Колеги, моля за помощ. По принцип колата не ми гори масло и рядко го проверявам, но днес от любопитство реших да го проверя и не можах да си отворя предния капак. Жилото не изглеждаш да е скъсано т.е. имаше си съпротивление, но капака не реагираше на дърпането. Колкото и да дърпах ръчката, капака не се повдигаше. Моля ако някой знае някакъв начин да си отворя капака (освен по нормалния начин) да го сподели и да даде съвет за разрешаване на проблема.Благодаря Ви предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предният капак няма отваряне...
Collapse
X
-
johnfound написа:Преди да започнеш да разбиваш, опитай с някой помощник. Единият натиска силно капака, отпред, където е ключалката, а другия опъва силно жилото. Понякога помага, ако нещо е блокирало поради ръжда или боклуци.Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
и аз съм така отскоро моето пунто го лекувам по следния начин - дърпам ръчката - не се отваря капака, слизам повдигам капака и при втория опит като дръпна ръчката се отваря....Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Sko написа:johnfound написа:Преди да започнеш да разбиваш, опитай с някой помощник. Единият натиска силно капака, отпред, където е ключалката, а другия опъва силно жилото. Понякога помага, ако нещо е блокирало поради ръжда или боклуци.Carozzeria Touring, Milano
Fiat 124 Touring - моята следваща кола
Коментар
-
Отваряш си шофьорската врата докрай и с дясната ръка дърпаш ръчката, а с лявата леко повдигаш капака колкото да отлепи! Тая гимнастика я правя от 2 г. - кога ли ще взема да понамажа тук-там с грес...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Отваряш си шофьорската врата докрай и с дясната ръка дърпаш ръчката, а с лявата леко повдигаш капака колкото да отлепи! Тая гимнастика я правя от 2 г. - кога ли ще взема да понамажа тук-там с грес...
Коментар
-
Колега не знам как е на типото , но на браворо има 2 гумички от лявата и от дясната страна на капака , точно над фаровете Тези гумички са на резба и като ги въртиш можеш да си ги повдигаш и сваляш. Те от своя страна действат със определена сила на капака и когато дръпнеш лоста го карат да изскочи нагоре . Та.. то е ясно че ще го отвориш сега тоя капак някак , обаче те съветвам ако имаш такива гумички да ги развъртиш за да изскочат колкото може по нагоре , за да нямаш ядове следващия път.Иначе пробвай както един колега спомена ти да дръпнеш жилото , а някой друг просто да повдигне капака - на моята поне действа (правих този номер докато не се усетих за какво са тези гумички)Успех колегаFiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
Коментар
-
1115 написа:kiro_of_the_day написа:Отваряш си шофьорската врата докрай и с дясната ръка дърпаш ръчката, а с лявата леко повдигаш капака колкото да отлепи! Тая гимнастика я правя от 2 г. - кога ли ще взема да понамажа тук-там с грес...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Rezko написа:Колега не знам как е на типото , но на браворо има 2 гумички от лявата и от дясната страна на капака , точно над фаровете Тези гумички са на резба и като ги въртиш можеш да си ги повдигаш и сваляш. Те от своя страна действат със определена сила на капака и когато дръпнеш лоста го карат да изскочи нагоре . Та.. то е ясно че ще го отвориш сега тоя капак някак , обаче те съветвам ако имаш такива гумички да ги развъртиш за да изскочат колкото може по нагоре , за да нямаш ядове следващия път.Иначе пробвай както един колега спомена ти да дръпнеш жилото , а някой друг просто да повдигне капака - на моята поне действа (правих този номер докато не се усетих за какво са тези гумички)Успех колегаПеш
----
Ex Peugeot 206 -Служебен
----
Ex Brava 1.6 16V ELX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар