Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой модел на Браво е моноинжекция?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кой модел на Браво е моноинжекция?

Колеги,този въпрос ме интересува доста живо,а също и препоръки за модификация на двигател на Браво-без значение моно- или пълна инжекция.Благодаря Ви за съдействието
    SKODA 105L '78
    PUNTO 1.2 MPI ELX '94
    FIAT 126p '89
    TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
    GRANDE PUNTO 1.2 '06

Само 1,4 / 12v двигател е моно инжекцион. Препоръка 1,6 или 1,8 /16 v пълен инжекцион.

Коментар

fiat brava написа:
      Само 1,4 / 12v двигател е моно инжекцион. Препоръка 1,6 или 1,8 /16 v пълен инжекцион.
      Мойте проучвания водят до същите заключения. 1.4 /12V се произвежда до 1998г. след което се заменя от 1.2/16V, което според мен е признак че от Фиат не са били особено доволни, но от друга гледна точка по мненията от този форум, явно не е за изхвърляне и този двигател.А също по мненията из разни форуми и статии се смята 1.6/16V(като моя ), и 1.8/16V като най-добро решение. 2.0/16V не че е зле, ама подръжката влиза в друг ценови диапазон, пък си е НЛС(ниско летящ самолет). Ми то други бензинови модификаций не останаха на тоя модел Успех в избора!
      FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

2.0 16V няма, има 2.0 20V в 2 модификации - 147 и 155 к.с. Иначе остана 1.6 - 90 к.с. обаче и той е пълна инжекция.
        #FiatBg

Коментар

Този въпрос и аз го бях пуснал преди 10-ина дни. Смятах да си взема 1,4 заради евтината газова уредба! Е, това щеше да е голяма грешка! Не се подлъгвай и ти! 1,6 или 1,8 е истината!
          Fiat Brava 1,6 16v 103 к.с. 1997г.

Коментар

Cobain написа:
            2.0 16V няма, има 2.0 20V в 2 модификации - 147 и 155 к.с. Иначе остана 1.6 - 90 к.с. обаче и той е пълна инжекция.
            Признавам си грешката . Иначе за по евтината газова с 50 лева разлика не виждам как може да е аргумент при покупка.http://www.brc.hit.bg/ (тук разликата е даже 30лв)
            FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

Абе,разликата хич не е 50 лв., ако си сложиш газова за пълен инжекцион. Друг въпрос е,ако говориш за обикновена газова,натъкмена да приляга на такъв! Но така само себе си ще заблудиш,не и колата,която караш!
              Fiat Brava 1,6 16v 103 к.с. 1997г.

Коментар

хахаха

Соbain 1.6/16v е 103 к.с. не 90..........а по темата 1.4 не си заслужава. става твърде куц особено при вкл. климатик лично зо мен най-добрия двигател за браво,което да се кара градско с що годе разумен разход,което да се ръчка по спортно и да е с поносима ценова поддръжка е 1.8/16v. този двигател сигурно си погорва 11-13 градско.1.6/16v каквото карам аз също си е ок,пъргавко и 9.5-10 градско....

Коментар

Re: хахаха

blondy_driver написа:
                  Соbain 1.6/16v е 103 к.с. не 90..........а по темата 1.4 не си заслужава. става твърде куц особено при вкл. климатик лично зо мен най-добрия двигател за браво,което да се кара градско с що годе разумен разход,което да се ръчка по спортно и да е с поносима ценова поддръжка е 1.8/16v. този двигател сигурно си погорва 11-13 градско.1.6/16v каквото карам аз също си е ок,пъргавко и 9.5-10 градско....
                  ее кви 11-13, мене ми дава 10.5 и ми се вижда множко, ти в 13 ме вкара, ма то си е до маниер на каране де...P.S.не се обиждай ма много женски ник бе колега....
                  ex Fiat Bravo GT

Коментар

lulinsquad написа:
                    blondy_driver написа:
                    ее кви 11-13, мене ми дава 10.5 и ми се вижда множко, ти в 13 ме вкара, ма то си е до маниер на каране де...P.S.не се обиждай ма много женски ник бе колега....
                    ХАХАХА колега ама азззз съм си чиста колежка от женски пол :P хехе но спокоз де!.....

Коментар

Ех, колежке, колежке...1.6 16V го има и с 90 и с 103 коня
                      #FiatBg

Коментар

blondy_driver написа:
                        ХАХАХА колега ама азззз съм си чиста колежка от женски пол :P хехе но спокоз де!.....
                        изложих се като кифладжия.... ма понеже мненията ти звучат компетентно, нетипично за жена, та се заблудих...
                        ex Fiat Bravo GT

Коментар

Да си признаем, 1.4 е мотор сьс супер дизайн, но е малко капризен по мазането на разпред. вал! Когато се купува такьв, пьрво се гледат гьрбиците на разпр. вал, а иначе си има достойнства: простота, евтина поддрьжка и икономичност, не напразно е вклинен в гамата мотори!

Коментар

Working...
                          X