Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тотален отказ на Типото!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В тоя ред на мисли продължавам темата!Преди колата ми палеше от раз сега става така,че някой път пали от воле а някой път вьртя поне 4-5 сек докато запали!При някой от паленията забелязвам ,че след запалването лампичката на акумулатора свети и някак не работи равномерно, след секунди лампата изгасва и двигателя работи перфектно!Дали имам проблем с зареждането на акумулатора,стартер.....(тем.датчик да работи некоректно)....Всичко друго е мерено както съм писал по горните постове или имам проблем с карането тъй като колата имам възможност да я карам само събота и неделя" Колата не се плаши от каране а от стоене" :D през повечето време е в гаража
    now. BMW E39 523i '98 170hp
    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

за лампата на таблото с акумулато, най-вероятно ти свършват четките, или нещо лоша маса, но по скоро първото.то на едно динамо горе долу това му е проблема, все пак ако си зарежда и четките са сменяни, може да е и блока с диоди, понеже от там взема сигнал за ламбата на таблото., е ако си зарежда нормано, не бой се, все пак и това трябва да се провери. Аз понеже го подценявах това останах една вечер съвсем без ток на мястото, на другия ден разнищихме проблема и го отстранихме. Успех
      СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
      бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
      сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
      ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

лесно ли се отстранява проблема с четките,как става поправянето и колко би ми струвало ако отида на майстор(ориентировачно) Ако е маса каде да погледна за такава?

Коментар

за майстор незнам понеже нашата кола на майстор не ходи, всичко сам си правя, но не съветвам никой който не знае какво прави да се занимава с това. Комплекта четки и някакво реле което си е вградено е от порядъка на 12-18лв. лесно се сменя, ако си инат може и да не сваляш динамото (но трябва канал) абе после като разбрах че един приятел се занимава само с ремонт на динама (айде Алтернатор да бъде, че ся ша скочи някой) и за монтаж демонтаж взима 10 лв. отидох при него и там довърших ремонта че се оказа изгорял ротор.......бе лудница, мисълта ми е че тъка във Варна вземат от този порядък за монтаж демонташ и самата част 15-тина лева, Може би около 30-35 трябва да е всичко с труда
          СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
          бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
          сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
          ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Благодаря колега мисля да сменя релето ,щото се оказа то причината :D лека и безаварийна

Коментар

Working...
            X