Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пуши ми главата вече !!!Охлаждане на Брава-Проблема-Решен!!!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Пуши ми главата вече !!!Охлаждане на Брава-Проблема-Решен!!!

    Значи проблема е следния ,мислех си че датчика на температурата за включване на вентилатора не работи,оказа ,че греша,после мислех че е термостат ,ами днес отидох в сервиз гледаха струваха оказа че не е термостат колата загрява нормално перката си включва ,маркучите и са си топли и двата ,всичко както трябва ама стрелката на таблото си танцува салса имам чувството почна да подксача и то се вижда че не е плавно.Четох доста из форума и видях че става дума за някакви си сини датчици ама не разбрах за каква кола са типо ИЛИ Брава.Някой знае ли дали прблема ми е в тази проостотия или другда.Направих си следния експеримент ,както си карам колата и стрелката ми е почти на Н я гася и веднага завъртам ключа и това за секунда го правя както е и на скорост ,веднага след това стрелката пада нормално средно полжение и не показва ,че колата прегрява,затова си мисля че е датчик на температурата.Някой ако може да помогне моля да пише с указания ако е този "син датчик" къде точно се намира в двигателния отсек и колко парички струва.Благодаря.
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

    #2
    Синия датчик е на самия термостат, но показанията на стрелката в купето не са от него, а от датчик завит на самия блок. Не знам какъв ти е мотора, при датчика се намира отзад на блока между колекторите. Може да не дава хубав контакт с кабела.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

    Коментар


      #3
      И аз не разбрах за, кой мотор иде реч... Датчикът за темперетурата на охлаждащата течност се намира на термостата! Доста мотори (като моят TD100) имат два датчика. Единият е за уреда на таблото, а другия подава информация на компютъра.
      Frontera Sport, X20SE март 1998

      Коментар


        #4
        за мотора

        Двигателят ми е 182А40000 1,6 16в с пластмасови колектори,при положение че вече се знае че грешката идва от датчик и затова има невярно показаниеима ли вероятност тази грешка да идва от компютъра,понеже колата от скоро е с газов инжекцион и възможно ли е това да е дало отражение,макар че лампи по таблото не ми светя всичко си е както трябва паля и угасват всички лампи.Ииии още 1 въпрос този датчик не разбрах до кои колектори се намира смукателни или изпускателни?
        Play Golf ,but not drive golf!!!
        Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
        C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

        Коментар


          #5
          Re: Пуши ми главата вече !!!Охлаждане на Брава

          Alex_RT написа:
          ...Значи проблема е следния ,мислех си че датчика на температурата за включване на вентилатора не работи,оказа ,че греша,после мислех че е термостат ,ами днес отидох в сервиз гледаха струваха оказа че не е термостат колата загрява нормално перката си включва ,маркучите и са си топли и двата ,всичко както трябва ама стрелката на таблото си танцува салса имам чувството почна да подксача и то се вижда че не е плавно...
          При така описаният проблем съм 99.99% сигурен, че става въпрос за нещо елементарно, но често срещано и изключително досадно - лош контакт, лоша връзка, разхлабена клема по ел. системата. Проследи проводниците и връзките и зачисти клемите на датчика и на уреда - допълнете ме ако има още! За уреда - трябва да се свали таблото, затова пробвай първо с клемвите на датчика - зачисти и "мъжката" и "женската" и виж да не са хлабави. Успех!
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

          Коментар


            #6
            Както каза Киро, това р почти сигурно от лош контакт. Често освен описаните е и този за таблото или главната маса към купето.До сега май с този проблем 100% е било това. Най-вече проблема се е появявал при по-голям консуматор - запалени фарове, парно и т.н.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

            Коментар


              #7
              С юмруци се решават понякога доста проблеми

              Значи благодаря за съвета колеги при мен се оказа датчика в купето(на километража) .Днес още веднъж ми я направи тая цигания и като ударих таблото по силно стрелката си слезе кадето и е мястото -На средата ,утре разглабям почиствам и спи града ,Благодаря много за полезната информация
              Play Golf ,but not drive golf!!!
              Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
              C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

              Коментар

              Working...
              X