Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

да го махам или не???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

да го махам или не???

та въпроса ми е за катализатора дали да го махам или не дайте савет колата ми е брава 1.6 ЕЛХ
    Mercedes E200 coupe

ако работи - неако не работи - да
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

И да работи какво от това? Защо да не го махне ???
      Fiat Punto GT

Коментар

Например за да не замърсява околната среда. Или какво дишаш не е от значение... важното е да върви колата
        Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
        Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Sko написа:
          Например за да не замърсява околната среда. Или какво дишаш не е от значение... важното е да върви колата
          по принцип е така ама......то ако си мислиш че с тва шесе пречисти нешто
          Mercedes E200 coupe

Коментар

Ако колата ти е около или над 200 хилки го махай, и сложи гърне нераждавейка.Ако ти е под 150 хилки реално - не го махай още. Ако си на газ - махай го, ще си иде така или иначе.
            Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
            Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Закон за местните данъци и таксиЧл. 59. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 2005 г.) За превозните средства с мощност на двигателя до 74 kW вкл., снабдени с действащи катализаторни устройства, данъкът се заплаща с 50 на сто намаление.
              SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

fergy написа:
                И да работи какво от това? Защо да не го махне ???
                защото ако работи и го махне няма да има голяма ползаосвен това си има закони и подобни неща

Коментар

Nino написа:
                  Закон за местните данъци и таксиЧл. 59. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 2005 г.) За превозните средства с мощност на двигателя до 74 kW вкл., снабдени с действащи катализаторни устройства, данъкът се заплаща с 50 на сто намаление.
                  Което означава, че над 101к.с. не получаваш данъчно облекчение за ползването на катализатор. Което означава, че и на държавата не и дреме колко замърсяваш въздуха ако колата ти е над 101к.с. Така че и на теб да не ти дреме - махай го и толкова :DАко те притеснява техническия преглед и нивото на СО и СО2 в изгорелите газове - ще ти кажа при мен без катализатор стойностите бяха двапъти по-ниски от разрешените
                  Сега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
                  Преди: Браво 1,6 16в SX

Коментар

Първо... ще те помоля да пишеш малко по-точно заглавията на темите си! А относно катализатора-сам прецени. От данъчното никой няма да слезе да ти проверява колата има ли катализатор, или не. Пишеш, че има и това е! Моят данък е смешен, защото съм обявил колата а катализатор, отделно е точно 100 конски сили! Един кон преди да влезна в по-скъпата графа!
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

oo мерси много ама ако го махна щте имали разлика вьв возията е тва се питам колеги защото всеки ми разправа различно и ако няма разлика за кво даго махам.е тва се чуда???????????мерси
                      Mercedes E200 coupe

Коментар

возия :D може би малко по-шумнои ще върви малко повече

Коментар

Ицка, що се занимаваш с глупости ?! Колко повече ще дръпне колата и толкова ли няма за други неща да даваш пари по нея та си се захванал за този катализатор.Естествено, че ако катализатора работи няма смисъл да го махаш.А относно законите, както са пощурели с тази екология, знаеш ли какво ще им щукне догодина и изперкат един "готин" данък.А относно това дали могат да го проверяват или не, не леж на таз кълка.Схеми и механизми чиновническото безумие може да измисли много лесно.. един засилен контрол и солени санкции на пунтнтовете за ГТП като първо.Че няма да бъде както досега.. "мижи да те лажем" е ясно, въпросът е от кога.
                          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

icomirGT написа:
                            oo мерси много ама ако го махна щте имали разлика вьв возията е тва се питам колеги защото всеки ми разправа различно и ако няма разлика за кво даго махам.е тва се чуда???????????мерси
                            Ще ти върви колата повече във високите обороти. Това е независимо от колата.Ако катализатора ти е запушен - много повече ще ти върви.
                            Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                            Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

мерси много за саветите
                              Mercedes E200 coupe

Коментар

Working...
                              X