Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно Брава/Браво Разход на гориво дизел/бензин/газ/метан

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

последно засичане в София на газ12/100при цените в момента разлика с бензин на 100 км е добра - около 7 лева
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

За разхода

НА Бензин около 8 среден 60/40 -градско/извънградскоFobos 7,7 извънградско 100км/ч 10,8 градско(не живея в софия) Колата е брава 1,6Инвестиция за газова 1200лв в зависимост от карането човек си прави сметката,по мои сметки мое каране се избива за 1 година до 18 месеца (30 000км)
      Play Golf ,but not drive golf!!!
      Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
      C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

Карам точно тази конфигурация Браво и да те попитам - защо тая пуста газ??? С 20 лв минавам 120-130 км градско (около 8-9 л/ 100 км), а извънградско пада дори под 6 като карам кротко... С газта или ще скопиш колата или ще трябва да се простиш с много кинти, за да сложиш читава уредба (BRC примерно, ориентировъчна цена около 1000-1500 лв).... Ма и двата варианта не са оферта, поне според мен...
        Ми не знам колега. Вижда ми се по евтино на газ. Предпочетах тази конфигурация Брава защото като и сложа газовата уредба да не падне много мощонста. А иначе имам избор 1.4 12 V 80 hp ili 1.4 12V 75 hp и двете са перфектни отвън. За това питам защото съм много доволен от разхода на дизела. Карам го в момента, но искам да взема още една. Лично за мен. Та за това е цялото питане. Онтностно газовият инжекцион не чувам много добри мнениа , но казват, че вървяло по дорбе от обикновена газова уредба. И много се чудя.
        filiar написа:
        Прегледай и варианта за метан ако имаш под ръка метан станция.Бутилката е 45 литра и тежи 45 кг (което не е много). Градско ще минаваш около 130 км. извънградско над 170.На мен ми се върза 1300 лв. като се изплаща за 8-9000 км които съм ги минал за 5 месеца и половина.
        Има метан станции, но това което съм чувал от тахиджии колата се спъвала още повече. ПРосто не знам много се чудя какво да сложа или да я карам на бензин.... Ще му мислим Благодаря за мненията и помоща
        Fiat Brava 1.9 TD 75hp `97
        75 2.0 TS
        Alfa 165 2.5 TD 125hp (VM32B)

Коментар

Cvetelin написа:
          Айде бе колеги, дайте още да се орентирам, че съм хвърлил мерак на една Брава 1.6 16V 103 к.с. Искам да разбера ако и сложа газова уредба(газов инжекцион) колко ще ми гори. Дизела е ясен карам го вече
          Имам АГУ "LANDI" с ламбда контрол монтирана в Италия :D ! Супер съм доволен и като разход и като динамика! :D За повече подробности прочети тази тема - http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...tart=0Един съвет: Вземи си 1.6 , а не 1.4 !
          BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
          Среден разход на газ

Коментар

Cvetelin написа:
            ...А иначе имам избор 1.4 12 V 80 hp ili 1.4 12V 75 hp и двете са перфектни отвън...
            Няма такова чудо - 1.4 12V 75 hp - някой нещо те успива!
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Няма такова чудо - 1.4 12V 75 hp - някой нещо те успива!
              Това е което ми казват. Не знам дали има но така казват Явно е станала грешка или аз съм със грешка. Както и да е ще търсим нещо добро
              75 2.0 TS

Коментар

Както има 1,6-90 к.с.така има и 1,4-75 к.с.И двата модела са предназначени за Германия във вразка с даначните закони.

Коментар

Колега с газов инжекцион съм.В началото гореше много и вървеше много 12/100 газ извънградско.Сега е около 8(не е засичана с точност скоро) и върви като на бензин.Никаква разлика,никакви грижи!Просто е много важно да се монтира и настрои читаво!Избора на уредба е лично твой.С повече "кихалки",ламбдаконтрол и ТАП може и конвенционалната уредба да е добър вариант.Въпрос на личен избор.Ако избереш газов инжекцион и то български,сложи "Кейхин" инжектори!
                  Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                  Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Наистина няма такова нещи като - 1,4 12v 75к.с. Има 1,4 75к.с.12v-то е 80 кончета.виж тук - http://catalog.auto.ru/catalog/cars/fiat/brava/
                    M-Benz E 250 TD 150hp
                    M-Benz 200d 75 hp
                    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Стига с оффтопици, има 1.4 - 75 коня с модел на двигателя 182A5.000, и 1.4 - 80 коня с двигател 182A3.000На бензин скоро не съм засичал , но на метан:- градско 5.7кг/100км (6лв)- извънградско 3.8кг/100км (4лв)
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

dudulia написа:
                        Колега с газов инжекцион съм.В началото гореше много и вървеше много 12/100 газ извънградско.Сега е около 8(не е засичана с точност скоро) и върви като на бензин.Никаква разлика,никакви грижи!Просто е много важно да се монтира и настрои читаво!Избора на уредба е лично твой.С повече "кихалки",ламбдаконтрол и ТАП може и конвенционалната уредба да е добър вариант.Въпрос на личен избор.Ако избереш газов инжекцион и то български,сложи "Кейхин" инжектори!
                        Това ме интересуваше колега. Перфектно!!!Сега ако ми препоръчаш и добър сервиз. От Русе съм. Някъде тук във форума четаш , че в Плевен монтирали. Моля, ако има някой от Плевен да каже. Гледам да ми е долу-горе близко. А иначе ако знаеш някой сериозен, който ще свърши добре работа кажи. Да ме орентираш в цената. Много благодаря колега
                        75 2.0 TS

Коментар

Cvetelin написа:
                          Някъде тук във форума четаш , че в Плевен монтирали.
                          http://www.fobos-bg.com/index.php?l=3 http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...er=asc&start=0
                          BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                          Среден разход на газ

Коментар

Както отбеляза някой по-нагоре, това с газовите колко върви и колко се спъва е мн относително аз съм на Метан и на мойта уредба (предполагам на че всички са на еднакъв принцип) ...та на мойта има две малки кранчета. Като развиваш върви повече (като развиеш много върви наистина много колкото на бензин) но и през по-развити кранчета минава повече газ... така че мен ме научиха как и настройките си ги правя сам на ухо. шкакто ги правят и в метан-сервиза в Дружба (а ми казаха че там са наи-добрите)така че на кратко ако уредбата и колата са читави... то зависи от какво искаш от колата и дали можеш да го постигнеш с кранчетата...И аз мн му мислих преди да дам 1400 лв за уредба, но в крайна сметка съм доволен - Аз съм от софия така че ако решиш да се повозиш на кола с Метан преди да вземеш решение...пиши ми ЛС и може да те повозя!
                            Fiat Bravo 1.6 16V - Бензин

Коментар

ФИАТ Брава 1.8 1995 г.разход на газградско в Бурас-13-15 л на 100 км.извънградско 8-11 л на 100 км.На скорост 170-180 км/час при газ бая ми харчи като градското.
                              www.avi7.hit.bg
                              Видеонаблюдение и системи за сигурност

Коментар

Мареа Weekend 1,6 103 к.с. Газ: Извънградско(около 120км/ч ) - 7.5/100 Градско - 10,5/100 Бензин: Не съм я карал_________________

Коментар

Working...
                                X