Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко струва предно стъкло за Bravo?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

doofiat написа:
    Има чисто нови фарове при Италианеца и са корейски.Ходи да провериш, ако не вярваш.За стъклата:Искаш да ми кажеш, че едно турско, не карано стъкло е по-здраво от едно оригинално италианско втора употреба, така ли?Ти знаеш ли колко камъчета са го прали туй италианско стъкло?! Аз не знам, но със сигурност не е по-добро(мое мнение).Не мога разбера и защо си мислите, че в Италия ги правят най-добре и едно време, когато са произвеждали нашите коли (да речем до 1999 година), технологията на производство на автомобилните стъкла е била по-добра, от тази с която се произвежда днес? Имате ли научно обяснение, или пак разсъждавате на антитурски - не щом е от Турция е боклук? Това, че се използва евтина турска ръка, причина ли е да кажеш, не тази стока е боклук?В Щатите, като всичко е с Китайски произход да не би всичко да е боклук?
    Прав си колега. Новото си е ново. Ще ходя аз при тия в Кобра, че са близо до нас. Имат магазин до Герена, което идеално ме устройва. А и цената с монтаж е горе долу поносима. Мерси много за съветите и инфо-то. :D
    Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

doofiat написа:
      Има чисто нови фарове при Италианеца и са корейски.Ходи да провериш, ако не вярваш.
      Стига колега!Не изопачавай думите ми.Казах, че са корейски, защото са нови.Говорех, че втората ръка са италиански Чети малко де...целта ми не е да съм контра, а да е ясно какво и що...хайде лек ден
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

doofiat написа:
        Според мен Италианец му е само прякора, но ако си мислите, че той е гранция за италиански чарк се лъжете много.Фаровете, които той продава, защо са корейски? Защо не си вкара от Италия фарове, а взема корейски?Не си мислете, че стъклото, което ви продаде също ще италианско. Гледайте реално на нещата. Италианското стъкло е значително по-скъпо от турското. Италианецът как според вас ще продава стъкла на същата цена, че дори и по-ниска, отколкото е турското, ако стъклото не е турско?Ще ви кажа, че колкото и маркировки и стикери да ви налепят, където и да било, пак няма да знаете истинския произход на стъклото.
        Италианеца си е италианец, оригинален от Италия .Продава ги по-евтино, щото са втора ръка .А ако искаш гаранция за качество на стъклото-приготви си заплата и половина и отивай в Ауто Италия.Ако искаш, но не можеш да си го позволиш-Кобра.А иначе все има по някое друго браво или брава по моргите, дето не са напълно разколачени и можеш да си вземеш стъклото
        N.Y. State of Mind

Коментар

doofiat написа:
          Има чисто нови фарове при Италианеца и са корейски.Ходи да провериш, ако не вярваш...
          Ама... нали колегата Слав ти казва същото бе, Добри! А, че е италианец-такъв си е! Освен, ако не е научил много добе италиански и да заблуждава! А относно стъклата... мисля, че една-две фирми правят орогинални стъкла за нашите коли. Искам да кажа с тези стъкла с, които излизат от завода. Ако се загледаш в ъгълчето ще видиш марката. Лесно може да сравниш с това, което ти предлага италианеца. А турските стъкла... са предимно нови! Едва ли някой в Италия допуска внос на турски стъкла.
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Тези стикерчета/надписчета по ъглите не са трудни за правене.Надписчето може да ти го сложат където си поискаш :D

Коментар

Аз скоро сменях моето предно в Пловдив и цените варират както следва:1. Нетунирано стъкло - 100 лева с монтаж2. Тунирано стъкло - 120 лева с монтажНе знам турски ли са италиански ли са испански ли са но преди месец един луд ми хвърли бутилка от бира върху колата , която падна първо на средата на покрива след рикушета удари стъклото - покрива се нарани , а на стъклото нищо му няма (бутилката беше хвърлена от 6тия етаж на жилищен блок)така че ако се купува стъкло - да е ново Поздрави
              Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
              части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
              части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
              тел. 0883437022

Коментар

От когато преди 12-13 години си купих за първи път ново челно стъкло разбрах ,че по хубаво от ново ненадрано стъкло няма Карате си вечер в дъжда и се кефите :D С едно "минаване " на чистачката всичката вода изчезва . Няма ги онези "ореоли"около фаровете на насрещно движещите се коли ......Голям кеф :D Та моя съвет е само ново и естествено триплекс .Обикновенните закалени стъкла са опасни за здравето ви .Знаете как се чупят страничните и парченцата и люспичките могат да ви наранят очите За 20 лева разлика .......
                0898578595

Коментар

doofiat, ем я ми кажи .. след като не можеш така или иначе да различиш турско от италианско стъкло, какво значение има какво зимаш ? Чупи се по лесно или какво ?

Коментар

bscsystem написа:
                    doofiat, ем я ми кажи .. след като не можеш така или иначе да различиш турско от италианско стъкло, какво значение има какво зимаш ? Чупи се по лесно или какво ?
                    Е дойдохме си на думата де - няма значение какво взимаш след като не можеш да го познаеш въобще. Най-много да дадеш двойно повече за уж италианско стъкло.А за чупенето съм малко резервиран т.е. едва ли има разлика, защото челните/предните стъкла трябва да отговарят на определени стандарти за издържливост независимо от националността. Сега някой ще каже да, ама ти от къде знаеш, че не е някакво менте? Ще отговоря, че производството на тези стъкла е скъпо и изисква специално оборудване. Едва ли някой ще хвърли луди пари за тази дейност.

Коментар

Колеги само да питам нещо. Има ли начин да си прехвърля винетката, която е годишна, стикера за застраховка и стикера за годишен преглед на новото стъкло. Защото не ми се дават пари и за нова винетка, както и за стикер за застраховка. Някой ако знае как да сподели. Само да кажа, винетката е купувана от Shell и си пазя касовата бележка, бележката с името и онази част, от която се отлепя стикера.
                      Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

mityooo написа:
                        и естествено триплекс .Обикновенните закалени стъкла са опасни за здравето ви.
                        Този момент на мене специално ми е малко мътен... Вярно е, че триплекса не се разпада, обаче има опасност при счупване примерно от камък, внезапно да се загуби всякаква видимост и да стане по-голяма беля. Докато закаленото стъкло се разпада веднага и загубата на видимост е по-кратка.А парченцата на които се разпадат закалените стъкла са малки и със заоблени ръбове и не могат да порежат никого...
                        Fiat Ritmo 105TC
                        1600cc 105к.с.

Коментар

johnfound написа:
                          ...Този момент на мене специално ми е малко мътен...
                          Сигурно има основание да се харчат повече пари за Триплекс... Иначе потвърждавам, че загубата на видимост е практически пълна! (в случая е задно стъкло).
                          Прикачени файлове
                          ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

megamuscle написа:
                            Колеги само да питам нещо. Има ли начин да си прехвърля винетката, която е годишна, стикера за застраховка и стикера за годишен преглед на новото стъкло. Защото не ми се дават пари и за нова винетка, както и за стикер за застраховка. Някой ако знае как да сподели. Само да кажа, винетката е купувана от Shell и си пазя касовата бележка, бележката с името и онази част, от която се отлепя стикера.
                            Пич, нямаш грижи с прехвърлянето на винетка и т.н.В Кобра със сигурност ги прехвърлят.

Коментар

doofiat написа:
                              Пич, нямаш грижи с прехвърлянето на винетка и т.н.В Кобра със сигурност ги прехвърлят.
                              Мерси колега. Златен си! :D Тъкмо си мислех къде да ходя сега, защото ако отида в полицията простите куки ще се циганят, ще ме разпитват и накрая най-много да ме накарат да си купя нова. А аз нямам такова желание :D
                              Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Pecho написа:
                                johnfound написа:
                                ...Този момент на мене специално ми е малко мътен...
                                Сигурно има основание да се харчат повече пари за Триплекс... Иначе потвърждавам, че загубата на видимост е практически пълна! (в случая е задно стъкло).
                                Именно това имах предвид - аз лично май предпочитам малко стъкла в лицето (пък и нося очила като шофирам ) отколкото тази гледка пред очите...
                                Fiat Ritmo 105TC
                                1600cc 105к.с.

Коментар

Working...
                                X