Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

газ или метан

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Re: Грешка!

    Richard Burns написа:
    *Punto*PowerDriving написа:
    газ или метан? отговор - Бензин Shell V-Power Racing ! установих че освен че подобрява работата на инжекцион и двигател става доста по пъргава ! Никога не съм карал на алтернатива , защото спестяваш 2лв на 10 км а колко проблеми възникват , а как *баваш двигателя ...но ти си знаеш
    Колега с опасност да оспамим темата на човека, само ще вметна че изобщо не си прав.От 6 месеца съм на пропан бутан с Газов Инжекцион и искам леко да ти споделя, че нямам разлика във вървенето и разхода спрямо бензин, а икономията ми е около 45%.Поздрави!
    Не знам кое е по-добро за двигателя 1.4 - газ или метан? Аз бих ти препоръчал газ! С метан ще ти е по-евтино, но сигурно ще трябва да позабравиш за динамика ... Относно разход - виж подписа :D - с ламбда контрол е моята!За вървенето и динамиката - не усещам разлика от бензина за ускорението, а на магистралата 120-130-140 км/ч не е проблем, веднъж я "опънах" сам до 180 км/ч и си вървеше фиатката , а педала на газта не беше опрял "до ламарината"...Относно "Бензин Shell V-Power Racing" - сигурно върви с него по-добре, но и цената му е много добра . Аз лично не зареждам бензин от Шел ... Е не мога да спестя чак "2лв на 10 км", но...
    BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
    Среден разход на газ

    Коментар


      #17
      И аз подкрепям тезата за газта, но с инжекцион като мен и Richard или Ламбда газ + ТАП за конвенционалка. За 1.4 12V в момента падна на под 9 градско, резултат от ламбда контрола и ТАП- а. А колата върви по добре от на бензин.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
      Fiat Linea 1.3 Multijet'08
      Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
      http://forum.fiat-bg.org

      Коментар


        #18
        Re: газ или метан

        birata_11 написа:
        Здравейте колеги.Мисляда слагам алтернативно гориво но не знам какво да е то.Затова се обръщам към вас.Какви са предимствата и недостатаците на двете горива , като се има в предвит че колата се кара максимум 150-200 км. на седмица.
        На толкова лаконичен въпрос, шегаджийски бих дал лаконичен отговор...."ДИЗЕЛ"! Защото можеш да караш на наистина алтернативно гориво...БИОДИЗЕЛ И ОЛИО...пловдивчани сте "царе" на него!http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=14710Инче по анкетата сериозно... категорично МЕТАН!!!
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

        Коментар

        Working...
        X