Така, както може би вече доста от колегите са забелязали, Типо-то от подписа се нуждае от подмяна на мотора. В момента имам възможност да купя 1,6 едновалов мотор от Темпра. Въпросите ми е следните:Какво, освен самия двигател и компютъра трябва да взема, за да се осъществи подмяната?Темпрата е 1994 г. - новата генерация. Има ли съществени и непреодолими разлики относно окачване, скорости, електроинсталация?Какви документи, освен талона на колата-донор ще са ми необходими, ако искам да легализирам подмяната?И не на последно място, колко тежи това чудо и ще мога ли да си го докарам до София с Типо-то, че е в провинцията?Знам, че въпросите са крайно наивни и глупашки, но искам да събера максимална информация преди да предприема покупката.Мерси предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Относно двигателя на типото (отново)
Collapse
X
-
Re: Относно двигателя на типото (отново)
ivjordan написа:Така, както може би вече доста от колегите са забелязали, Типо-то от подписа се нуждае от подмяна на мотора. В момента имам възможност да купя 1,6 мотор от Темпра. Въпросите ми е следните:Какво, освен самия двигател и компютъра трябва да взема, за да се осъществи подмяната?Темпрата е 1994 г. - новата генерация. Има ли съществени и непреодолими разлики относно окачване, скорости, електроинсталация?Какви документи, освен талона на колата-донор ще са ми необходими, ако искам да легализирам подмяната?И не на последно място, колко тежи това чудо и ще мога ли да си го докарам до София с Типо-то, че е в провинцията?Знам, че въпросите са крайно наивни и глупашки, но искам да събера максимална информация преди да предприема покупката.Мерси предварително!
-
Ще ти трябва и талона, че и прехвърляне ще трябва.Ако ще правиш такава драстична смяна, кажи какъв мотор имаш в предвид първо -- двувалка ли е или едновалка...Може да дойдеш на някоя среща да огледаш двигатели - моето Типо е точно 1.6 моно, ще видиш различията.Нямаш проблем да го докараш, но мисля че ще е малко обемисто.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар