От вчера отведнъж както си карах се получи следният дефект - на празен ход двигателя леко прескача, но леко (на оборотомера не се отразява).При плавно ускоряване е ОК. При рязко ускоряване сякаш се чуди първоначално, после тръгва, но претриса (с дупки в набирането) - все едно някоя свещ не работи. Забелязах, че като ускорявам рязко и претриса, започва да мига лампата на инжекциона - мига докато ускорявам, после си гасне. Някой имал ли е подобен проблем. Всичко гореописано е и на студена, и на загряла кола.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
1.2 16V прекъсва, особено вкарано в обороти
Collapse
X
-
Re: 1.2 16V прекъсва, особено вкарано в обороти
BatGoro написа:От вчера отведнъж както си карах се получи следният дефект - на празен ход двигателя леко прескача, но леко (на оборотомера не се отразява).При плавно ускоряване е ОК. При рязко ускоряване сякаш се чуди първоначално, после тръгва, но претриса (с дупки в набирането) - все едно някоя свещ не работи. Забелязах, че като ускорявам рязко и претриса, започва да мига лампата на инжекциона - мига докато ускорявам, после си гасне. Някой имал ли е подобен проблем. Всичко гореописано е и на студена, и на загряла кола.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
-
Мойта с подобно поведение показа проблем в стъпковия мотор и ТПС - а които са комбинирани в едно. Чакам доставка. Притръсването е много неприятно .От месец обаче някак "се закрепи" и не е мигала скоро лампата на инжекциона.Диагностика и почистване на моторчето ми направи Бобо, както и го смаза с нещо което било специално за такива писти.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
sev написа:щом е светнала лампата ще е се е записала грешкаотиди на диагностика и ще се разбере от какво е
Коментар
-
На твое място бих започнал от свещи та кабели, после бубина (ако е от нея ще да ва проб на две свещи които са на една намотка).Според мен не може да е стъпковото при силно ускорени (до колкото аз знам то по време на ускорението няма функция)А един приятел пък имаше същия проблем (како ти го описваш) и се оказа че има вода в бнездото на свещта м/у самата свещ и кабела и си оправи колата със сешуар !УспехFiat Bravo 1.6 16V - Бензин
Коментар
-
Бих се съгласил напълно с тебе, обаче в нашия модел 1.2 16V моторчето било комбинирано с ТПС Сензор (датчика за позицията на дросела). Именно износените му писти даватфалшива информация на ЕКУ-то от там то се шашка и идва прекъсването - при подаване на газ се получаваше при мене, а лампата на инжекциона присветва когато се отпуска педала ( в празния ход ).Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Ъпдейт по темата. Още преди няколко седмици бях на диагностика при Бобо, и "Уредът" показа misfiring на 3 и 4 цилиндър - съответно смяна на свещи и кабели според Бобо. Понеже кабелите изглеждаха зле, а свещите бяха сменяни преди около 10 хил. км, реших да пробвам със смяна на кабелите. Обаче лошо - никакъв ефект. Покарах още седмица така (лампата продължава да свети, и мига при рязко набиране), защото нямах време и ключ за свещи . Та най-накрая оня ден сменихме свещите - 4-ти цилиндър нямаше никой, бензинеца директно си е заминавал през ауспуха. Последните дни явно съм си карал на 3 цилиндъра (то си личеше де) - разхода скочи към 10 на сто градско. Сега съм ОК, даже и лампата сама загасна след 3-4 паления (иначе с откачане на клеми не гасне).
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар