Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мареа - лапмата в багажника не свети

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Мареа - лапмата в багажника не свети

    Здравейте,Имам проблем със светкането на лампата на багажника - крушката си е там, не е изгоряла. Само че няма плюс към нея. Прекъсвачът на багажника като гледам работи.Бушонът също си е наред, защото към този бушон са вързани и други лапми (като например плафона в купето).Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, моля да ме посъветва.
    Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

    #2
    Здрасти, колега,По принцип прекъсвачите подават маса към плафоните. Провери дали имаш +.Но не го мери с мултицет, ами с контролна лампа към маса. Защото ако имаш някъде утечка, мултицета може да ти покаже 12 В, но лампата да не светне Ако + ти е наред, махаш лампата от плафона и проверяваш кабела, който отива към ключа и от там към маса. Тук вече можеш да ползваш мултицета. Ако ти го няма плюса - тръгваш по кабела, докато намериш къде е прекъснат. Това отново става с контролната лампа. Единия край на маса(но да е сигурна масата), а другия - дълъг кабел с една игла накрая и периодично бодеш кабела, докато минеш след прекъсването По същият начин можеш да провериш и минусовия кабел, само че единия край на лампата го даваш към +.

    Коментар


      #3
      Мерси,Ще пробвам да търся дали кабела не е прекъснат някъде. Също ми идва идея направо да подменя кабела, но това ще е в случай, че не открия проблем по съществуващия кабел.
      Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

      Коментар

      Working...
      X