Този път искам да попитам, за една друга темпра, с дигитално табло. За щастие при мен проблемите се посвършиха и остана само бенз. помпа.Та на проблема:Темпрата е с дигитално табло и проблема е че таблото не работи.........преди време като го пипнеш тук там, бушоните ама не конкретно някой и светва. после си работи известно време и пак изчезва.(предполагам си работи де, но не свети.)Някакви идеи?Колата не е моя но ако мога да помогна на колежката ще е добре, все пак трябва да си помагаме. по принцип имам и схема
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с дигитално табло на темпра
Collapse
X
-
Проблем с дигитално табло на темпра
СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Етикети: –
-
все пак проверих всички бушони и изгорели нямаше. Проблема ми се струва като на загуба на маса......ама как да разбера дали е маса или прекъснат проводник и къде точно е проблемчето?????/ примерно да се пусне нов кабел от бушона до таблото ли, и нова маса ли?, освен това то нали всичко си е на буксиВсъщност истината е че не рабирам много от тоци, но не съм гола вода де, ако имам точни напътствия бих се пробвалСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
-
ако не се лъжа масата е отпред под акумулатора- тази маса точно е за таблото. може да се почисти, а иначе ако е загубата на + трябва или да се откурие къде е проблема, което е сложно или да се пусне + отнякъде през бушон задължително. + влиза в таблото по на един куплунг в най-ляво, после прави мост и си отива за където трябва. като го разглобиш лесно ще отличиш кабела, пада се някъде между скоростомера и кутийката вляво от него. да не те излъжа обаче, нека някой да потвърди за плюсаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:ако не се лъжа масата е отпред под акумулатора- тази маса точно е за таблото. може да се почисти, а иначе ако е загубата на + трябва или да се откурие къде е проблема, което е сложно или да се пусне + отнякъде през бушон задължително. + влиза в таблото по на един куплунг в най-ляво, после прави мост и си отива за където трябва. като го разглобиш лесно ще отличиш кабела, пада се някъде между скоростомера и кутийката вляво от него. да не те излъжа обаче, нека някой да потвърди за плюсаI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Определено ще изчакам. Освен това бих помолил за малко снимки. И аз съм се замислил за парктроник, и ако стане номера да се вгради в таблото ще е супер. Бих си поиграл и аз с нашето табло, понеже Темпрата е доста вирната и е малко виртуално паркирането назад . А относно ремонта на колежката, наистина снимките на куплунзи и на вероятни проблемни кабели би било от голяма полза за мен, понеже не съм жичкаджия, по скоро любител.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
phoenix написа:Определено ще изчакам. Освен това бих помолил за малко снимки. И аз съм се замислил за парктроник, и ако стане номера да се вгради в таблото ще е супер. Бих си поиграл и аз с нашето табло, понеже Темпрата е доста вирната и е малко виртуално паркирането назад . А относно ремонта на колежката, наистина снимките на куплунзи и на вероятни проблемни кабели би било от голяма полза за мен, понеже не съм жичкаджия, по скоро любител.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Esper написа:phoenix написа:Определено ще изчакам. Освен това бих помолил за малко снимки. И аз съм се замислил за парктроник, и ако стане номера да се вгради в таблото ще е супер. Бих си поиграл и аз с нашето табло, понеже Темпрата е доста вирната и е малко виртуално паркирането назад . А относно ремонта на колежката, наистина снимките на куплунзи и на вероятни проблемни кабели би било от голяма полза за мен, понеже не съм жичкаджия, по скоро любител.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:дай правилния линк на "статията" да видя къде мислиш да го монтираш, може да ти кажа дали има място, моето го свалям за норматив вечеI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Esper написа:pakumba написа:дай правилния линк на "статията" да видя къде мислиш да го монтираш, може да ти кажа дали има място, моето го свалям за норматив вечеLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Под лицевия панел на таблото е една цяла платка,на която са и всички лампи, и е доста наситена.Esper,не знам дали ще намериш место да направиш отвора за дисплея,без да прекъснеш куп писти.Пък тя май беше и двустранна.Ще следя с интерес темата,току-виж и мен са ме накарали да слагам такова нещо .Успех и чакаме снимките.Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
-
СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Намерих един зверски полезен линк за дигиталните табла на Темпри.Схеми, конектори, бордови компоти за тези които имат от ТУКМашалла на автора Наистина се оказа че има разлики в конектора от тези на типовците, дори и тези с дигитални табла.А за самото табло и какво има вътре - вчера домъкнах едни такова за да го режа и да вмъквам дисплея на парктроника - място колкото щеш.Дори мисля да захраня подсвета на дисплея от ШИМ-а дето управлява лампите за подсвет на таблото - така няма да вади очи нощем,както за съжаление се случва сега.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
ей да те замоля да постнеш малко снимки и докато монтираш парктроника, и след това в сглобено положение, че много съм се навил да сложа на нашата парктроник. Колата е доста висока отзад и малко виртуално е паркирането, а и жена ми е нов шофьор, така че да не стават бели, най добре един парктроник, а ако се вгради на таблото ще е супер.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
OK.Само предварително да кажа че нямам снимки на лицевата част - много закъснях и ме хвана тъмното.Утре ще цъкна таблото отпред а засега мога да кажа само че стана супер.Към LCD дисплея на парктроника (в моя случай) ходят 4 жици. 2 от тях са захранване 12V а другите 2 са управление.Управлението го вкарах в таблото през един от оргиналните куплунзи отзад.Куплунзите за 6 на брой и са означени именувани "A" до "F".Има няколко неизползвани пина, аз си избрах 26 и 27 от конекторI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
сега остава да сложиш и една схема която е за темпрата и да обяснява какво точно си направил, от кой куплунг си взел тока и къде се намира, както и една на къде се реже таблото точно за да се монтира дисплея на парктроника и една в завършен вид и темата да отива като важна.Големи благодарности предварително.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар