Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ФИАТ Брава 1.6

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с ФИАТ Брава 1.6

    Колеги имам следният проблем: лампата свети отвреме на време, като понякога се задържа доста. На два - три пъти при преминаване на 1-ва и 2-ра скорост колата няма никаква тяга, веднаж изгасна. Иначе работи двигателят при кола изключена отскорост и не изгасва. Колата, като цяло, няма тяга при движение. Редовно зареждам с А 95 Н, най-често от Лукойл. Беше ми даден съвет да сипя А 98 Н и добавка за почистване на дюзи и послушах, но засега - след две - три зареждания няма ефект. Въпросът ми е - каде може да е проблемът и начини за решаването му. Впрочем с А 98 Н бензин колата определено вървеше по-добре. Така... колата е ФИАТ Брава, 1.6 16V SX, `96 година. Колата е ползвана с преобладаващо градско каране, да пробвах метода на "високите обороти", добавката ще е вида и ще репортна.

    #2
    Добре са те посъветвали,хубаво ще е да кажеш каква добавка ползва?Колко километра измина след като я сложи добавката?Градско ли я кара с тази добавка?До колкото знам трябва да караш като я настъпаш колата (все пак не прекалявай със скоростта :D ),за да има ефект прочистването.Използвай този метод когато тръгнеш на дълъг път.Ако обаче са много зацапани дюзите,може да се наложи сваляне и почистване с ултразвук,но първо пробвай с добавката,като споделиш каква е била,за да те посъветват колеги които са ползвали,дали си избрал подходящата.

    Коментар


      #3
      Но, все пак, датчикат какво показва - дюза запушена или нещо друго? Горивната помпа е сменях скоро, така че е нова. Да кажа, че сменях и кабелите наскоро и филтри. Некои ми казаха, че е запушена дюза, други споменаха за някаква сонда, та все пак не мога да си го обесня... Друго, ако прочистването с добавката не проработи, с вапросният ултразвук какви са таксите за прочистване?

      Коментар


        #4
        Веществото, което сипвам като добавка е Петрол Инджектор РЕДЕКС, веществото е червено на цвят, дали от ингредиентите, дали от некакви саображения, етикетът е зеленикав. 250 мл опаковка, минал съм над 300 километра, но горе-долу в тоя диапазон.

        Коментар


          #5
          Fiata_Brava написа:
          Но, все пак, датчикат какво показва - дюза запушена или нещо друго? Горивната помпа е сменях скоро, така че е нова. Некои ми казаха, че е запушена дюза, други споменаха за някаква сонда, та все пак не мога да си го обесня... Друго, ако прочистването с добавката не проработи, с вапросният ултразвук какви са таксите за прочистване?
          Колегата degnak вече ти е писал за лампичката! Само на комп. диагностика ще стане ясно точно какъв е проблема - може да е дюза, ламбда сонда и т.н.За инжекторите /дюзите/ и почистването им с ултразвук - виж тези линкове:http://www.accurateis.com/facts.html...er=asc&start=0
          BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
          Среден разход на газ

          Коментар


            #6
            Преди да ходиш да даваш пари в сервиз си пусни една дублираща маса от единия от болтовете, които държат компютъра за купето до минуса на акумулатора. И на мойта преди светкаше инжекциона, придърпваше и гаснеше най-често в моментите когато спирам на светофар. Ходих на диагностика, изкочиха един тон грешки и майстора се усъмни. Каза, че не може отведнъж да ми са се скапали 4-5 датчика. Оказа се лоша маса на компютъра и с едно просто кабелче за 2лв се реши проблема
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

            Коментар


              #7
              Мерси, колеги, като оправя проблема, ще докладвам!... Дано да е скоро.

              Коментар

              Working...
              X