Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Счупих нещо и незнам какво е!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Счупих нещо и незнам какво е!

Здравейте на всички.Новобранка съм като шофьор и по случай вземането ми на книжка татко ми подари кола Fiat Bravaстрахотна е 98г ,1.9 ТД,Е3 .Снощи обаче я ударих отдолу на една шахта на която не забелязах че капака стърчи.после продължих да карам (около 300 метра)без да забележа че лампичката за маслото свети .Когато забелязах я спрях върнах я с бутане до вкъщи имаслото продължаваше да капе не по много но капеше и такка.Та въпроса ми е намерих една счупена метална част(П-образна ,с по 2 болта на двете успоредни страни.Можете ли да ми кажете какво съм счупила и колко ще ми струва че искам да го оправя преди татко да се е прибрал от командировка.Благодаря предварително!

Първо... "управя" се пише с О, но може би не ти е до правопис сега точно! За да изтече така бързо маслото най-вероятно си направила неприятна беля! Не пали за нищо на света мотора докато на оправиш картера! Счупила си него най-вероятно, няма, какво друго. За съжаление при подобни разбивания този детайл не подлежи на ремонт. Трябва втора употреба, или нов. Тъй, като е дефицитен за втора употреба цените му започват от 150-200лв. а за нов над 350лв!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Да наистина не ми е до провопис .Благодаря за пояснението .Оф колко ме е яд че не внимавах малко повече.пфуу

Коментар

fiat

ей защо и дедото не ми подари една кола като на тебеетака не може да се разбере какво точно си счупила ако можеш да го снимаш би било добре ( но щом тече масло ще е нещо по картера провери в http://91.92.0.122:7080/navi?COUNTRY...=N&WINDOW_ID=1
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

мдаа, градска, трябва да се внимава в нашия град. както казаха колегите вероятно е картер, той е най-ниско и има масло. самия картер мисля може да се вари и т.н., но си и зависи. колата трябва да се дръпне до сервиз, без да знаем какво се е отчупило не можем нищо да кажем за ремонта. но няма да е евтинко де
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

аууууууууу Вие забелязвате ли в първия ми пост, че аз след като се е супил картера карах колата около 300 метра ,тя вървеше перфектно поне според мен (новобранката в щофирането),двигателя работеше и аз го изключих(не е спрял сам да работи) !!!!!!!!!!!!!!!!!ето снимка на подобно счупена част, същата е ама е цяла (не на парчета)

Коментар

ами скоро е щял да спре сам не се безпокой, да не те стресим, но ако си карала много на светеща лампа белята е много сериозна. вече за тази част не я знам каква е нека хората с брава да кажат, но щом е текло масло очевидно картера е праснат
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Това съвсем не ми прилича да е от картер Да не би нещо от интеркулера да е - нямам представа какво е, но като гледам май е желязна и подлежи на заварка. Потърси заварчик след като я демонтират в сервиза и я завари.

Коментар

[quote="sasy"]...двигателя работеше и аз го изключих(не е спрял сам да работи) !!!!!!!!!!!!!!!!!Радвай се, че не е спрял сам да работи. Както е и дизелов ДВГ щеше доста солено да ти излезе. Вярвам, че след като отстраниш повредата ще си изключително внимателен шофьор . Успех.
                  M-Benz E 250 TD 150hp
                  M-Benz 200d 75 hp
                  Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Май има и части от блока

Коментар

e хайде ся, успокойте жената пък вие. Щом не е бил мотора много дълго в движение може и да се размине само с нов картер. Но може да се наложи и някакъв по тежък ремонт(лагери, основни/биелни), вал......бе един куп неща все скъпи. Стискай палци да е само смяна на картер. Все пак окончателната диагноза като се разбере какво точно се е счупило. Голяма ли беше локвата от маслото след удара или само е капало докато си карала и е светнала лампата. Ако можеш все пак направи някоя снимка отпред под мотора, може да се види каква е поразията. и вече да мислим какво може да е. Пък може и някой кавалер от форума да намине да погледне. Незнам как стои въпроса с джентълмените от софия.
                      СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                      бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                      сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                      ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Е това е гадната планка която свързва картера със скоростната кутия.Като гледам има останали части по нея от картера и от кутията.Картера се оправя със заваряване обаче след сваляне.Доста Браво,Брава и Мареа има със такива случки.За да светне индикацията за недостатъчно налягане на маслото означава,че е изтекло всичкото.Дано да не е работил мотора дълго време без скъпоценната течност,че горко му особенно на турбото.А това,че е капало не е капало а се е доокапвало каквото е останало.
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ами все си мисля, че като се кара, трябва и да се гледа. Не може да се удариш толкова сериозно и чак след триста метра да провериш ей тъй, между другото, какво е станало. Аз вчера в прохода на Републиката без малко да остана без новите гуми от едната страна, щото там едно че са го обърнали на сечище, друго, иззад един камион ненадейно изхвръкна една тухла, че в последния момент успях някак на магия да я прокарам между гумите. Не ми се мисли какво щеше да стане и с гумите, и с джантите...
                          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

phoenix написа:
                            e хайде ся, успокойте жената пък вие. Щом не е бил мотора много дълго в движение може и да се размине само с нов картер. Но може да се наложи и някакъв по тежък ремонт(лагери, основни/биелни), вал......бе един куп неща все скъпи. Стискай палци да е само смяна на картер. Все пак окончателната диагноза като се разбере какво точно се е счупило. Голяма ли беше локвата от маслото след удара или само е капало докато си карала и е светнала лампата. Ако можеш все пак направи някоя снимка отпред под мотора, може да се види каква е поразията. и вече да мислим какво може да е. Пък може и някой кавалер от форума да намине да погледне. Незнам как стои въпроса с джентълмените от софия.
                            EEEEEEEEE и части от капака ще видите още малко - хайде стига сте я засилвали колежката. Нека си закара колата в сервиз така само се гадае./Под закакара да не разбира каране на собствен ход - защото няма и да тръгне даже./Пък Phoenix аз като гледам тя е от Добрич ей го къде е от Варна - всеки ден си щъкате между 2-та града я скокни, недей замесва Софийските кавалери P.s. Надявам се че сниманото парче все пак е фотографирано след като някой го е развил от колата, а не се е откачило от самия удар. Тогава ще ми е трудно да повярвам че е карано с 20 км и е закачен капак на шахта
                            Punto SX 1.1 55

Коментар

Колега то си пише "намерих една част" не го е развил никой.Това е най ниската част на колата отпред става въпрос за Браво,Брава и Мареа.Внимавайте с шахтите!!!!!!!!!!!!!!! и не само с тях.
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                              X