И аз не знам кво стана... От около два месеца колата стоеше обездвижена. Приятелите почнаха да ме занасят, че съм си имал недвижим имот...Междувременно и естествено, акумулатора беше паднал. Миналата седмица го заредих, въртях, струвах, смених свещи, кабели... не ще и не ще. А, и бензин сипах 5 литра, да не би да е останала празна, че то стрелката и индикаторчето малко лъжат и пак не щя.И днес, главно от скука, че нямаше кво да правя, си викам, дай да пробвам пак. Та, закачам клемите на акумулатора, въртя и колата си пали се едно нищо не е било...Ей това ако мога да си го обясня, здраве да е... Мистерия, полтъргайст, не знам, обаче, освен че ми е радостно, съм невероятно озадачен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Запалих я най-после!!! И пак не пали...
Collapse
X
-
Re: Запалих я най-после!!!
ivjordan написа:И аз не знам кво стана... От около два месеца колата стоеше обездвижена. Приятелите почнаха да ме занасят, че съм си имал недвижим имот...Междувременно и естествено, акумулатора беше паднал. Миналата седмица го заредих, въртях, струвах, смених свещи, кабели... не ще и не ще. А, и бензин сипах 5 литра, да не би да е останала празна, че то стрелката и индикаторчето малко лъжат и пак не щя.И днес, главно от скука, че нямаше кво да правя, си викам, дай да пробвам пак. Та, закачам клемите на акумулатора, въртя и колата си пали се едно нищо не е било...Ей това ако мога да си го обясня, здраве да е... Мистерия, полтъргайст, не знам, обаче, освен че ми е радостно, съм невероятно озадачен.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Провери си масата зад фара Когато се бъзика тази маса, ЕКУ-то не пуска сигнал към бобината да запали свещите.Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
И на мене ми прилича на проблем с масата. Моята правеше подобен номер, който ме докарваше до лудост - лош контакт на слаботоковата клема за бобината! Понякога и в движение гаснеше...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Аз това си го помислих, но нямям човек, дето да ми помага, а то си трябват двама за това нещо. Тя така или иначе в събота отива на сервиз, но ми се искаше да не плащам щури пари за пътна помощ.Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
-
Тази кола да не е в някоя гора,че няма никой наоколо?Помоли някой да врътне за момент,докато ти гледаш дали има ток,но предварително изключи от скорост,че ако е някоя фуста дето само се вози,може да те прегази :DBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
уното имаше един трик, не знам при типо има ли го- даваш ключа на стартер- т.е. все едно въртиш да запалиш и както го държиш така натискаш онова малкото копченце на самата ключалка и вадиш ключа. така колата седи постоянно на стартер, т.е. върти постоянно. разбира се добре е да свалиш клемата преди това, че иначе много кофти. след това отиваш отпред и си слагаш махаш свещи правиш каквото искаш и като си готов слагаш за секунда клемата и колата директно завърта. НЕ ЗНАМ ОБАЧЕ ТОВА МАХАНЕ СЛАГАНЕ НА КЛЕМАТА ДА НЕ НАПРАВИ НЯКОЯ БЕЛЯ- ОТГОВОРНОСТТА Е ТВОЯ. аз лично съм го правил като няма кой да ми помогне да чукне стартер за секунда, но не мога да ти гарантирам, че няма да стане някоя простотияLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
dudulia написа:Е каква простотия да стане,като няма да има тоци?Нали ще е откачил кабела на бобината?Ако колата не е на скорост,няма нищо да стане :DLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар