Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

въпрос за отдушника на резервоара на Браво

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    въпрос за отдушника на резервоара на Браво

    Здравейте! Искам да попитам някой има ли идея къде е одушникът на резервоара,защото мисля,че трябва да го продухам.Като отварям капачката за бензина и се чува едно съскане,заради създалият се вакуум от липса на приток на въздух.Предполагам,че по този начин и помпата се мъчи да дърпа горивото,а не само да го транспортира по гравитация и сугурно така и разходът ми се увеличава.благодаря.
    Фиат Браво СХ 1.4 12V / Фиат 2 х 7850hp

    #2
    Колега виж това, вътре има линкове, които пък водят към други такива: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=14332
    Space Star 1.9 DID

    Коментар


      #3
      резервоар

      при мен е до капачката на резервоара на Пунто ELX
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

      Коментар


        #4
        брейййй, в чудо се видях.Изчетох де що имаше теми с мнения простираши се на двете крайности от това,че е нормално и това,че не е. В крайна сметка ясно е че никой не е решил проблема до сега и че има доста хора,имащи същия проблем.А според мен такъв съществува,понеже не е нормално да си отваряш периодически капачката ,за да изравняваш външното и вътрешното налягане.Аз съм плавал на 300000 тонни танкери,където когато разтоварваме нефта се създава подналягане в танковете,което ние изравняваме и дори правим по голямо от външното черз вкарване на други негорими газове.В противен случай помпите се тормозят,когато нивото на течността падна под такова,щото вече тя не се натиска сама да отиде към помпата,а помпата трябва да я придърпа.На всеки танк има клапани за налягане или вакуум,в зависимост какво е в танка,които се отварят, за да поемат въздух или изпуснат газове в зависимост от случая,т.е външните топлинните колебания.В тази връзка,аз не мисля,че при далеч по-финни системи нещата ще са направени по този начин,а именно ръчно изравняване на налягането 4рез отваряне на капачката.Въпросът е къде е проблемът и как да се реши,но явно никой от присъстващите не знае....
        Фиат Браво СХ 1.4 12V / Фиат 2 х 7850hp

        Коментар


          #5
          На мен ми обясниха че е нормално.Получавало се така когато остане малко гориво в резервоара.Немога да бъда сигурен защото и аз като повечето българи сипвам за по10-20 лева а не до горе като хората.Иначе и на мене ще ми е от полза да знам истината каква е,защтото и при мене е така.!!!!!!!
          Alfa Romeo 156 1,9 JTD sportwagon

          Коментар


            #6
            Защо реши,че незнаем.И тук си има клапани за регулиране на това налягане и си става автоматично.Ето виж тук: http://www.tiny.cc/EVrZX обърни внимание на позиция 5,това е клапана който регулира налягането.

            Коментар


              #7
              аха,ясно.Тогава значи,че този клапан или не сработва при достигане на налягането,което е зададено за работно т.е е развален или пък това налягане е зададено в твърде големи граници,които не могат никога да се достигнат,за да влезе в действие клапана. Но чисти практически какво да направя,не ми идва на ум.Аз не съм специалист.
              Фиат Браво СХ 1.4 12V / Фиат 2 х 7850hp

              Коментар


                #8
                Може и да не е развален,може да му е откачен куплунга,може филтърът за парите (позиция 1) да се е запушил,някоя от тръбичките може да е смазана или запушена.Различни неща може да са.При мен,преди да знам за този клапан,дори си мислех че имам нещо което е повредено,защото зад жабката се чуваше едно бързо цъкане,като от реле (това не беше винаги,само при определени условия и определено натискане или отпускане на педала за газ),после от тук разбрах за този клапан и къде се намира и вече смятам,че това си е от него.

                Коментар


                  #9
                  Mоже ли от това да дава по-голям разход колата? Нещо не виждам логика. А за това че се товари помпата съм съгласен.

                  Коментар

                  Working...
                  X