Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем със съединителя на браво 1.6 16v

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    проблем със съединителя на браво 1.6 16v

    съединителя е втвърден и къса жилото,а функционира добре.Моля пишете какъв е проблема според вас.
    PUNTO 1.7 TD

    #2
    В какъв смисъл къса жилото?Изпуска ли?Ако да-най-вероятно пружинка на феродовия диск.
    N.Y. State of Mind

    Коментар


      #3
      Имаш ли климатик? Обикновено при смяна на жилото го прекарват от вътрешната страна на тръбите на климатика, което е по-лесно. Оттам радиуса на обръщане на жилото става много малък и триенето е голямо. Трябва да се прекара между купето и тръбите на климатика. Има и една пластмасова скоба на купето, която го държи в по-горно положение. Играчка е, но педала олеква о жилото си работи нормално. Дано това да е проблема. Пиши к’во става
      Bravo 1.8 16V

      Коментар


        #4
        педала се втвърдява и направо къса жилото
        PUNTO 1.7 TD

        Коментар


          #5
          Аз бих ти препоръчал да извадиш акумолатора. Отдолу е жилото. Откачи го от съединителя. Ако се движи леко, значи проблема е вътре в съединителя. Или счупени пружинки на самия съединител, или нещо с притискателният диск. Във всички случай трябва да се отваря. Ако имаш нужда от добър майстор - пиши
          Bravo 1.8 16V

          Коментар


            #6
            Проблема не е от съединителя. И аз имах такъв проблем. След като ми смениха съединителя, жилото беше супер. Но след 2-3 седмици взе да се втвърдява и след около 2-3 месеца се скъса. Сложих ново, което пак се втвърди и го смених 1 месец след като го сложих. Проблема е в неправилното монтиране. Кажи на тези в сервиз да ти го направят точно както каза колегата Ludmil Mandichev. Сега новото жило, което ми сложиха е по-добре, но пак започва леко да се втвърдява и се чудя кога пак ще се скъса.
            Fiat Bravo SX 1.6 16V

            Коментар


              #7
              deqnak__ написа:
              Какъв съединител ти монтираха? За мен проблема идва от това че лагера запира при движението си по входящия вал или се заклинва в притискащия диск.
              Ами някакъв немски. Не мога да се сетя за марката, но според мен не може да е от него, защото съм карал някъде около 3-4000км. Може ли да се прецака за толкова малко време? Само да кажа, че като се смени жилото всичко е нормално. Не се усеща, че се натиска педала на съединителя. Не разбирам много от коли, така че по-добре някой по-компетентен да изкаже мнение.
              Fiat Bravo SX 1.6 16V

              Коментар

              Working...
              X