но сега не съм сигурен дали има нужда.
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

    Коментар


      #3
      Що бе пичове, темата определено е интересна ... с тези нови неща след 01.01.07.Бих Ви помолил да пишете тук, разбира се ако прецените Вие самите! Лек и успешен ден!
      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

      Коментар


        #4
        Първо-благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Ще изпълня молбата на колегата и да продължа дискусията тук- може някой да пожелае да отскочи до страна от ЕС и да си вземе за кола, която тук е 4000-5000 лв, там е няколко стотин Е, напр. ( www.mobile.de)!Почти съм сигурен, че има TUV. Категорично ще минавам през Румъния (пак заради ЕС-облекчения). Въпросите са ми :1.тя е с немски номер- какво да правя с него (остава ли там и какъв ми дават или пък я докарвам с немския). Бях чувал, че собственика на колата може да вземе някакви финанси от техните служби, като върне номера, под предлог че стимулира износа на таралясници от Германия.2.Какъв докумен за прехвърляне трябва да подпишем (както тук при Нотариус ли е и какви са таксите или нещо сруго е прозедурата по прехвърляне)3. Моля повече инфо и за КАТ, какво се случва след това....!

        Коментар


          #5
          в КАТ искат легализиран превод на оригиналния талондруго особено май няма
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

          Коментар


            #6
            За номерата специално - не знам как е в Германия, но за Белгия вуйчо ми си докара неговата кола (за мен)с белгийските номера, тук ги свали и като се връщаше натам си ги взе за да ги върне. Връщат му около 60Е (за сумата обаче не съм много сигурен, беше 2001г.)
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

            Коментар

            Working...
            X