Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно двигателя на типото (отново)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Относно двигателя на типото (отново)

Така, както може би вече доста от колегите са забелязали, Типо-то от подписа се нуждае от подмяна на мотора. В момента имам възможност да купя 1,6 едновалов мотор от Темпра. Въпросите ми е следните:Какво, освен самия двигател и компютъра трябва да взема, за да се осъществи подмяната?Темпрата е 1994 г. - новата генерация. Има ли съществени и непреодолими разлики относно окачване, скорости, електроинсталация?Какви документи, освен талона на колата-донор ще са ми необходими, ако искам да легализирам подмяната?И не на последно място, колко тежи това чудо и ще мога ли да си го докарам до София с Типо-то, че е в провинцията?Знам, че въпросите са крайно наивни и глупашки, но искам да събера максимална информация преди да предприема покупката.Мерси предварително!
    Shit happens, sometimes...
    Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
    Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Re: Относно двигателя на типото (отново)

ivjordan написа:
    Така, както може би вече доста от колегите са забелязали, Типо-то от подписа се нуждае от подмяна на мотора. В момента имам възможност да купя 1,6 мотор от Темпра. Въпросите ми е следните:Какво, освен самия двигател и компютъра трябва да взема, за да се осъществи подмяната?Темпрата е 1994 г. - новата генерация. Има ли съществени и непреодолими разлики относно окачване, скорости, електроинсталация?Какви документи, освен талона на колата-донор ще са ми необходими, ако искам да легализирам подмяната?И не на последно място, колко тежи това чудо и ще мога ли да си го докарам до София с Типо-то, че е в провинцията?Знам, че въпросите са крайно наивни и глупашки, но искам да събера максимална информация преди да предприема покупката.Мерси предварително!
    Скоростите ще ти трябва също мисля. Все пак този мотор ще е повече конски сили и предавателните числа са различни.
    Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
    Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
    Совалката средно на LPG
    Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

В книгата пише, че скоростите са еднакви, но за стара генерация мотори, не знам как е при новите. Изобщо, книгата, която имам е за Типо до ’93 година.
      Shit happens, sometimes...
      Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
      Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

Ще ти трябва и талона, че и прехвърляне ще трябва.Ако ще правиш такава драстична смяна, кажи какъв мотор имаш в предвид първо -- двувалка ли е или едновалка...Може да дойдеш на някоя среща да огледаш двигатели - моето Типо е точно 1.6 моно, ще видиш различията.Нямаш проблем да го докараш, но мисля че ще е малко обемисто.
        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

само двигател ти трябва ,ще со го подкараш със старото моно и компютър,стига да не е този без делкото,скоростите са 1:1,помпи момпи и те са 1:1

Коментар

Working...
          X