Колеги знам , че темата е дъвкана вече но искам пак да я повдигна.Знам че климатроника не би трябвало да се включва при по ниски температури дори и да натиснем снежинката. Да, при мене не включва компресора - само че не мислите ли че вече е достатъчно топло за да включва.Днес си направих гавра с датчика за външната температура и го затоплих до 28 градуса (така показваше на дисплея) но нъцки компресорът пак не се включи - този датчик за външната температура свързан ли е с климатика? Моля Ви колеги с автоматични климатици споделете дали вече ви се включват компресорите или не.Имам лек присантиман , че май ще трябва да се насоча към сервиза..............Последно ми духа студено месец септември .......то и от тогава не съм го пускал на снежинка.Благодаря предварителноПоздрави М.К.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатроник на Мареа 1.8 16V - помогнете
Collapse
X
-
Вчера карах почти цял ден на включен климатик. Както сте видяли беше доста топло за сезона, поради което предполагам че си сработи нормално. А относно датчика за който пишеш, незнам при теб какво влияние оказва но на моята кола изобщо нямам датчик за външна температура и ето че климата бачка.Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Porsche 944 S2
http://www.valmcrae.snimka.bg/
http://vbox7.com/user:val_mcrae
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
Коментар
-
doofiat написа:stef написа:най вероятно фреона си е изфирясъл и ще трябва да си приготвиш около 80 лв за пълненеTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Re: Климатроник на Мареа 1.8 16V - помогнете
Richard Burns написа:Колеги знам , че темата е дъвкана вече но искам пак да я повдигна.Знам че климатроника не би трябвало да се включва при по ниски температури дори и да натиснем снежинката. Да, при мене не включва компресора - само че не мислите ли че вече е достатъчно топло за да включва.Днес си направих гавра с датчика за външната температура и го затоплих до 28 градуса (така показваше на дисплея) но нъцки компресорът пак не се включи - този датчик за външната температура свързан ли е с климатика? Моля Ви колеги с автоматични климатици споделете дали вече ви се включват компресорите или не.Имам лек присантиман , че май ще трябва да се насоча към сервиза..............Последно ми духа студено месец септември .......то и от тогава не съм го пускал на снежинка.Благодаря предварителноПоздрави М.К.FIAT Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
Stracimir написа:Датчикът за външна температура няма нищо общо с климатика.
Коментар
-
Thanxxxx
Колеги благодаря Ви за мненията и съветите, сега и ако ме насочите към кой сервиз да ида да се тества системата и да се напълни с фреон ще съм Ви още по благодарен, моля не искам да ставам причина за спорове къде е по евтино и по - добре, просто ми дайте съветБлагодаря Ви предварителни!Поздрави М.К.Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG
Коментар
-
BatGoro написа:Stracimir написа:Датчикът за външна температура няма нищо общо с климатика.FIAT Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
Re: Hi
Richard Burns написа:...Кажете все пак къде да ида при читави майстори да го видят...ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Re: Hi
Richard Burns написа:Кажете все пак къде да ида при читави майстори да го видят.
Коментар
-
Stracimir написа:Към климатика има сензор за температурата вътре в купето, както и сензор за температурата на входящият външен въздух, който е различен от датчикът за външна температура (в дясното огледало при "Мареа").FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Колега, не ходи да даваш пари напразно. И аз се чудих моя работи ли, докато един ден външния термометър показваше 14 градуса. Колата беше на слънце и се беше понапекла, вътре определено беше повече. Пуснах климатика и задуха студено. Пробвай в подобни условия, когато ще е повече от очевидно работи или не, а не в условия в които изобщо не е ясно очкава ли се да работи. И да, онзи датчик за температурата в дясното огледало няма общо с климатроника...Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар