Здравейте колеги.Мисляда слагам алтернативно гориво но не знам какво да е то.Затова се обръщам към вас.Какви са предимствата и недостатаците на двете горива , като се има в предвит че колата се кара максимум 150-200 км. на седмица.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
газ или метан
Collapse
X
-
При тази разлика в цената има смисъл и от двете,но карането на алтернативно гориво има един много голям недостатък-бързо износва гумите!Питаш се как?`Просто ти е евтино да караш и не слизаш от колата :D Метана е по-евтин.но носиш голяма тежест в багажника,нямаш място в него и няма много метан станции.Пропана е по-универсален.Направи сам извод за себе си и действай!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Тук не съм съгласен...50кг бутилка ти стига за около 250-270 км извънградско...и ти струва 8-8.5 лв.Не знам за теб ама аз не съм возил в колата никога нещо живо под 50кг (кучето ми е 52кг) А Станции...http://remixbg.com/bgmap.html колкото искаш казваш караш около 200 км/седмично = 800км/месечно 10л. 1,79 = 18лв 100км Бензин 18.8=144лв/месец5-5,5ЛВ 100км Метан 5.8=40лв/месецразлика 104лв... това са 10-11 месеца...и още нещо... като караш по-евтино отколкото ходиш пеша ще започнеш и повече да караш.Fiat Bravo 1.6 16V - Бензин
Коментар
-
spark написа:Прав е колегата, вече има доста по-леки бутилки за метан. Основния недостатък е, че колата по-малко върви и изпреварването не рядко е проблем||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
spark написа:Повярвай ми не се оправя. То без ТАП изобщо няма да върви||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
аз съм на пропан бутан и за 20 лв минавам около 220-230 км градско и зареждам на собствен ход на газтова на нафта е 5.88 /100 градско при цена 1.70 и 0.87 (май гаста се дигна малко0.89 значи ще минавам около210-220км с 20лв)това за рсхода,ама питай колега с дизелов мотор колко му струва ремонт на гнп,дюза ,разпръсквач,подгряваща свещ.....не казвам че на газ е беспроблемно но според мен е по ефтинона метан още по ефтинотипо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
e да, ама си е друго да ти съска турбината и като натиснеш педала до долу да дърпа като за световно, но определено с газ е по-изгодно, но си скъсах нервите, а пък една бенз помпа също си е 200, а моята замина, за това и се отървах, имаше и гадно играене на оборотите и лятото качи разхода до 13, а имах всички екстри - емулатор, симулатор - пълен комплектвече бих се качил само на газов инж и на нищо друго газовода не говорим, че се влюбих в дизела - колкото и да го натискаш - над 10 трудно ще качиш поздрави колеги и извенете ме ако спяма, все пак темата е за газA big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
BEX---GT---TDi написа:e да, ама си е друго да ти съска турбината и като натиснеш педала до долу да дърпа като за световно, но определено с газ е по-изгодно, но си скъсах нервите, а пък една бенз помпа също си е 200, а моята замина, за това и се отървах, имаше и гадно играене на оборотите и лятото качи разхода до 13, а имах всички екстри - емулатор, симулатор - пълен комплектвече бих се качил само на газов инж и на нищо друго газовода не говорим, че се влюбих в дизела - колкото и да го натискаш - над 10 трудно ще качиш поздрави колеги и извенете ме ако спяма, все пак темата е за газFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Грешка!
*Punto*PowerDriving написа:газ или метан? отговор - Бензин Shell V-Power Racing ! установих че освен че подобрява работата на инжекцион и двигател става доста по пъргава ! Никога не съм карал на алтернатива , защото спестяваш 2лв на 10 км а колко проблеми възникват , а как *баваш двигателя ...но ти си знаешDriving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар