Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПОМОЩ.Много проблеми с Брава 1.4 12V

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    ПОМОЩ.Много проблеми с Брава 1.4 12V

    Здравейте колеги.Незнанам дали това което мисля за проблеми наистина са такива или е нормално но се надявам да го разбера от вас.Ще ги формирам като отделни точки както следва:1 мисля, че не ми загрява достатачно колата защото,минавам цял пловдив и стрелката за температурата идвам минава над долнното деление2 Когато я настъпа и вдигне над4000 оборота ми святка лампата на ръчната.3 преди няколко дена пак на високи оборото ми светна лампата на моно инжекциона аз се уплаших да не стане нещо сериозно и изгасих двигателя.След няма и минута я запали и лампата вече беше загаснала.От тогава съм й навартял стотина километра без никакъв проблем.Възможно ли е да е светнала порати същата причина поради която светва и лампата на ръчната. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОКАЗАНАТА ПОМОЩ.
    PUNTO 1.7 TD

    #2
    1. Сменяш термостата и нещата се оправят.2. Това е пълна мистерия. Няма нищо общо едното с другото, освен ако от вибрации нещо нивото на спирачната течност се размества и ти индикира това. Провери си нивото на спир. течност в казанчето.3. Иди на диагностика, да ти прочетат грешката и ще ти кажат какъв би могъл да е проблема. Ако си с газ, обаче, вероятно емулатори на ламбда или инжектор се бъгват нещо.Дамо съм бил полезен!
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

    Коментар


      #3
      Приятелю, хич не ти завиждам с тва 1,4 12v. Имам си го същото и все си имам некви грижи с него още откакто го купих - http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...E8%F8%EC%E0%ED , но пък си го харесвам и такова, каквото е. Иди на диагностика за лампата на инжекцията, освен ако не си с газова уредба - тогава може да дава такива грешки.
      M-Benz E 250 TD 150hp
      M-Benz 200d 75 hp
      Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

      Коментар


        #4
        Re: ПОМОЩ.Много проблеми с Брава 1.4 12V

        birata_11 написа:
        2 Когато я настъпа и вдигне над 4000 оборота ми святка лампата на ръчната.
        Още едно мнение, че проблема е в ниското ниво на спирачна течност - долей си, колкото е необходимо!
        BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
        Среден разход на газ

        Коментар


          #5
          За лампичката на инжекциона и недостатъчно загряване - смени си термостата и ще се оправи. Имах същия проблем, колата не заграяваше и като се застуди при повторно палене ми святкаше лампичката, като смених термостата, всичко се оправи.

          Коментар


            #6
            Проблемоте не са сериозни и ги има с всяка стара кола. За загряването смени термостата, лампата на ръчната може да свети поради износени предни накладки или ниско ниво на спир.течност, а за лампата на моноинжекциона трябва най -вероятно ако пак ти светне да отидеш на диагностика. Успех.
            BRAVA 1,4 12V
            Nissan Navara

            Коментар


              #7
              благодаря за отговорите
              PUNTO 1.7 TD

              Коментар

              Working...
              X