Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предният капак няма отваряне...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Предният капак няма отваряне...

Колеги, моля за помощ. По принцип колата не ми гори масло и рядко го проверявам, но днес от любопитство реших да го проверя и не можах да си отворя предния капак. Жилото не изглеждаш да е скъсано т.е. имаше си съпротивление, но капака не реагираше на дърпането. Колкото и да дърпах ръчката, капака не се повдигаше. Моля ако някой знае някакъв начин да си отворя капака (освен по нормалния начин) да го сподели и да даде съвет за разрешаване на проблема.Благодаря Ви предварително.
    Фиат Типо 1.4 DGT, карбуратор

Ами махни решетката между фаровете и после е лесно - избутваш кукичката на ръка. След това си оправяш жилото и решетката Може да се наложи да счупиш решетката, но няма друг начин!

Коментар

И моя беше така. От 20 пъти един път да се отвори. Ако въобще не може да се отвори направи както колегата те посъветва и веднага си натегни жилото. Аз бая го натегнах и сега нямам проблеми. Успех.
      M-Benz E 250 TD 150hp
      M-Benz 200d 75 hp
      Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Преди да започнеш да разбиваш, опитай с някой помощник. Единият натиска силно капака, отпред, където е ключалката, а другия опъва силно жилото. Понякога помага, ако нещо е блокирало поради ръжда или боклуци.
        Fiat Ritmo 105TC
        1600cc 105к.с.

Коментар

има едни пружини които надигат капака след отваряне както каза един от колегите пробваи един човек да дърпа нагоре капака а ти упъваи жилото и хоп трябва да стане ако не стане пробваи да натегнеж жилото
          Fiat Croma 2.5TD 86

Alfa Romeo 2.5TD 94

Коментар

johnfound написа:
            Преди да започнеш да разбиваш, опитай с някой помощник. Единият натиска силно капака, отпред, където е ключалката, а другия опъва силно жилото. Понякога помага, ако нещо е блокирало поради ръжда или боклуци.
            Моето блокира по същия начин, оправя се с добро почистване с WD40 и смазване с гресчица
            Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
            Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

и аз съм така отскоро моето пунто го лекувам по следния начин - дърпам ръчката - не се отваря капака, слизам повдигам капака и при втория опит като дръпна ръчката се отваря....
              Fiat Punto 1.1-Синята птица
              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Sko написа:
                johnfound написа:
                Моето блокира по същия начин, оправя се с добро почистване с WD40 и смазване с гресчица
                Това е рецептата, даже само с WD40 да се напръска е достатъчно
                Carozzeria Touring, Milano
                Fiat 124 Touring - моята следваща кола

Коментар

И при мен се получава понякога и като хванеш капака над фара се отваря . Поздрави
                  ex : Bravo 1.6 16v 103hp
                  now : Marea HLX 2.4 JTD

Коментар

Отваряш си шофьорската врата докрай и с дясната ръка дърпаш ръчката, а с лявата леко повдигаш капака колкото да отлепи! Тая гимнастика я правя от 2 г. - кога ли ще взема да понамажа тук-там с грес...
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

а как се натяга жилото
                      Fiat Marea 1,9TD

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                        Отваряш си шофьорската врата докрай и с дясната ръка дърпаш ръчката, а с лявата леко повдигаш капака колкото да отлепи! Тая гимнастика я правя от 2 г. - кога ли ще взема да понамажа тук-там с грес...
                        Същата работа - само че вместо да повдигам, удрям по капака с юмрук. И на типото и на бравото беше така.

Коментар

Колега не знам как е на типото , но на браворо има 2 гумички от лявата и от дясната страна на капака , точно над фаровете Тези гумички са на резба и като ги въртиш можеш да си ги повдигаш и сваляш. Те от своя страна действат със определена сила на капака и когато дръпнеш лоста го карат да изскочи нагоре . Та.. то е ясно че ще го отвориш сега тоя капак някак , обаче те съветвам ако имаш такива гумички да ги развъртиш за да изскочат колкото може по нагоре , за да нямаш ядове следващия път.Иначе пробвай както един колега спомена ти да дръпнеш жилото , а някой друг просто да повдигне капака - на моята поне действа (правих този номер докато не се усетих за какво са тези гумички)Успех колега
                          Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
                          части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
                          части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
                          тел. 0883437022

Коментар

1115 написа:
                            kiro_of_the_day написа:
                            Същата работа - само че вместо да повдигам, удрям по капака с юмрук. И на типото и на бравото беше така.
                            Аааааааа, колега! Аз колите не си ги бия!
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Rezko написа:
                              Колега не знам как е на типото , но на браворо има 2 гумички от лявата и от дясната страна на капака , точно над фаровете Тези гумички са на резба и като ги въртиш можеш да си ги повдигаш и сваляш. Те от своя страна действат със определена сила на капака и когато дръпнеш лоста го карат да изскочи нагоре . Та.. то е ясно че ще го отвориш сега тоя капак някак , обаче те съветвам ако имаш такива гумички да ги развъртиш за да изскочат колкото може по нагоре , за да нямаш ядове следващия път.Иначе пробвай както един колега спомена ти да дръпнеш жилото , а някой друг просто да повдигне капака - на моята поне действа (правих този номер докато не се усетих за какво са тези гумички)Успех колега
                              Супер това с гумичките не го знаех - ще го пробвам.Аз сам капака не мога да го отворя - винаги има един с мен който отпред да дърпа капака пък аз да дърпам жилото.Пък къде са го навряли това жило - не може като на типо с едната ръка да дърпаш жилото, а с другата капака.
                              Пеш
                              ----
                              Ex Peugeot 206 -Служебен
                              ----
                              Ex Brava 1.6 16V ELX

Коментар

Working...
                              X