Извинявам се, че не съобразих по-рано да пусна отделна тема. Но по въпроса. Имам BRAVO 1.6/16V 1996г. Bravoto дойде с газова уредба - изпарител Tartarini с ламбда контрол. Та купувам Бравото и веднага сменям: всички видове ремъци и филтри, масло, амортисьори. Карам го на диагностика и има грешка - ламбда сонда. Сменям и нея. Проблемът е следният: РАЗХОДА е 14-16 бензин и толкова газ. Това за градско. Извън градско около 9-10. Няма разлика между бензин и газ. От тогава съм я карал 6 /ШЕСТ/ пъти на диагностика, на различни места и навсякъде отговорът е: "НЯМА ГРЕШКИ! КОЛАТА РАБОТИ НОРМАЛНО". Ще бъда много благодарен, ако някой може да помогне.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на BRAVO
Collapse
X
-
Забравих да спомена, че съм сменил свещите и кабелите. Това със запалителната система не го разбрах. Колата си пали нормално, работи равномерно, при подаване на газ си дръпва добре, не се "замисля", не се "дави". Аз карам от доста време и по мое мнение няма никакви признаци за някакъв проблем в тази кола. Направо се побърквам за този FIAT.PUNTO Selecta
-
Цвета на свещите е нещо подобно на кафяво, но по светло. Отива повече към сиво. А за различният модел на компютъра - аз незная какъв трябва да бъде моят. На този в колата пише:IAW 1AF .13IAW1PF.13/5311-STFIAT TIPO C 15800 TOROLE 0161600.228.0 Z 12VДано правилно съм видял всички символи. И дано това "FIAT TIPO" означава че е FIAT ТИП, а не че е за модел TIPO.PUNTO Selecta
Коментар
-
Да се включа и аз и моята кола е същия модел карам я от няма месец, а разхода ми е 20лв/100км градско в Софя. Е вярно че сега свиквам да карам в София, демек не я карам най-икономично. А и има климатроник, който не може да се спре, само перката може да се сложи на минимум. Но разхода грубо изчислен от мен е 12/100 това нормално ли е?Това при положение че колата върви перфектно, и сменени консумативи и т.н.?Оф-топик:Дали не трябваше нова тема?FIAT Bravo 1.6 16V '97
Коментар
-
На Браво 1.6 16V 90кс, като мойто , предполагам и при теб(с малка разлика в версията на софтуера ) трябва да пише такова нещо:определено на теб този модул е от Фиат Типо и според мен хората който са ти продали така колата имат нужда от благословии Разхода на бензин ми е 10 до 10.5 градско (с много висене в задръствания) извън града:при 90км/ч поддържане на скоростта 5л /100кмпри 120км/ч 6.5лпри 140 7.5лпри 160 8.5л /100км на газ не знам , нямам газова уредба.За съжаление имаш сериозен проблем компютъра които управлява двигателя ти не е за тази кола като че ли. [/url]FIAT Stilo 1.4 16V
FIAT Bravo 1.6 16V (преди)
Коментар
-
blader написа:Да се включа и аз и моята кола е същия модел карам я от няма месец, а разхода ми е 20лв/100км градско в Софя. Е вярно че сега свиквам да карам в София, демек не я карам най-икономично. А и има климатроник, който не може да се спре, само перката може да се сложи на минимум. Но разхода грубо изчислен от мен е 12/100 това нормално ли е?Това при положение че колата върви перфектно, и сменени консумативи и т.н.?Оф-топик:Дали не трябваше нова тема?FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
divaka написа:blader написа:Да се включа и аз и моята кола е същия модел карам я от няма месец, а разхода ми е 20лв/100км градско в Софя. Е вярно че сега свиквам да карам в София, демек не я карам най-икономично. А и има климатроник, който не може да се спре, само перката може да се сложи на минимум. Но разхода грубо изчислен от мен е 12/100 това нормално ли е?Това при положение че колата върви перфектно, и сменени консумативи и т.н.?Оф-топик:Дали не трябваше нова тема?FIAT Bravo 1.6 16V '97
Коментар
-
Не съм много сигурен, но мисля че нямам дебитомер. Но има ново развитие по проблема ми. Току що се връщам от диагностика и: - в ECU-то ми има грешка-неработеща ламбда сонда и неработещи инжектори?!ШАХ!!! Най-вече от това, че ламбда сондата работи. Това го установявам като меря напрежението което подава когато работи колата. Дава от 0.21-1.2V. Майсторът я замерва и с осцилоскоп и той е на същото мнение. Интересното е, че не могат да се изтрият тези грешки. Колкото и пъти да опитва, при подаване на контакт те отново се натрупват. И тъй като газовата уредба е Tartarini, а за нея няма майстор разполагащ със софтуер в България, решихме да минем на тежкият вариант: възстановяваме колата доколкото можем заводски. На тази газова всичката електроника е в ключето /превключвател газ/бензин, симулатори, сигнал от дросела и ламбда сонда и още четири кабела, които са вързани към ECU-то/. Ако успеем да върнем колата в оригинално състояние /да възстановим всички прекъснати кабели/ще изчистиме грешките и тогава ще видя какъв е разхода. Ако стане операцията - добре, ако ли не...карам така. Колата ми харесва, поукрасил съм си я, кефи ме. Абе FIAT!PUNTO Selecta
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар