Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Puntoto протече

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Puntoto протече

Здравейте!Прибирам се вчера от София и понеже беше топличко климатика ми е включен. Та сигурно съм карал така поне час и половина, когато чух виещ звук от моторчето на парното. Звука изчезна, но започна да капе силно от моторчето. Сигурно изтече към 200 гр. течност. Оказа се вода! Спрях климатика. Капенето намаля после спря. След известно време пак включих климатика. Охлажда си нормално и моторчето на парното си върти но като поработи 15 мин. и пак почва да тече.Откъде идва тази вода и дали нещо се е запушило та не може да се оттича?
    Punto ELX MPI 90

Re: Puntoto протече

Spuky написа:
    Здравейте!Прибирам се вчера от София и понеже беше топличко климатика ми е включен. Та сигурно съм карал така поне час и половина, когато чух виещ звук от моторчето на парното. Звука изчезна, но започна да капе силно от моторчето. Сигурно изтече към 200 гр. течност. Оказа се вода! Спрях климатика. Капенето намаля после спря. След известно време пак включих климатика. Охлажда си нормално и моторчето на парното си върти но като поработи 15 мин. и пак почва да тече.Откъде идва тази вода и дали нещо се е запушило та не може да се оттича?
    не съм специалист но мисля че това е от конденз които се образува от изпарителя на климатика и е запушен отвора за оттичане с листа и др мизерии/особено ако е карана без филтър/ и водата избива през моторчето докато не отстраниш проблема не го пускай да не търсиш после и моторче мисля че може да се отпуши с някаква тел виж къде е тръбичката за стичане на конденза /на канал/ и ръчкаш с тела
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

Абсолютно, конденз ....Миналата година като пътувах за морето с един приятел с неговата Опел Вежда спо словична склонност да се троши по най невероятни начини, спираме на една бензиностанция и в монета в който погледнах колата и ми се изправи косата - под двигателя се образуваше локва от течност, при което и двамата решихме "ясно до тука сме".Бензинджията ни извади от вцепенението с репликата: кондензче, а?Верно бе, конденз.Веждата се строши малко по нататък де, не ни се размина ....
      Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

Коментар

Re: Puntoto протече

Spuky написа:
        Прибирам се вчера от София и понеже беше топличко климатика ми е включен. Та сигурно съм карал така поне час и половина, когато чух виещ звук от моторчето на парното. Звука изчезна, но започна да капе силно от моторчето. Сигурно изтече към 200 гр. течност. Оказа се вода! Спрях климатика. Капенето намаля после спря. След известно време пак включих климатика. Охлажда си нормално и моторчето на парното си върти но като поработи 15 мин. и пак почва да течеОткъде идва тази вода и дали нещо се е запушило та не може да се оттича?
        Колега,явно е запушен дренажния отвор за изтичане на кондензата...Дренажа е гумена тръба със сплескана форма -отвор тип "патешка човка"- намира се по-вдясно долу от тръбите за сервото/на стената на моторния отсек зад генератора/-отвора излиза над стабилизиращата щанга-отдолу се вижда по-добре-от там има и достъп да го видиш и почистиш.Почисти го с клечка /тел не е подходяща,можеш да пробиеш тръбата/- да изпадат боклуците-и Готово !!Успех !
        Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Working...
        X