Здравейте! Имам следния проблем - при палене на колата понякога (не винаги но в над 50% от случаите) се чува няколко секундно проскърцване на ремъка (може би 1-2 сек не повече) Това си е така от доста време, но един колега наскоро ми обърна внимание. Ремъка има още около 15000 км до смяна, но ролките не съм ги сменял като взех колата (самата кола е на 175000км по километраж). Кажете това опасно ли е според вас и трябва ли да взема мерки? Колата е Пунто 1.1 95г.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
леко проскърцшане на ремъка - опасно ли е?
Collapse
X
-
Re: леко проскърцшане на ремъка - опасно ли е?
kamen написа:Здравейте! Имам следния проблем - при палене на колата понякога (не винаги но в над 50% от случаите) се чува няколко секундно проскърцване на ремъка (може би 1-2 сек не повече) Това си е така от доста време, но един колега наскоро ми обърна внимание. Ремъка има още около 15000 км до смяна, но ролките не съм ги сменял като взех колата (самата кола е на 175000км по километраж). Кажете това опасно ли е според вас и трябва ли да взема мерки? Колата е Пунто 1.1 95г.1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
-
ако все още не си сменил ангренажния ремък след придобивката на пунтото - бягай да го сменяш!!! остави тез песни любовни, че си имал още 15000 до смяната.... смени и ролката!ще ти струва под 100 лв. всичко със смяната / поне на мен ми легна 123 лв. - с трите филтъра, въздух, масло и бензин, ролка, ремък и майсторлък /.това дето свири не мисля че е ангренажния ремък, а че е ремъка на динамото. охлабил се е! и при мен сутрин пресвирваше за кратко. натегнах го и спря!Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
donnna написа:това дето свири не мисля че е ангренажния ремък, а че е ремъка на динамото. охлабил се е! и при мен сутрин пресвирваше за кратко. натегнах го и спря!FIAT UNO 55S. Мирише бензина!
FIAT MAREA1.6 16V
Коментар
-
къде е точно тоя ремък за динамото и как да го стегна. Дали ще се оправя сам или трябва майстор?Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Може ли една корекция, доколкото знам нашите коли /и аз съм с Пунто 1,1 /94 г./ са с генератор а не с динамо, има разлика в двете устройства.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
А задължително ли е ролката да се сменя заедно с ремъка (на всяко сменяне на ремък ) или може да се кара повече с нея ?Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
тел. 0883437022
Коментар
-
Rezko написа:А задължително ли е ролката да се сменя заедно с ремъка (на всяко сменяне на ремък ) или може да се кара повече с нея ?1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар