Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен звук в областа на скоростната кутия

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Странен звук в областа на скоростната кутия

    Колеги имам лошо предчувствие,че такъв звук не е на добре!Купих колата от автокъща,нямаше никакви излишни звуци.Закарах я да и сменят масло,филтри,ролка и ангренайен ремък и вместо да е по добре се появи някъкав звук в областа на съединителя и скоростната кутия-наподобяващ свистене (на лагер) пркъсващо на равни интревали.Като покарам малко да загрее колата звука намалява а при дълак път изчезва. какво може да е и дали е фатално?
    Прикачени файлове
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD sportwagon

    #2
    еми пич, това на снимката е дупката за охлаждане на съединителя. направи си проба, на натиснат съединител спира ли да се чува и т.н., поне донякъде да установиш откъде е проблема. преди това и шаман да съм няма как да ти кажа доколко е фатално
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

    Коментар


      #3
      При натиск на педала на съединителя свистенето спира.Просто небях обърнал внимание!
      Alfa Romeo 156 1,9 JTD sportwagon

      Коментар


        #4
        И аз имам същия проблем. Има го само първите 10 минути след като запаля колата. При натискане на съединителя изчезва. При отпускане се пявява. И като поработи изчезва до следващото палене.
        Пунто 1.1 1994 г.

        Коментар


          #5
          deqnak__ е прав. Ще ви се наложи да смените скоро лагер. След разглобяването на съединителя ще стане ясно дали и Притискателен и Феродов диск не са за смяна. Няма старшно.
          Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

          Коментар


            #6
            Тук е мястото и аз да споделя. Когато паля колата и я изкарвам на заден ход от паркинга пред блока се чува един странен звук -скърцане все едно задирам в бордюра. После не се повтаря, колкото и пъти да паля колата. Да не би да е защото не чакам да загрее достатъчно, ами я подкарвам ?
            Fiat Brava_EL 1.6 16V 103hp

            Коментар


              #7
              Не мисля че е от това. Моята я паля и след около минута оборотите се стабилизират и тръгвам. Естествено не трябва да я юркаш на недобре загрял двигател.
              Alfa Romeo 156 1,9 JTD sportwagon

              Коментар

              Working...
              X