Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо свети лампата на инжекциона?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ЛАМПАТА?

А аз защо бъобще ниамам такава лампа?а мойе ли да си слойа по някакъв начин и кам кои пин на ЕКУ-то се вразва (най-вероятно?)
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

ЛАМПАТА?

Еми как да ти кажа (наи вероятно е да е BOSH) ако не се лъжа!двигателя ми е 159а3.046 има ли начин да си закача сам лапма и каде да го направя?
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

ре инжектор

При мене изгасва след старта
        Tempra 1.6 i.e SW

Коментар

Не знам дали ще помогне,но на един приятел с Деу му светва от време на време и като му направиха диагностика се оказа,че е от газовата уредба-лъже инжекциона.Така си кара.
          Brava JTD ELX
          105 к.с.99"

Коментар

Баща ми като взе неговата Brava отиде да измие двигателя защото мен щяха да ме върнат с мойта когато я регистрирах в КАТ за мръсен двигател. След като я изми колата започна да прекъсва и нонстоп да свети лампата на инжекциона. Доста време работи колата след това, на слънце беше/още октомври месец беше/ няма оправяне. Оказа се че беше влезнала вода и трябваше да се издухат инжекторите.

Коментар

Светваше и при мен това "ламбенце" и тогава падаше мощноста. Не съм го карал на диагностика, защото незнам къде. Този номер ми го спретваше обикновенно при студено време. Значи паля си студения двигател, отивам до Била, паркирам, и после като я запаля отново-и хоп - лампичката на инжексиона светва. Тук прочетох, че като се изключи автомобила всичко си става нормално, но при мен невинаги ставаше така. Миналата седмица смених повредения термостат и освен всички други "благинки" на които се радвам сега, забелязвам че няма светене на тази лампа. И за да съм сигурен, проведох доста опити с паленето на студения двигател, малко каране, спиране, изтиване, пак стартиране......Засега няма светене.

Коментар

OgyLalov написа:
                Светваше и при мен това "ламбенце" и тогава падаше мощноста. Не съм го карал на диагностика, защото незнам къде. Този номер ми го спретваше обикновенно при студено време. Значи паля си студения двигател, отивам до Била, паркирам, и после като я запаля отново-и хоп - лампичката на инжексиона светва. Тук прочетох, че като се изключи автомобила всичко си става нормално, но при мен невинаги ставаше така. Миналата седмица смених повредения термостат и освен всички други "благинки" на които се радвам сега, забелязвам че няма светене на тази лампа. И за да съм сигурен, проведох доста опити с паленето на студения двигател, малко каране, спиране, изтиване, пак стартиране......Засега няма светене.
                Погледни тук:--------------------------------Q:Injection error light showing on dash!!!А:Most likely it is the thermostat that is sticking open, making it run cold, sometimes the water temp gauge will struggle to get off the bottom. The cold temps confuse the ECU which looks also at the air temp, when car has been left a while (say 1-3 hours) and is still a bit warm, the air temp can be quite high, and the ECU sees a lower than expected water temp and flags it as an error. Usually it goes away when you restart, it seems to force the ECU to think again It’s not normally a faulty sensor, it’s the thermostat itself. Everyone I know who replaced the sensor still had the same problem aftwerwards.---------------------------------Явно и при теб проблема е бил такъв

Коментар

Вчера сипах бензин от Shell и след като запалих, след няколко километра ми светна лампата за проблем в инжекциона. Възможно ли е да е светнала от лош бензин и трябвали да слагам добавка за чистене. каква добавка бихте препоръчали.

Коментар

Да, отдели 20-тина лева за диагностика за да ти е мирна главата! Определено е много малко вероятно да е от бенза.

Коментар

Хора и аз го имам същия проблем на моята Мареа 1.6 16V .Всеки път като паля колата, лампичката за инжекционна си свети за 2-3сек,но според тогава си прави проверки. На всички ФИАТи които съм виждал досега е така.Веднъж ми се случи да ми светне лампичката на инжекционна докато карах... беше след около 10-15мин престой в едно кръстовище под наклон, тогава карах само "газ спирачка" и и саответно няколко пъти карах на 2ра на около 1000оборота и колата потрепваше.. След като излязах от кръстовището и засилих ми светна инжекционна и сякаш имаше по-малко мощност , изфорсирах я и всичко се оправи. От тогава не съм имал проблеми..Но преди 2 дена сложих метан и от както го сложих ми свети доста често, забелязах че ми се случва когато я карам на ниски обороти -1500-2000. Като я засиля и се оправя. Също докато свети не се забелязва никакво странно поведение в колата.Това ме кара да мисля че наистина може да е нещо свързано с датчика за температура на термостата, понеже при горенето метана отделя повече топлина, колата сега загравя доста по-бързо и също като и отвориш капака е доста по нагорещена от колкото, когато беше на бензин. Не съм много по колите, незнам каква връзка има термостата с инжекционна , но гледам че сте го писали и мисля че от там е проблема Ама да ви кажа не се замислям много, взел съм си кола за 4500лв, мисля да карам докато не спре). В началото за всичко ходих на сервиз и съм дал сигурно 100лв за диагностики и прегледи и всеки път ми казваха че нищо и няма. Така че по евтино ти идва да караш докато нещо не спре да работи, от колкото да ходиш на сервиз при всяко съмнение ).

Коментар

Да не би да ти трупа някакви грешки като караш на метан, за това да свети?
                        In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
                        Фиат Стило 1.6

Коментар

g_ishkitiev: Отивай в сервиза на Христо какво му мислиш. Аз също съм на метан, но ако съм имал проблеми и е светела лампичката то е било и на бензин и на метан. Да чукна на дърво от година и половина не ми е светвала. Последния път когато правеше този номер беше от лоша маса на компютъра и пуснаха един кабел от него до минуса на акумулатора.
                          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Значи Два пъти сипвам аз на ОМВ и колата започва да подскача и ми прави ядове а като сипвам на ЛУК Оил няма проблем а за Шел се знае че там бензина е наи-лош!Какво остава освен да прибавиме към гадните и ОМВ аз там повече не стъпвам.Та много е вероятно на колегата колата да се бунтува от скапания бензин-мамка им
                            FIAT Punto 1.6 GOLF`S KILLER
                            FIAT Bravo 1.6 16v моят домашен любимец
                            LANCIA Ypsilon Elefantino blu
                            http://fiat-bravo.oneinform.com/teh.html
                            http://automedia.investor.bg/catalog.../cartech_4479/

Коментар

mr_bobs написа:
                              Та много е вероятно на колегата колата да се бунтува от скапания бензин-мамка им
                              И това го има, но най-добре май една диагностикаАз чесно казано последно време зареждам на РомПетрол тук в Бс и съм доволен от това как се държи количката, въпреки че на 2 пъти вече ми се случва когато искам да запаля ми остават светнати лампата за кода и инжекциона и не искат да изгасват, съответно немога и да запаля. Като превключа няколко пъти и се оправя, нормалното е когато дам на контакт лампата с код светва за момент и изгасва и после след 2-3 секунди изгасва и за инжекциона и си пали без проблем. Ако някои има идеи няма да му се разсърдя ако пише.Не съм ходил още на диагностика но и това ще направя.
                              Винаги може повече!!!
                              Фиат Брава 1.6 16v

Коментар

Пичове забелязах, че от както захладня и на мен ми свети от време на време тая лампа. Като изгася и запаля колата след като съм я карал известно време не свети вече. Само при първото запалване до като е студена. Ако е термостат колко струва смяната му? И ако е термостат не би ли трябвало да загрява много колата?
                                Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Working...
                                X