Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

отново и отново за поленовия филтър...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    отново и отново за поленовия филтър...

    преди да започнете да ме псувате, ще ви кажа, че съм изчел всичко по темата във форума...след срещата на 10.02.2007 г. Веско ми показа как се сваля кората на чистачките и къде би трябвало да се намира въпросния и много коментиран поленов филтър.... на другия ден свалих кората и както очаквах - там отдолу нямаше никой... само 3 дупки...събрах всичко обратно... миналата седмица ходих по магазините... в Ал. ауто ми казаха - 17.50 лв. ама ще трябва да го поръчаме да го докарат..... в Евро 07 имаха - 13 лв. ... същия като на снимките на първата страница в темата за поленовия филтър в "Често задавани въпроси ..........."хубаво викам, ще дам 13 лв. ама къде да го сложа този филтър??? щото вътре под кората за чистачките нямаше стойка / явно е изхвърлена от предишния собственик заедно с филтъра /. и им викам на юнаците в магазина - дайте стойка - те ме гледат все едно искам за купя ракетна установка с 15 ядрени бойни глави - ми нямаме, не сме виждали... виж по моргите....какви морги бе хора, кой ще си хвърли пунтото в моргага , че и със стойка за поленовия филтър...та ако някой може да помогне - от къде да взема стойката за филтъра или да я направя или пригодя по някакъв начин....
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

    #2
    Ами по моргите - има катастрофирали автомобили от които могат да се вадят читави части - и тия от моргите ги продават за втора употреба. Иначе не знам такова нещо дали ще се продава изобщо - не е консуматив. Друг е въпроса колко морги има около бургас - тук в софия по- ще намериш мисля.

    Коментар


      #3
      Имаш ли климатик?Мисля,че когато колата е без климатик,такъв филтър няма,но не съм сигурен.Все пак това може да е причината да нямаш.
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

      Коментар


        #4
        Преди 4 дни, отворих кората под чистачките, а филтъра от долу беше черен. Нов купих за 12лв.(само филтъра). Стойка най-добре търси по моргите или се обади в Динекспрес, но там ще ти свалят кожата за тая тъпа пластмаса. Обаче ако си я купиш от магазин трябва задължително да ти дадат и силиконов ластик за по-здраво закпреяне на филъра към поставката.Моя се беше скъсал и му сложих "универсална" тел. :D Сега много по малко ми се изпотяват прозорците, силата на въздушната струя се засили значително и изчезна онази гадна миризма на гнили листа. :D А за автоморгите успех, защото съм обиколил повече от половината в Пловдив, и нямат въобще пунтовци )) Което ме радва до някъде, защото излизат здрави колички )). Успех!

        Коментар


          #5
          Имаш ли климатик? Мисля,че когато колата е без климатик,такъв филтър няма,но не съм сигурен. Все пак това може да е причината да нямаш.
          климатик имам... знам, че на пунтьовците има поленов филтър само на тези дето са с клима... ама туй не ме топли...още 1 питане - знае ли някой дали рамката на пунто 1 е съвместима /еднаква/ с тази на браво/брава, та да разширя възможностите при търсенето ако са еднакви...
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

          Коментар


            #6
            donnna написа:
            [още 1 питане - знае ли някой дали рамката на пунто 1 е съвместима /еднаква/ с тази на браво/брава, та да разширя възможностите при търсенето ако са еднакви...
            Не става-различни са ...
            Ex. Grande Punto Driver

            Коментар


              #7
              поленов филтър

              погледни някое друго да се ориентираш
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

              Коментар


                #8
                някои някъде из форума беше писал че си е направил такава стоика!!!ще трябва само някои по подробно да порови с търсачката.в края на краищата това си е една пластмасова полукутия която може да се побългари без проблем.трябва да си намериш една пластмасова кутия в която филтъра да влиза плътно хващаш я къси самонарезни видии към ламарината на купето и са ок нещата.трябва само да се приспособи нещоси за захващане на филтъра към кутията......абе вие няматели тел и гвоздеи в колите си?!?!?

                Коментар


                  #9
                  Търси някоя подходяща кутия от сладолед
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

                  Коментар


                    #10
                    Това със сладоледа.

                    Ще ми обясни ли някой на какво всъщност се слага този поленов филтър защото при мен е само грозната дупка дори без пластмасовият очертан капак. Така като я гледам е точно като сладолед делта кутията, но къде и как трябва да се изреже идея си нямам.
                    Fiat Brava_EL 1.6 16V 103hp

                    Коментар


                      #11
                      Кажи кой модел ти е пунтото защото днес в Варна видях две в една морга и ще проверя дали имат и ако имат ще ти я пратя по еконт.
                      FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

                      Коментар


                        #12
                        Не е пунто.

                        А е Брава 1.6 16V EL, но си направих сам от кутия за сладолед, алуминиева рамка за ъгли и кутия за бонбони Благодаря за помощта все пак
                        Fiat Brava_EL 1.6 16V 103hp

                        Коментар


                          #13
                          Re: отново и отново за поленовия филтър...

                          donnna написа:
                          преди да започнете да ме псувате...
                          Псувните не се толерират в този форум и съм убеден, че това не е само мое мнение!?За съжаление аз търсих рамката която държи филтъра на много места но абсолютно безрезултатно. От изписаното по проблема във форума дори мисля, че намирането на такакъв държач е луд късмет. По-скоро пусни тото и печалбата ти е гарантирана. Относно "Направи си сам": http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...art=30Дано това ти помогне.
                          Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

                          Коментар

                          Working...
                          X