Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Koлко е нормално да загрява Брава 1,6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Koлко е нормално да загрява Брава 1,6

Утре ми се налага да направя доста км около 600 за деня и искам да питам нещо.Става въпрос че имах съмнения че не ми работи датчика за включване на вентилатора на радиатора до вчера но днес се уверих че греша.Колата я карам от януари месец и днес както карах с 90 рязко ми спадна температурата или поне така показа датчика на таблото.Нормално ли е е да е на втората точка(последната бяла точка след което следва 1 червена точка и чертата че колата е прегряла) след средата температурата при движение на 5-а предавка с 90-100км /ч ,при положение че температурата отвън е 7 градуса.Благодаря
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

На моята стрелката е малко преди средата(особено на дълъг път)когато карам бавно(градско)стига и до средата където някъде там ми се включва вентилатора.Това да ти е малко преди червената зона,според мен не е нормално.

Коментар

Като караш без да спираш, радиатора ти се охлажда от външната температура, но стрелката да ти седи толкова "на горе" към прегряването ми се струва, че нещо не е наред.
      Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
      Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
      Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

Проблема ти е в термостата и аз имах същия!!! Когато карам извънградско стрелката на температурата е почти най-отдолу Купих си нов термостат и сега няма проблем 85 лв. беше...
        Fiat Punto GT

Коментар

Колеги и аз май имам проблем със загряването. Днес карах в града от Драган Цанков(биологическия факултет) до Дианабад където е Lukoil-a. Имаше си задръстване доста. И колата ми загря някъде до 2-3 чертичка след половината. Не се беше включила перката въпреки тази според мен висока температура. Според вас нормално ли е? По принцип като карах по Г. М. Димитров нагоре и вдигнах по-висока скоросот температурата взе да спада. Питам защото преди 2 седмици колата прегря, и ми изтече антифриза. Причината беше, че се е счупила пластмасовата тапа на радиатора. Има ли място за притеснение според вас?
          Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

megamuscle написа:
            Колеги и аз май имам проблем със загряването. Днес карах в града от Драган Цанков(биологическия факултет) до Дианабад където е Lukoil-a. Имаше си задръстване доста. И колата ми загря някъде до 2-3 чертичка след половината. Не се беше включила перката въпреки тази според мен висока температура. Според вас нормално ли е? По принцип като карах по Г. М. Димитров нагоре и вдигнах по-висока скоросот температурата взе да спада. Питам защото преди 2 седмици колата прегря, и ми изтече антифриза. Причината беше, че се е счупила пластмасовата тапа на радиатора. Има ли място за притеснение според вас?
            не е нормалномалко след средата на скалата се включва първата степен (ако имаш климатик)на 3/4 от скалата се включва и втората степенако нямаш климатик перката трябва да ти се включи малко след средата на скалата
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Вече 30 хиляди километра - стрелката цепи средата (вертикално нагоре) и не мърда нито лятото, нито зимата, нито в центъра на Истанбул (2-30 км с 2-3 км/ч), нито на магистралата (300 км със 160 км/ч).Що ли е така

Коментар

Aми и аз да питам тогава Вентилатора ми се включва малко след средата на стрелката. Колато що годе бързо достига нормална температура, само че около 90 градуса радиатора започва да ми пуши. По-скоро започва нещо като пара да излиза от него!?!?Ама пък иначе малко след това си се влюява вентилатора без проблем!?!?!На какво се дължи това според вас и трябва ли да се притеснявам
                Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

sev написа:
                  megamuscle написа:
                  не е нормалномалко след средата на скалата се включва първата степен (ако имаш климатик)на 3/4 от скалата се включва и втората степенако нямаш климатик перката трябва да ти се включи малко след средата на скалата
                  Колега иамам климатик, но ми изтече фреона защото ми се скъса маркуча към радиатора, когато ме теглиха. Според теб какъв е проблема?
                  Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Nikcho написа:
                    Aми и аз да питам тогава Вентилатора ми се включва малко след средата на стрелката. Колато що годе бързо достига нормална температура, само че около 90 градуса радиатора започва да ми пуши. По-скоро започва нещо като пара да излиза от него!?!?Ама пък иначе малко след това си се влюява вентилатора без проблем!?!?!На какво се дължи това според вас и трябва ли да се притеснявам
                    да не ти е пукнат радиатора?

Коментар

megamuscle написа:
                      Колега иамам климатик, но ми изтече фреона защото ми се скъса маркуча към радиатора, когато ме теглиха. Според теб какъв е проблема?
                      първата степен ти не работи най-вероятнозапали я на място и чакай да видиш кога ще се включи перкатана 3/4 от скалата се включва втората степен - това са около 100 градусанай-вероятно датчика, който пуска перката е разваленвиж и като загрее колата дали целия радиатор е топъл

Коментар

sev написа:
                        megamuscle написа:
                        първата степен ти не работи най-вероятнозапали я на място и чакай да видиш кога ще се включи перкатана 3/4 от скалата се включва втората степен - това са около 100 градусанай-вероятно датчика, който пуска перката е разваленвиж и като загрее колата дали целия радиатор е топъл
                        Ами ще я карам на сервиз да я видят. А по принцип чува ли се като се включи перката на първа степен. Защото мойта се включва, но като загрее колата повечко. Някъде към 2-рата чертичка преди червената. Добре че рядко загрява чак до там. :D И някакви предложения за сервиз където да ми го оправят това, защото в този до нас ми казаха, че няма проблем колата.
                        Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

megamuscle написа:
                          Ами ще я карам на сервиз да я видят. А по принцип чува ли се като се включи перката на първа степен. Защото мойта се включва, но като загрее колата повечко. Някъде към 2-рата чертичка преди червената. Добре че рядко загрява чак до там. :D И някакви предложения за сервиз където да ми го оправят това, защото в този до нас ми казаха, че няма проблем колата.
                          не се чуваа сигурен ли си че е първата степен?втората ако си извън колата се чувадоста силно върти

Коментар

sev написа:
                            Nikcho написа:
                            да не ти е пукнат радиатора?
                            Ами след като си понапълних казанчето с антифриз-преди 2 седмици някъде, не е мърдало нивото му. Преди това беше допълвах сумати пъти обаче
                            Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

sev написа:
                              не се чуваа сигурен ли си че е първата степен?втората ако си извън колата се чувадоста силно върти
                              Ами втората я чувам. Като изляза от колата си върти доста силно. Като е загряла колат до малко над половината примерно и излезеш отвън чува ли се въртене? Защото днес не е загряла чак до там, че да се включи перката да върти силно. Ако може да ми кажеш как да проверя дали всичко е наред без да ходя на сервиз ще съм ти много благодарен. :D
                              Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Working...
                              X