Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно Брава/Браво Разход на гориво дизел/бензин/газ/метан

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

момчета имам проблем сас моито фиатче браво 1.6 16v е та относно проблема ми сутрин трудно пали след това пали няма проблем но като му подам газ и забива муцуната даже и киха по някога.обиколил сам доста сервизи вав пловдив и никои не може да разбере каквои е значи карам я само на бензин няма газ не сам и сложил защото е сас пластмасовите колектори и ми е скапо 99 година е ако някои мойе да ми помогне много ште се радвам благодаря ви предварително.ако някои знае нешто по вапроса нека ми пише на e-mail:v12_@abv.bg

Коментар

msotiroff написа:
      Браво 1,6 103 к.с.Газ:Извънградско(90-120) - 9/100Извънградско(120+) - 11/100Градско - 12/100Градско(София) - 14/100Няма проблем, случва се защото форумът е по-бавен в момента.Ще изтрия двата еднакви поста.Поздрави: Nino
      същия ми е разхода на газ : градско ВТ - 11л/100км Варна - 13л/100кмна бенз несъм засичал, но вчера имах 2 3 литра в резервоара, капнах 10литра, карах смесено 40км и ми светна лампата .
      Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
      Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Браво 1.9 ТД 100кс. 97г.Извънградско около 5, градско - около 7.2 с включен климатик. Последното засичане е 300 км извънградско и 400 градско - 6.1 средно.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Браво S, 1.4, 97г.Градско/ София/- 9/ 100Извънградско/ ср. скорост 100/- 6. 5/ 100

Коментар

ele написа:
            Браво 1.9 ТД 100кс. 97г.Извънградско около 5, градско - около 7.2 с включен климатик. Последното засичане е 300 км извънградско и 400 градско - 6.1 средно.
            Колега ти това браво трябва да го караш със 100 максимум, че да ти дава такъв разход с включен климатик...Същото важи и за градското аз под 9 трудно падам
            Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Geraka написа:
              ele написа:
              Колега ти това браво трябва да го караш със 100 максимум, че да ти дава такъв разход с включен климатик...Същото важи и за градското аз под 9 трудно падам
              уцели десятката. Да, карам с 90-100. Преди време го засичах Приселци-Варна (метро) и обратно (в не много натоварените часове, през града) . Ако по магистралата карам с 90, вместо със 130 ми дава около 20-25% икономия, което според мен си заслижава карането с 90 :DЗа справка - виж картата
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Градско не съм засичал.А извънградско К-л-Обзор даде около 6 и малко с 4 човека,багаж,пусната клима/пътувах през деня/ и по магистралата 120-130 :D Кара се само с бензин 98.

Коментар

masterkar написа:
                  Slavi_Lancia написа:
                  А възможно ли е резервоара на браво да е по голям от 50 литра, щото нещо не ми се връзва.
                  50 литра го дават поне по каталог - http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/2731.html ,60 литра е на дизелаците /58 литра на новото Браво/ - http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/fiat/bravo/
                  50 литра си е резервоара. Като го напълня догоре обаче, стрелката започва да пада чак след като мина поне 50км градско Иначе разход 11+ градско. Извънградско 6-6.5 при 90-100км, 2 човека в колата. Това на бензин. Някой ако ви каже по-малки стойности, значи ви пуска по пързалката с найлонов чувал :D
                  Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                  ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

ele написа:
                    Geraka написа:
                    ele написа:
                    уцели десятката. Да, карам с 90-100. Преди време го засичах Приселци-Варна (метро) и обратно (в не много натоварените часове, през града) . Ако по магистралата карам с 90, вместо със 130 ми дава около 20-25% икономия, което според мен си заслижава карането с 90 :DЗа справка - виж картата
                    Мда и на мене ми се случи един път да я карам с 90-100 по магистралата и разхода ми беше около 5....Иначе последното ми засичане пълно-пълно беше по магистралата със 130-140 и по извънградски път с около 120-130...Разхода беше 6,3 без клима.Та така...разход от 1 литър на 100км нещо не ме блазни при положение, че ще се тътря доста повече време
                    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

dikanio написа:
                      50 литра си е резервоара. Като го напълня догоре обаче, стрелката започва да пада чак след като мина поне 50км градско Иначе разход 11+ градско. Извънградско 6-6.5 при 90-100км, 2 човека в колата. Това на бензин. Някой ако ви каже по-малки стойности, значи ви пуска по пързалката с найлонов чувал :D
                      Значи мойта хубавица ме пързаля откакто я имам. Харчеше ми ~8.5 и след малко почистване на горивната камера ми даде 7.6 разход. Карам я винаги догоре и после като примига и пак догоре. Само във Варна.Д’ба бараката смотана грозна... туй против уруки
                      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

ГАЗ обикновенна:Извънгр. (90-110) - 8/100Извънгр. (140-150) + клима - 10/100Градско лято 11.5-12/100Градско зима 13/100
                        Brava 103HP
                        ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

miro2177 написа:
                          ГАЗ обикновенна:Извънгр. (90-110) - 8/100Извънгр. (140-150) + клима - 10/100Градско лято 11.5-12/100Градско зима 13/100
                          Споко нека мине година -две с газта и пак ще пишеш за разхода.Предполагам уредбата ти е от има няма 3-4 месеца.За да пестиш от гориво стигам до заключението ,че на ден ттрябва да минаваш поне 100 -200 км.ако автомобила е личен ,а за фирма вече е ясно там можеш и за един месец да избиеш уредбата.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                            miro2177 написа:
                            Споко нека мине година -две с газта и пак ще пишеш за разхода.Предполагам уредбата ти е от има няма 3-4 месеца.За да пестиш от гориво стигам до заключението ,че на ден ттрябва да минаваш поне 100 -200 км.ако автомобила е личен ,а за фирма вече е ясно там можеш и за един месец да избиеш уредбата.
                            хаха автомобила е личен и вече на газ имам 10 000км за 8месеца. Изчислявах го че в началото на газ 1,05лв някаде съм избил уредбата за 4 месеца сега вярно газта се вдигна но пак си е далавераКакво ще стане след година-две?
                            Brava 103HP
                            ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

Cvetelin написа:
                              (...газов инжекцион и то български,сложи "Кейхин" инжектори!)Това ме интересуваше колега. Перфектно!!!Сега ако ми препоръчаш и добър сервиз. От Русе съм. Някъде тук във форума четаш , че в Плевен монтирали. Моля, ако има някой от Плевен да каже. Гледам да ми е долу-горе близко. А иначе ако знаеш някой сериозен, който ще свърши добре работа кажи. Да ме орентираш в цената. Много благодаря колега
                              Колега давай да ходим заедно да ги слагаме и ще искаме отстъпка за две уредби наведнъж. На още по-близо - в Бяла слагаха инжекциона на двама приатели с БМВ и там цените са дори малко по-ниски, а пича последно беше си играл до 22ч да настойва докато я направят перфектна едно към едно с работата на бензин. Това което в Плевен е към 1800 тука ще е около 1250 примерно в зависимост вече от бутилката или ако там е 1100 тука ще е 950 - не мога да кажа точно защото момчетата слагаха на 6 цилиндъра. Инжекторите Кейхин италиански ли са? Щото тоя в Бяла слагал български електроники с някви италиански инжектори. 103 коня не ми се виждат чак толкова много за да ми стигат и на метан- само за LPG говорим вече - те тоя метан го направиха на същите пари за кг като пропан бутана за литър.Странно но факт на тръгване към морето - не беше ми изгаснала още - явно на изпарения събра 59 литра (или много резерва има или много лъжат колонките), после долях на връщане още 10 литра в резервоара за всеки случай и карах в града с една туба в багажника докато не изгаснах - оказа се, че с магистралата и скорости от 140 до 180 км/ч и около 100 на обикновен - общо 660 км извънградско и след това 155 км градско - изгаснах на 815тия километър с тези 69 литра - или средно 8,5 л/100 с пуснат климатик почти на всякъде и доста загубвания из Приморско и задръствания из Варна. Но разбира се това е засечено от пълно до празно и никой не може да каже колко точно литра са в пълно състоание, и ще пиша пак като успея да напълня догоре.
                              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Разход

Моята е Фиат брава 1.6 16в. 1996 / метан / разхода на метан ми е ужасен 10 лева 52 53 км / при цена 1.85 Хасково / И немога да й открия проблема .. На бензин несам я засичал имам само колкото да запаля

Коментар

Working...
                                X