А,възможно ли е датчика на коляновия да е заминал?щот явно не е разпределителния, б***и, как така изведнъж ще спре да върви и във всички сервизи дето сме обиколили да казват различни неща и в крайна пак НИЩО
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
BRAVO 1.6 16V -ПОМОГНЕТЕ!!!!
Collapse
X
-
Май някой "майстор" газаджия си е оставил ръчичкит
Ами да ви кажа последните месеци само на "майстори "се нетъквам и немога да разбера как е възможно никъде в цял Бургас да няма хора разбиращи си от работата,аз ако отворя сервиз маи ще съм по добра ,освен че гледат само да ти вземат паричките и да те изпързалят нищо друго,та като отворих темата; сменях съединител ,много твърд немоиш го разбра де отделя де не ,"от жилото било ще се оправи " ми казаха, в последствие се оказа ,че феродовия диск не е сменен . НЯМАМ ДУМИ И НЕРВИBRAVO 1.6 16V вече ЛЕТИ ))
Коментар
-
Я стига глупости!Какъв вал,какви 5 лева?Тази кола ми мирише да е не с 1,а с цели 3 вала!И кой от трите да гледа?коляновия или двато разпределителни?Колата не е 1,4,а 1,6 няма проблеми с износване на разпределителни валове.Сега да попитам и аз нещо:1.Сменяла ли си ангренажен ремък?2.Ако е сменян ,кога е правено и къде? (Може да не е зацепен правилно и от там да имаш проблеми,или пък да е прескочил някой зъб.Ако наближава скорошна смяна,то направо го смени.3.С какви свещи си?(Ако са хубави и оригинални не съжалявай за смяната)4.Каква ти е газовата уредба?5.Имаш ли емулатор на дюзи и ламбда сонда?6.Датчика на коляновия вал може да ти прави магарии и пак да работи.Ако е изгорял,няма да запалиш!7.Загрява ли колата достатъчно?8.Сменен ли ти е бензиновия филтър?9.Проблема,може да е и в запушени дюзи и от там да не върви на бензин.10.Ямбол не е далече.Отскочи до hit-ko да я погледне или опиши какво точно си сменила преди да възникне проблема и след като възникна проблема,за да можем да гадаем по-точно.11.Сложи си подпис с вида на колата и двигателя,за да не се пишат глупости,характерни за други коли и да те вкарват в "страшен филм"Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Агренажния и ролките ги сменях веднага след като я взех миналата година февруари,в сервиз в Бургас ,свещите са BOSH преди няма и 2 месеца ги сменях,понякога много загрява(на градско) а извън градско по скоро хич не загрява,има емулатор и ламбда сонда,газовото е италиянско ама не съм сигурна каква марка е, и бензиновия филтър е сменен. Hit-ko сервиз ли е ? и ако правилно съм разбрала е в Ямбол, там ще ми помогнат ли и как да се свържа с тях?BRAVO 1.6 16V вече ЛЕТИ ))
Коментар
-
Казваш от веднъж спря да върви!!! Това от веднъж кво ще рече-единия ден вървя хубаво а на другия вече не, или както си караше и си вървеше хубаво и изведнъж нещо и стана! На бензин ясно що не ти върви-запушени дюзи заради газта! Но на газ за да спре и всичко на диагностиките да е наред, ме съмнява само 1! Нещо с газовата не е в ред, щом казваш че гори и повече, незнам колко разбираш но я си огледаи всички маркучи които излизат от изпарителя и отиват в плочката на газта, данеби някои да се е измъкнал да се е пречупил или прищипал от нещо и от там да ти губи мощност! Незнам при кви газаджии си ходила ама ако си случила на такива на квито аз съм попадал нищо чудно че са казали че всичко е наред , те хората толкова си могат! Я ми кажи на място като форсираш мотора форсира ли се така хубаво както преди когато ти вървеше нормално? кажи ми също ниските обороти (на място) добре ли са, стабилмни ли са, и колко са (850-900трябва да са) Кажи ми кво значи не върви!?-не ускорява както преди или предърпва? тва са все важни симптоми с които можеш да ни ориентираш!Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Така като гледам вероятно е с конвенционална газова.Какво се получава след гърмеж и прецакване на дебитомера?Предполагам,че компютъра щеше да го засече?Странно ми е,че са открили грешка в датчика на коляновия вал.Иначе hit-ko е специалист и е в ямбол.Потърси го във форума и му пиши или пък виж тук http://axm-auto.com/Там поне ще ти помогнат със сигурност и имат необходимата апаратура.Освен това не е лошо да си купиш и едно шишенце Redex червен и да сложиш от тази добавка за чистене на дюзите.Със сигурност няма да навреди.Успех,пък може да пием по бира в бургас :DBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Коментар
-
Колицата спря да върви след като я взех от сервиза където ми" сменяха" съединителя,не можах на газ да тръгна от там (бяха прецакали "без да искат нещо") газаджийте са ми много добри приятели( не познати) и не ми се вярва те да ме гърбят нещо,а и си разбират от работата.На място хич не се форсира както преди,мноо зле, като казвам не върви имам в предвид че не ускорява както преди,много бавно с 300 зора едвам са наема милата камоли да изпревари,хич няма вътък ,спъната много много, а на ниските предърпва (ама това не ми пречи толкоз вече свикнах) другото ми е зор Yellow_Flash_Colorz_PDT_13 слагах добавка за дюзите ама не видях разлика,благодаря за съветите и за мнениятаBRAVO 1.6 16V вече ЛЕТИ ))
Коментар
-
Честно казано ти се чудя малко.Отивай в сервиза,където са ти сменяли съединителя и ги питай какво са ти прецакали.Искай да ти го оправят,но поне разбери какво е.Тогава гадаенето ще прикючи.Те поне знаят каква магария са направили.Аман от пишман майстори. Хайде колеги сега мислете какво може да се прецака при смяна на съединител,че да не работи мотора....Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Коментар
-
При положение че съединителя не са ми сменили,мислиш ли че са наясно какво точно са направили,инак идеята не е лоша,но като си купя пистолет тези ми ти "майстори" още тогава твърдяха че газово не са пипали и че най-вероятно от преди това не е работело, а когато минах да видя до къде са стигнали със "смяната "на съединителя бяха я раздробили цялата ( в смисъл доста неща бяха извадени от под-капака) това нормално ли е?BRAVO 1.6 16V вече ЛЕТИ ))
Коментар
-
dudulia написа:Честно казано ти се чудя малко.Отивай в сервиза,където са ти сменяли съединителя и ги питай какво са ти прецакали.Искай да ти го оправят,но поне разбери какво е.Тогава гадаенето ще прикючи.Те поне знаят каква магария са направили.Аман от пишман майстори. Хайде колеги сега мислете какво може да се прецака при смяна на съединител,че да не работи мотора....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар