Искам да отворя тази тема, защото чувам от доста хора(които карат стари коли и не само фиат), че им се случва да светне лампата на инжекциона!При мен се случи за първи път когато се качих в колата, карайки я към КАТ за регистрация в деня в който я платих !На следващия ден реших да се заиграя, та тъкмо и да я поразуча и разкачих всички възможни контактни клеми, релета и куплунзи под капака и ги напръсках обилно с почистващ контактен спрей и.......проблема се реши. Колата всякаш заработи много добре и лампата не светна повече..........до вчера(около 6 месеца).Ето тук е момента да се включат разбирачите и да дадат съвет например за ламбда сондата и други интересни неща около инжекционата система.P.S.: При мен когато светне лампата няма някакви осезаеми странични ефекти като загуба на мощност, прекъване, промяна в оборотите, загряване и т.н. и понякога изгасва сама.[/img]
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо свети лампата на инжекциона?
Collapse
X
-
Проблемната лампа !!!!
Здравей, при мен положението е същото ... Като я взех миналата година октомври /беше сражнително топло времето/ всичко си и бе наред ... но започна да застудява - и хоп - свети нещо на таблото и веднага в сержиза на Fiat /в Русе никой да не ходи там !!!/ и там - ами има причина - оставете я тук - няколко дни да я видим ... да я оставя ама - не. Веднага един познат ме закара на диагностика - и там - изпуска гарнитурата между колекторните тръби и двуцевката - и ламбда сондата - не работи .... оправиха това и всичко си дойде наред .... /процедурата отне 13 мин. със диагностиката - за сравнение - няколкото дни в сервиза на ’Фиат/ Това добре - но излязах на дълъг път - на коледа 23.12.2003 до Елена - и хоп - проблема пак ... Връщаме се от там и пак в сервиза - за диагностика /две диагностики в цената са включени - така че не се замислих/ Но в сервиза всичко си работеше ОК - натрупана бе грешка от датчика за температурата на водата /този на блока на двигателя/ - опчистване и пръскане със спрей и нещата се оправиха. Цялао лято лудо каране - и всичко ОК, но преди 3 дни пак хоп - свети онази гадна лампа .... но не ми остава реме да ида да я закача на стенда - да видя каква грешка се е натрупала ..... и да видя какво ще я правя - иначе колата си върви .... Казаха ми че може би трудно се стопляла ламбда сондата и от това се получавало ... но??? незнам ...ако установя нещо ще пиша .... или ако някой зане - да пишеTempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
-
Лампа-инжекцион
И аз имах същия проблем, даже същият двигател 1,6 i.e.835C1-ама Темпра.Лампата, най-често светва след проблем в ламбда- сондата, или проблем с охлаждането (най-честият проблем е термостат). И това, че сега се е маркирал този проблем (при студено време), допълва тезата, че имаш проблем с охлаждащата система. Провери я нея първо- и после ходи на диагностика!
Коментар
-
Re: bau
Capoeira написа:Ако за 15 лева ти върши работа отоди в сервиза до италянеца(преди него) Автосервиз ЕВРОПА.... металното голямо хале... .пред него има Гумаджииница и стенд за мостовеAlfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
И на мен ми се видя малко шменди - капели цялата работа, но какво да се прави.......А къде има това което описваш - ЕКУ тест?Трябва ми също и място където има стенд за тестване на амортисьори, имам чуството че задния ляв е изпял песента си.......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Аз съм със същия двигател, 835.C1. Преди да сложа газовата, т.е. като карах само на бензин, ми светваше "check engine" като стоя дълго време на празен ход, например в задръстване. При потегляне след 10-15 сек. се оправя. След време, по друг повод, установих, че ми е прекъснало отоплението на л.с. Сега си мисля, че л.с. просто е изстивала на празен ход при това положение. При нас тя е доста назад, пред катализатора. Може би затова при студено време при тебе този ефект е по-забележим.
Коментар
-
Момчета днес ходих от Ловеч до Ботевград и до там не ми е пресветвала но на връщане на няколко пъти ми пресветна.Щом светне аз отбия встрани угася след минута паля и тръгвам и всичко енормално.Сега за разхода на гориво вече твърдо мога да кажа че с 84л съм минал 1320км.От тях 900 са извънградско.Значи идва 6.5л на 100км.което напълно ме задоволява и дори мисля да не купувам друга ламбдсонда.Ще прегледам по обстойно кабелите и куплунгите.А между другото днес заредих на ШЕЛ до ЯБЛАНИЦА бензин А99 цената на който е 1.99лв.Дали има някакво повишение защото си мисля че досега трите пъти когато съм зареждал пак на ШЕЛ но тук в Ловеч цената беше по малка .Двата пъти давам 50лв и колонката отчита 30л Третия път за 40лв отчете 24л а днес за 45лв. отчете 22.6л.Наверно нещо новогодишно независимо че долара пада още по надоло.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар