Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Климатроник на Мареа 1.8 16V - помогнете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Климатроник на Мареа 1.8 16V - помогнете

Колеги знам , че темата е дъвкана вече но искам пак да я повдигна.Знам че климатроника не би трябвало да се включва при по ниски температури дори и да натиснем снежинката. Да, при мене не включва компресора - само че не мислите ли че вече е достатъчно топло за да включва.Днес си направих гавра с датчика за външната температура и го затоплих до 28 градуса (така показваше на дисплея) но нъцки компресорът пак не се включи - този датчик за външната температура свързан ли е с климатика? Моля Ви колеги с автоматични климатици споделете дали вече ви се включват компресорите или не.Имам лек присантиман , че май ще трябва да се насоча към сервиза..............Последно ми духа студено месец септември .......то и от тогава не съм го пускал на снежинка.Благодаря предварителноПоздрави М.К.
    Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG

най вероятно фреона си е изфирясъл и ще трябва да си приготвиш около 80 лв за пълнене
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

Вчера карах почти цял ден на включен климатик. Както сте видяли беше доста топло за сезона, поради което предполагам че си сработи нормално. А относно датчика за който пишеш, незнам при теб какво влияние оказва но на моята кола изобщо нямам датчик за външна температура и ето че климата бачка.
      Alfa Romeo 166 2,4 JTD
      Porsche 944 S2
      http://www.valmcrae.snimka.bg/
      http://vbox7.com/user:val_mcrae
      http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

stef написа:
        най вероятно фреона си е изфирясъл и ще трябва да си приготвиш около 80 лв за пълнене
        Ехееее, какви 80 лв.????На мен за 75 лв ми предлагат да ми напълнят с фреон, да тества компресора и системата, да оправи ако има течове.

Коментар

doofiat написа:
          stef написа:
          Ехееее, какви 80 лв.????На мен за 75 лв ми предлагат да ми напълнят с фреон, да тества компресора и системата, да оправи ако има течове.
          на теб може и да ти предлагат и без пари да ти го напълнят колега, аз казвам колко е горе долу цената това естествено е с тестове и другите екстри , БЕЗ РЕМОНТ ако има теч бъди сигурен в това
          TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
          UNO 1.0 FIRE

Коментар

Re: Климатроник на Мареа 1.8 16V - помогнете

Richard Burns написа:
            Колеги знам , че темата е дъвкана вече но искам пак да я повдигна.Знам че климатроника не би трябвало да се включва при по ниски температури дори и да натиснем снежинката. Да, при мене не включва компресора - само че не мислите ли че вече е достатъчно топло за да включва.Днес си направих гавра с датчика за външната температура и го затоплих до 28 градуса (така показваше на дисплея) но нъцки компресорът пак не се включи - този датчик за външната температура свързан ли е с климатика? Моля Ви колеги с автоматични климатици споделете дали вече ви се включват компресорите или не.Имам лек присантиман , че май ще трябва да се насоча към сервиза..............Последно ми духа студено месец септември .......то и от тогава не съм го пускал на снежинка.Благодаря предварителноПоздрави М.К.
            Датчикът за външна температура няма нищо общо с климатика. Към климатика има сензор за температурата вътре в купето, както и сензор за температурата на входящият външен въздух.За да се включи компресорът е необходимо температурата на външния въздух да е по - висока от зададената на климатика, в противен случай той компенсира, като вкарва по - студен въздух от вън в купето, поне така мисля
            FIAT Marea 1.8 16V ELX

Коментар

Stracimir написа:
              Датчикът за външна температура няма нищо общо с климатика.
              За това сигурен ли си?Защото аз мисля че на колите с т.нар. климатроник, точно ако външната темп. по този датчик е под 6 градуса (или нещо подобно) просто компресора не се включва. И при мен поне е така.
              Пари от Интернет
              Всичко за колата
              Modsbg.com

Коментар

Thanxxxx

Колеги благодаря Ви за мненията и съветите, сега и ако ме насочите към кой сервиз да ида да се тества системата и да се напълни с фреон ще съм Ви още по благодарен, моля не искам да ставам причина за спорове къде е по евтино и по - добре, просто ми дайте съветБлагодаря Ви предварителни!Поздрави М.К.

Коментар

BatGoro написа:
                  Stracimir написа:
                  Датчикът за външна температура няма нищо общо с климатика.
                  За това сигурен ли си?Защото аз мисля че на колите с т.нар. климатроник, точно ако външната темп. по този датчик е под 6 градуса (или нещо подобно) просто компресора не се включва. И при мен поне е така.
                  Към климатика има сензор за температурата вътре в купето, както и сензор за температурата на входящият външен въздух, който е различен от датчикът за външна температура (в дясното огледало при "Мареа").
                  FIAT Marea 1.8 16V ELX

Коментар

Колега, а пробва ли да включиш климатика не когато колата е в покой, а когато се движи например с 2000 - 2500 оборота на двигателя. Защото е възможно при ниски обороти на двигателя компресорът да не може да се включи.
                    Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

Hi

Колега, компресорът не включва нито в покой, нито в движение - при над 2500 оборота......Кажете все пак къде да ида при читави майстори да го видят.Мерси

Коментар

Re: Hi

Richard Burns написа:
                        ...Кажете все пак къде да ида при читави майстори да го видят...
                        Има писано из форума, например: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=11395
                        ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Re: Hi

Richard Burns написа:
                          Кажете все пак къде да ида при читави майстори да го видят.
                          Имам едно предложение - дано не прозвучи като реклама ! Младост-1, до блок 68, вдясно от блока има сервиз за автоклиматици. Миналата година там си пълних климатика /имаше останал 50 гр. фреон/ - 60лв. Момчетата си разбират от работата - по-цял ден има коли пред сервиза. Ако имаш въпроси - пиши на ЛС.
                          BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                          Среден разход на газ

Коментар

Stracimir написа:
                            Към климатика има сензор за температурата вътре в купето, както и сензор за температурата на входящият външен въздух, който е различен от датчикът за външна температура (в дясното огледало при "Мареа").
                            Датчици много могат да се намерят в схемата на климатроника на Мареите и не само на тях. Всеки има някаква функция, а някои по по-вече. Датчикът за външна температура при нашите автомобили определено е свързан с автоматичния режим на работа "АUTO", той междувременно има и други функции, които сигурно са забелязани. Разбира се, че без него климатроника работи, но като климатик (без да регулира). Не го нагрявайте, той не е единственият датчик който пуска климатроника, а го развържете от куплунга и вижте грешката, която ще се изпише на дисплея, а после погледнете AUTODATA.
                            FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Колега, не ходи да даваш пари напразно. И аз се чудих моя работи ли, докато един ден външния термометър показваше 14 градуса. Колата беше на слънце и се беше понапекла, вътре определено беше повече. Пуснах климатика и задуха студено. Пробвай в подобни условия, когато ще е повече от очевидно работи или не, а не в условия в които изобщо не е ясно очкава ли се да работи. И да, онзи датчик за температурата в дясното огледало няма общо с климатроника...
                              Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Working...
                              X