Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От аспуха мирише на бензин?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

От аспуха мирише на бензин?

Нормално ли е да мирише и ако не е коя е причината за това?До колкото знам има неправилно изгаряне или обогатена смес Дайте идея на какво се дължи и как да отстраня проблема, какво да проверя .....благодаря ви
    now. BMW E39 523i '98 170hp
    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Нормално е да мирише на бензин, но трябва да се види каква е сместа (ако мирише много задушливо на бензин значи сместа е прекалено богата ) Свали си свещите и ги погледни дали са работили добре , замери разтоянието м/у електродите. Имаш едно винтче на дебитомера ( шестограм глава ) от него се наглася сместа . Но по добре я закачи на газ-анализатор и да се коригира.Ако не искаш да ти мирише на бензин сипи 1 шише омекотител Ленор в резервоара и после ще ти мирише на пролетни цветя от ауспуха (шегувкам се)
    Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
    IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
    1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
    2.Audi B4 1.6 (ежедневка)

Коментар

:D Много добре колега,ако сипя Ленор не само ще мирише на пролет и и ще хвърля букети от аспуха Така сега по същество значи от майстори знам,че може да мирише на бензин стига дане люти на очите сега разбирам,че това е допустимо!Е изпаренията не ме карат да плача а миризмата е съвсем лека но все пак реших да попитам!Свещите са сменени и са DENSO,двигателя работи перфектно но ще съм благодарен ако ми кажеш какво трябва да е разстоянието на електродите(Все пак са нови свещите и едвали са с различно разстоянние)ама аз съм новобранец и питам!А за дебитомера не съм се сещал но като има време ще погледна мерси колега и дано ме светнеш за електродите и тяхното разстояние.Благодаря
      now. BMW E39 523i '98 170hp
      ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
      ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Ми незнам колко точно е разтоянието, погледни в аутодата-та или в хаинес-а за типо.
        Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
        IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
        1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
        2.Audi B4 1.6 (ежедневка)

Коментар

Working...
        X