Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

BRAVO 1.6 16V -ПОМОГНЕТЕ!!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво предлагате да направя последно ми сложиха емулаторите на инжекторите и на сондата,ако трябва да ги махна? но пък след като ми ги сложиха нямах никакъв проблем,както казах са ми много добри приятели и колата почти всеки ден е при тях
    BRAVO 1.6 16V вече ЛЕТИ ))

Коментар

не имулаторите неса причина, ако ще е от газта ще е от храненето! ако няма да е от газта си мисля ко може да объркат или да пипнат онея серсеми за да я прецакат за смяна на съединител не се изисква да се пипа където и да било по датчици и елктроника, на много са ти свалили компа и стоиката на акомулатора за да си отворят място за работа но тва едвлаи е причина там няма кво да объркат. Направо незнам така да стоим и да гадаем в нета е малко сляпа баба. Хаиде бе бургазлиии кажете на момичето маистор в бъргас дето да си разбира от работата, а као няма такъв ще трябва да отскочиш при Хитко колкото и далече да ти се струва
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Нали имаш приятели газаджии?Те какво казват?`Защо не върви колата на газ?Мисля си да не би проблема да е от смесване на двато вида гориво?То няма много неща,които могат да се пипнат.Да не са пипали нещо по газовият клапан и от там да идва проблема?Да е винаги включен,когато е даден контакт?Имаше коментари за кофти маса на ЕКУ-то?Да не би да са го демонтирали и после при монтажа да не е замасено добре и от там да идват проблеми?
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Проверявахме масата на компютъра, всичко е ОК

Коментар

ок, щом не може да е от ангренажа, то тогава е проблем с тоците. очевидно и на газ и на бензин колата не върви- значи не е от хрнаненето, остават тоците. или пък може би да има различни причини да не върви колата и на 2-те горива, знам ли. не може така да се гадае, на един елкон веднага трябва да покаже какво е!
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

na men mi se struva ,che problema ti e kompleksen-na gaz moje da ne vurvi ako smuchi vuzduh sled plochkata(osobeno ako e gurmiala-tam niakude okolo kihalkata) a za benzina e po slojno.Sorry,che pisha na latinaca ama taka mi e kef! :PИ на мен ще ми достави кеф след подобно изказване да те банна, но за сега няма да го правя, та те моля повече да не си правиш такъв кеф!
              Bradwa 1.8-goliama pri tova

Коментар

Nataly написа:
                Агренажния и ролките ги сменях веднага след като я взех миналата година февруари,в сервиз в Бургас ,свещите са BOSH преди няма и 2 месеца ги сменях,понякога много загрява(на градско) а извън градско по скоро хич не загрява,има емулатор и ламбда сонда,газовото е италиянско ама не съм сигурна каква марка е
                Nataly написа:
                Колицата спря да върви след като я взех от сервиза където ми" сменяха" съединителя,не можах на газ да тръгна от там (бяха прецакали "без да искат нещо") газаджийте са ми много добри приятели( не познати) и не ми се вярва те да ме гърбят нещо,а и си разбират от работата.На място хич не се форсира както преди,мноо зле, като казвам не върви имам в предвид че не ускорява както преди,много бавно с 300 зора едвам са наема милата камоли да изпревари,хич няма вътък ,спъната много много, а на ниските предърпва
                Така, ще изкажа и аз няколко предположения:1. Не си наясно каква ти е газовата? Виж тук: http://www.memtextom.dir.bg/aguinfo.htm#C След като е поставяно АГУ-то в Италия /всъщност там ли е поставяно или марката му е италианска / предполагам е или с ламбда контрол или газов инжекцион /2 и 3 поколение/ ? Това поне може да ни кажеш - имаш ли автоматичен превключвател бензин-газ в купето? Ако е така - утре първо твоите познати газаджии да ти диагностицират ламбда сондата - ако е изгоряла - това може да е причина за проблемите ти! Не е лошо да погледнат и да не са и скъсали /прекъснали/ кабелчетата тези последните "майстори"? Ако все пак имаш конвенционална газова /1 поколение/ - горното ми писание не важи! Тогава газаджийте да погледнат настройката на тройника и т.н. - предполагам те си знаят...2. Май термостата ти е за смяна ... - това няма отношение към този проблем.3. Погледни хубаво /ти или познатите ти газаджии/ дали тези последните "майстори" не са оставили някое гумено маркуче да виси някъде /или прекъснали някое/ .....4. Може и друг да е проблема ...5. Послушай колегата dudulia
                dudulia написа:
                9.Проблема,може да е и в запушени дюзи и от там да не върви на бензин.10.Ямбол не е далече.Отскочи до hit-ko да я погледне
                BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                Среден разход на газ

Коментар

Какво стана с колата, оправи ли се?
                  Brava 1.6 16V 90к.с.

Коментар

Нека газаджиите да проверят емулаторите. Възможно е някой да се е повредил.
                    Brava 1.6 16V 90к.с.

Коментар

Не,не се е оправила колата,май до Ямбол ще се ходи

Коментар

Хора,оправихме колицата :D :D :D :D прескочили два зъба на ремъка,всичко вече е на ред,колата ЛЕТИ ,не дава да я настъпиш :D :D :D :D :D Благодаря на всички за съветите :D :D :D

Коментар

Това е добра новина. Но добре е да се установи при4ината за преска4ането на зъбите.Те не могат да преско4ат туку-така. Ако не се разбере при4ината - може и пак да преско4и.

Коментар

Nataly написа:
                            Хора,оправихме колицата :D :D :D :D прескочили два зъба на ремъка,всичко вече е на ред,колата ЛЕТИ ,не дава да я настъпиш :D :D :D :D :D Благодаря на всички за съветите :D :D :D
                            Браво! :D А иначе: 1:0 за колегата dudulia
                            dudulia написа:
                            Сега да попитам и аз нещо:1.Сменяла ли си ангренажен ремък?2.Ако е сменян ,кога е правено и къде? (Може да не е зацепен правилно и от там да имаш проблеми,или пък да е прескочил някой зъб.
                            А "майсторите" от последния сервиз ли са причината за ремъка или ... И има ли някакви поражения по ДВГ /така като чета май всичко си е ОК, но да попитам .../?
                            BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                            Среден разход на газ

Коментар

Ролки и ремъци сменяхме още като я купихме колата,но сега се оказа че ролките не са си направили труда "майсторите"да ги сменят ,само ремъка е сменен със сигурност и най-вероятно заради ролките е прескочил,сменихме ги и двете,но вече ще имам много на ум за "майстори" и "сервизи",едните пропуснали да сменят ролките,другите съединителя,третите си бяха оставили ръцете на спирачките .Извода е следния: на никой не му се работи,не му се занимава гледат да те "прекарат" и прочие,и това е и в големите сервизи"реномираните"

Коментар

Обръщай се към сервизи, които поемат гаранция за работата си и 4астите си.Има и такива, а цените на услугите не са по-високи от на останалите.

Коментар

Working...
                                X