Здравейте.Днес си сменях свещите и като отвориха оня пластмасовия капак,направо ми се сви сърцето.Имаше много масло улято,а после и свешите бяха мазни.Не самата горивна част, която беше добре,както по описанията в други теми,ами керамичната част.Майсторите казаха,че ми пуска масло от гарнитурата.Колата ми почти не гори масло и за 10000км,не слагам въобще.Да,но дори и така,не искам такъв мазен двигател.Те ми казаха,че дори и да сложа нова гарнитура след месец пак щяло да е така,щото един път отворело ли се единственото решение е да се запе4ата със силикон.Това го разбирам,но ми идва на акъла,че преди да го направим ми се иска да сменя разни неща намиращи се там за да не се наложи в скоро време пак да се отваря, но за друго.И така питам,какво друго там може да се смени и поднови,така 4е на мотора да му е по-леко и да не е толкова мазен.благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
какво да направя преди да запечатам главата?
Collapse
X
-
Според мен трябва да си смениш само гарнитурата на капака на клапаните и нищо повече. Щом ти работи колата добре не пипай нищо друго. Прасни й една пароструйка след смяната да отмиеш маслото и толкоз. Това със силикона не го разбирам-слагаш нова (хубава) гарнитура, следователно всичко трябва да е запечатано! В завода силикон слагат ли?Fiat Stilo 1.8 16V
-
абе к’во да ви кажа.Със сигурност не слагат,но всички "майстори" бяха единодушни,че каквато и гарнитура да сложа за един месец пак ще проте4е.Щом се отвори веднъж,ехееее отиде вече.Аз не разбирам почти,но спред мен няма логика,ако се сложи хубава гарнитура да тече.Не знам,всичката ни е такава/......Фиат Браво СХ 1.4 12V / Фиат 2 х 7850hp
Коментар
-
kingsix написа:абе к’во да ви кажа.Със сигурност не слагат,но всички "майстори" бяха единодушни,че каквато и гарнитура да сложа за един месец пак ще проте4е.Щом се отвори веднъж,ехееее отиде вече.Аз не разбирам почти,но спред мен няма логика,ако се сложи хубава гарнитура да тече.Не знам,всичката ни е такава/......TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Stoyan_68 написа:Според мен трябва да си смениш само гарнитурата на капака на клапаните и нищо повече. Щом ти работи колата добре не пипай нищо друго. Прасни й една пароструйка след смяната да отмиеш маслото и толкоз. Това със силикона не го разбирам-слагаш нова (хубава) гарнитура, следователно всичко трябва да е запечатано! В завода силикон слагат ли?N.Y. State of Mind
Коментар
-
ясно,много ви благодаря.Особено това за динамометричния ключ мисля,че е много правилно,за да може да пасне от всякъде равномерно.А тогава,кажете ми от къде да намеря,хубава и оригинална гарнитура.Аз съм от Бургас и на ония долу на Москва не им имам много доверие.Фиат Браво СХ 1.4 12V / Фиат 2 х 7850hp
Коментар
-
Чак пък "оригинална" гарнитура... То и аз от Александър Ауто хич не съм доволен от обслужването, затова и само един път им бях клиент. Ами може да провериш пак на Москва (Мария Луиза) в посока към Билла има един магазин Евро 07 ли беше?! и на Иван Вазов на около 50м вляво от Ауто Плюс има магазинче за резервни части на Фиат, Алфа и т.н. А за гарнитурата един колега от форума беше казал за някакъв силикон (или лепило) VIKTOR REINZ - REINZOSIL, нещо такова беше. Може да го купиш от Ауто Плюс.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
благодаря за съвета,но аз наистина искам възможно най-хубавата гарнитура.Какво да се циганя за +/- 5 или 10лв.Ако е 5лв не оригиналната,както казват колегите по-горе,да дам още 2 пъти съм съгласен,но да не тече кат кошница разиийш след 1 месец.Затова питах от къде може да се намери Хоригинальна.А за тия от алексанър ауто и аз така мисля.Фиат Браво СХ 1.4 12V / Фиат 2 х 7850hp
Коментар
-
В Haynes ръководството гледам някакви стойности за Camshaft Cover (ако това е капака на клапаните):Camshaft Cover (9Nm) (7lbf ft)Не съм сигурен дали е това, защото нямам речник под ръка.А този магазин на хит-ко, ако е същия магазин ГАМА, който беше до механото, вече е преместен на ул. Иван Вазов както писах.Сигурно не са обновили сайта.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
sachma написа:Stoyan_68 написа:Според мен трябва да си смениш само гарнитурата на капака на клапаните и нищо повече. Щом ти работи колата добре не пипай нищо друго. Прасни й една пароструйка след смяната да отмиеш маслото и толкоз. Това със силикона не го разбирам-слагаш нова (хубава) гарнитура, следователно всичко трябва да е запечатано! В завода силикон слагат ли?Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар