Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не мога да намеря горивния филтър

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не мога да намеря горивния филтър

Фиат Брава 1,6/16v/103 к.с. - 1998 . Реших и аз да свърша нещо сам по тази кола (да смена горивния филтър). За голяма изненада не го намерих там където трябва да бъде (под купето отдясно, под пластмасата). Помогнете!

Да не би да са го изхвърлили и да са свързали директно тръбите - погледна ли?Мисля че няма къде другаде да бъде, доста е едър за да се сложи другаде.
    От АУДИ 80 възседнах една Мареа.... без много да се замислям (любов от пръв поглед).

Коментар

Не е махнат защото тръбичките за бензина минават директно без прекъсване т.е. там не е имало филтър.

Коментар

Качи я на канал и си проследи тръбите - под калника се виждат спокойно. другото място според мен е в коша на двигателя. Но там би трябвало да се набива в очи. Все пак според мен директно е изхвърлен и е заместен с директна връзка(виж тръбичката от къде е и докъде стига).С моя малък опит : толкова.
        От АУДИ 80 възседнах една Мареа.... без много да се замислям (любов от пръв поглед).

Коментар

не търсете

Не търсете горивен филтър при коли 1.6/16 произведени след 1997 с пластмасов колектор, няма такъв !!! Проверих във Вантотрейд и това ми го казаха от там.

Коментар

Коментар

Както е написал МариобгМного е препоръчително да се сложи такова нещо, само да не се объркат сметките за горивната помпа, налягания и разни други сметки.Аз бих се поинтересувал сериозно, защото тука от колонките тече боза.
              Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

Коментар

Re: Не мога да намеря горивния филтър

fiat brava написа:
                Фиат Брава 1,6/16v/103 к.с. - 1998 . Реших и аз да свърша нещо сам по тази кола (да смена горивния филтър). За голяма изненада не го намерих там където трябва да бъде (под купето отдясно, под пластмасата). Помогнете!
                филтъра е под колата, вдигаш я, или на канал, махга се пластмасата която е под задна дясна седалка, тя пази филтъра , метален е за инжекциони, май струваш 29 лв, може да си го смениш сам, аз нямам канал достъпен и затова ходих в сервиз, имаше и тема със снимки но нямам време да я търся
                FIAT Stilo 1.4 16V
                FIAT Bravo 1.6 16V (преди)

Коментар

За Тони - няма фабрично поставен филтър прочети по-горе. За Mariobg - Филтъра е налице но тръбичките са пластмасови а не гумени и не знам дали ще стане само с ножа.

Коментар

fiat brava написа:
                    За Тони - няма фабрично поставен филтър прочети по-горе. За Mariobg - Филтъра е налице но тръбичките са пластмасови а не гумени и не знам дали ще стане само с ножа.
                    колата си има филтър бензинов и той е там където писах , съвсем си е стандартен първия такъв си го купих от Ауто италия, ходих там защото в сервиза на Дунев и на мен ми казаха че няма колата, смешки направо, от Ауто Италия си го купих и ги питах къде е , смениха ми го при Дунев (казах им къде да търсят- механика ме убеждаваше че били разглобили Брава да го тъсят и нямало), втори след 25 000км си го купих от Александър Ауто поради липса на достъп до канал ходих в ДКВ сервиза за смяната, филтъра е метален за да издържи на налягането на помпата , за инжекциони са по различни филтрите не са хартиени и не ви съветвам да си правите самоделни експерименти с такива ), освен него колата има и още един които не се сменя, той е в десния калник и филтрира горивотона връщане към резервоара, на друг принцип е уж не се сменя)
                    FIAT Stilo 1.4 16V

Коментар

в крайна сметка може да бъркам и точно твойта Брава да няма горивен филтър, но ми е толкова малко верочтно че те съветвам да провериш поне тази схемичка ще ти помогне за намирането на филтъра:
                      FIAT Stilo 1.4 16V

Коментар

намира се пред дясното задно колело, втория е за филтриране на парите от бензина, не съм запознат с точното му функциониране, схемичка на този в калника:
                        FIAT Stilo 1.4 16V

Коментар

относно втория филтър като го видях едно време на темпрата и аз се зачудих доста, та си мисля че по скоро не позволяват на бензиновите пари да излизат в атмосферата
                          tempra 2.0i.e.

Коментар

Тези картинки и аз ги гледах на моя комп. Дори тук във форума някъде има снимки и указания къде е и как се сменя горивния филтър. И филтъра съм го купил и знам как изглежда, но тази Брава 1,6/16/1998 няма горивен филтър или поне на това място. И Вантотрейд (сервиз за Фиат) не е Дунев.

Коментар

fiat brava написа:
                              Тези картинки и аз ги гледах на моя комп. Дори тук във форума някъде има снимки и указания къде е и как се сменя горивния филтър. И филтъра съм го купил и знам как изглежда, но тази Брава 1,6/16/1998 няма горивен филтър или поне на това място. И Вантотрейд (сервиз за Фиат) не е Дунев.
                              И какво аз трябва да се радвам че мойто Браво същия двигател е 1997, явно след фейс-лифта 1998 са направили и някой не практично за нашите условия промени
                              FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

Working...
                              X