Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Счупих нещо и незнам какво е!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колежке,споко!На двигателя ти вероятно му няма нищо,ако си карала наистина 300м и след като е светнала лампата си спряла веднага.Сега е важно да се определят щетите,а ти защо не вземеш да осъдиш община Добрич да ти платят ремонта?Какви са тези шахти?Там нямате ли асфалтирани улици?
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Благодаря на всички за мненията Ви.Както съм написала по горе новобранка съм и не съм достатъчно наблюдателна (както се установи) ,когато се удари колата спрях и погледнах ,но беще тъмно и нишо не видях ,нито счупената част ,нито разлятото масло и затова наново потеглих.Когато карах щофьорски курсове не са ни учили, че като светне тази лампичка трябва веднага да се спре,но след като тя продължи да свети(тя още щом я ударих светна(ама кой да знай )) спрях на първото осветено място (беше на около 300 метра).Да на мястото на удара има изтекло доста масло (не мога да преценя колко по точно),но и от снощи откакто е паркирана е изтекло масло.Снимката, която съм постнала съм я намерила в нета ,но тази част доста прилича на моята счупена част.Снимки ще постна утре че немам кабел за ПЦ-то .Супер много се надяваам, че до 2 дни ще имам парите и ще мога да я изтеглят до някои сервиз ,да се даде точна "диагноза" и като и се сложи новата част да нямам проблеми с двигателя(най- голямото ми притеснение).В нашия квартал има страшно много дупки(големи ,малки ,дълбоки и много дълбоки).Ако имах патички бих ги осъдила,но факт нямам.А и не трябваше ли да викам полиция и така да мога да подам иск в съда(Незнам ,не съм сигурна,не съм запозната с реда по които стават тез работи) Все пак Благодаря Ви.

Коментар

Колежке значи със сигурност си надънила картера или ламарината под картера (ако има такава) която трябва уж да го предпазва... А тази част на снимката трябваше отначало да кажеш че няма нищо общо с твоята кола. Така като я гледам е най вероятно от някой камион

Коментар

Тази част не е от камион колега а точно от Фиат след такъв удар.
          Прикачени файлове
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
            Тази част не е от камион колега а точно от Фиат след такъв удар.
            Тази планка май само бели прави... Трабва да залегна под моята кола за да видя дали съществува все още при мен
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Днес или утре ще я водим на лекар, ще понаправя малко снимки и дано двигателя да не е затегнал, че тъкмо я купихме и се издъни младата шофьорка
              vessel is crazy about sasy..

Коментар

vessel написа:
                Днес или утре ще я водим на лекар, ще понаправя малко снимки и дано двигателя да не е затегнал, че тъкмо я купихме и се издъни младата шофьорка
                Не я обвинявай... За гадните ни пътища клиренсът трябва да е 16 см.и нагоре.Като имам книжка от 1980г, това ми се е случвало нееднократно, но за моя радост на коли със стоманен а, не с алуминиев картер. Ако направиш снимки ще сме ти задължени много.Моят "юнак" се е спрял на "БРАВО".
                SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

1во да кажа че стискам палци да е нещо леко и бързо и ефтино за поправка ,2ро 100% си карала и преди курсовете и там ала бала никой ли не ти е обяснил поне за лампата на маслото или да си чула от разговори край мъжете тва си е 1 от най важните неща и трябва да си се казват.То като се замисля и аз на 1 девойка дет ми шофира колицата съм пропуснал досега да и го кажа а и тя още не се е научила мн мн да пази дупките а и аз съм със ниско окачване ама поне и давам да кара дет няма дълбоки дупки, така че внимавай за напред.А за колегите дето се маят за 300 метра я са толкова я по малко а може и повече то вие няма да можете съвсем точно да определите точно колко метра сте минали в тъмното та камо ли тя
                  Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                  Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                  Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Аз като гледам по картинката разбирам че тази планка придържа генерацията фиксирана покрай двигателя. и със сигурност тя си е здрава. Но гнездата на болтовете са май в картера и там се е прекършило, като най-слабо място. Ако е метален картера - добре - ако е алуминиев, пак може да се завари (на аргон), но само ако имате всички отчупени парчета. И без наново прокарване на резба за болтовете няма да може да се мине. Дано минете леко. В София бих могъл да ви помогна със заварчик, но .... ей къде е Добрич. Има-няма 500 км

