Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задни накладки на браво - какви и колко ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Задни накладки на браво - какви и колко ?

Здравейте колеги , вчер ми пристъргаха задните накладки - явно им е време да се сменят . Бихте ли ми казали колко струват и какви да търся ? Предните ги сменях миналия месец ... сега задни.. омразна ми направо но няма как . Ще бъда много благодарен и ако някой обясни как се сменят .Благодаря предварително!!!
    Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
    части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
    части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
    тел. 0883437022

Аз ги сменях преди 20 дни. Купих си LPR за 26лв, реших че няма смисъл да давам 37 за Ferodo отзад, при мен си бяха заминали и цилиндърчетата и пускаха обилно течност и 2те. Според мен няма никаква тънкост при самата смяна, но аз ходих при майстор, доста пипкава работа е за мен. Накладките ги взех от София експорт.
    Bravo 1.6 SX 16V 76kW/103hp '96г

Коментар

Само недей взима Simer, защото имам чуството, че нямам спирачки отзад. С нови задни накладки (Симер), нови барабани и сменена спирачна течност съм (BOSCH DOT4), обезвъздушаване колкото си искаш пъти и едвам минах прегледа за спирачки отзад. Улегнали са, защото съм минал над 1000км. Кантарчето ми е наред, със старите накладки спирах по-добре, но нямаха и половин милиметър и си бяха за смяна. Колегите са доволни доколкото чета от Пермафюз. По-добре недей се хваща да ги сменяш сам, че с тези пружини ще видиш зор. Това упражнение го правих поне 5-6 пъти лятото и скоро нямам желание да повтарям
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Колегата е прав за пружините, пипкава работа си е. Сетих се и за друго, при мен барабаните вече имаха ръбче и майсторът ми го изпили, та ако искаш всичко да е като хората трябва да имаш и условия.

Коментар

Re: Задни накладки на браво - какви и колко ?

Rezko написа:
          Здравейте колеги , вчер ми пристъргаха задните накладки - явно им е време да се сменят . Бихте ли ми казали колко струват и какви да търся ? Предните ги сменях миналия месец ... сега задни.. омразна ми направо но няма как . Ще бъда много благодарен и ако някой обясни как се сменят .Благодаря предварително!!!
          Колега, има цял раздел на тази тема. Защо не го погледнеш?

Коментар

ехх .. пак не прерових сайта извинявам се . Значи 26 лева така ли ?щото предните ми легнаха 47 да няма някаква грешка?
            Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
            части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
            части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
            тел. 0883437022

Коментар

Rezko написа:
              ехх .. пак не прерових сайта извинявам се . Значи 26 лева така ли ?щото предните ми легнаха 47 да няма някаква грешка?
              Предните са по-големи и винаги са по-скъпи доколкото знам.

Коментар

Колега, защо отхвърли Permafuse??????

Коментар

Спирачките са нещо с което си рискуваш и спасяваш живота така че моят съвет е и да ти излезе малко по скъпо иди при някои които разбира .
                  Фиат Брава 1.6 16в

Коментар

Колеги да попитам и аз нещо. :D Така като гледам темата на колегата Rezko май и моите накладки са за смяна, защото като натисна по-рязко спирачката и направо все едно стърже нещо отзад. Другото е, че от както престърга за първи път(в събота), по някога се получава така, че като давам газ някъде между 1500 и 2000 оборота, колата набира много бавно(все едно е пусната ръчна или е натисната спирачката). Утре ще карам колата в сервиз(не знам за кой път през последните 2 седмици ), та ако може да кажете според вас дали проблема е само в накладките или има и нещо друго.
                    Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Working...
                    X