Коментар

Stilo написа:
                      Ако е метален картера - добре - ако е алуминиев, пак може да се завари (на аргон), но само ако имате всички отчупени парчета.
                      Май не само аз съм бягал от часовете по химия! Та от тези на които съм присъствал запомних, че и алуминият е метал! :P :P
                      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

е да де - железен имах предвид

Коментар

Re: Счупих нещо и незнам какво е!

sasy написа:
                          Здравейте на всички.Новобранка съм като шофьор и по случай вземането ми на книжка татко ми подари кола Fiat Bravaстрахотна е 98г ,1.9 ТД,Е3 .Снощи обаче я ударих отдолу на една шахта на която не забелязах че капака стърчи.после продължих да карам (около 300 метра)без да забележа че лампичката за маслото свети .Когато забелязах я спрях върнах я с бутане до вкъщи имаслото продължаваше да капе не по много но капеше и такка.Та въпроса ми е намерих една счупена метална част(П-образна ,с по 2 болта на двете успоредни страни.Можете ли да ми кажете какво съм счупила и колко ще ми струва че искам да го оправя преди татко да се е прибрал от командировка.Благодаря предварително!
                          хахаха... без обиди колежке, но просто като прочетох поста ти, няма как да не се сетя за онзи виц, дето една мацка не забелязала, че капака на шахтата стърчи, бум-тряс-фрас... спира, събрала съвестно всичко което намерила на мястото на инцидента в багажника, отива при майстора и разправя така и така, еди как си, еди какво си... ще може ли да го поправите? Майстора отваря багажника, почва да вади чарколяка един по един и дума - "Т’ва ще го завариме, т’ва ще трябва с ново да го смениме... ммм... а капака от шахтата не е лошо да си го върнете обратно!"
                          Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                          --- в сърцето завинаги... ---
                          Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

И аз горе-долу това имах предвид, като прочетох болката на колежката, ама го изразих без виц, щото тъй ми дойде отвътре, но не може такъв удар да претърпиш, с откършено такова голямо парче и чак след 300 метра, условно казано, да провериш какво става. После малко капело масло, ама то се оказало цяла локва, ама не мога да преценя дали е много или малко и всякакви такива неориентирани твърдения. То ясно, че всички й съчувстваме и й пожелаваме по-безболезнено и евтино да се отърве, но трябва и повече внимание на пътя. Иначе и аз се сещам за една позната, която караше колата, докато светнат всички лампи на таблото, вдигаше ръце от волана и казваше "ами сега какво да правя?" Успех, колежке, и не се обиждай от тези коментари, ама колата иска и съответното внимание, не само да сипваш бензин и да караш.
                            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Колежката е млад шофьор!!!На всеки се случва,а едва ли в сегашните курсове обясняват как се сменя гума,акумулатор и къде се долива вода,та да не говорим за "подробности" относно двигател,лампички и т.н.....Не стресирайте момичето.Няма да иска да се качи повече на колата,като си представя колко и е свито сърцето.
                              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Хайде сега - пак ние сме си виновни.А според мен трябва общината да си понесе отговорността за състоянието на пътищата и положението на шахтите им. Как пък в цяла Европа една дупка да не видях, а тук ние сме виновни че не ги заобикаляме, макар че не се и виждат. В Турция например една шахта се огражда с ленти и от 200 метра светят лампи за да те предупредят че има ремонт на пътя, а тук на "Цариградско шосе" днес на Окръжна болница отцепили крайната лява лента със знак буквално на 5 метра от работниците. Коя е тази кола, която от 90 км/ч ще се престрои за 5 метра в дясното платно, където също се движат автомобили. Минах на косъм, но ако беше станала белята пак на мен щяха да напишат акта ... Извинявайте, но защото си траем -> ще си плащаме

Коментар

Working...
                                X