Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си взема ли Пунто с оригинална метанова уредба от Италия?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Да си взема ли Пунто с оригинална метанова уредба от Италия?

    Ако някой кара такова Пунто,нека сподели мъки и неволи.И друго нещо - на толкова малък двигател (1.2) как му влияе метана?Не взима ли и без това малката мощност?
    Фиат Пунто 1.2 75 `95

    #2
    очаквай да е на доста кми доста спъната, защото уредбата си е тежкано пък се возиш евтино :D
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

    Коментар


      #3
      Re: Да си взема ли Пунто с оригинална метанова уредба от Ита

      loudidd написа:
      на толкова малък двигател (1.2) как му влияе метана?Не взима ли и без това малката мощност?
      Този двигател е доказал качествата и надеждността си със дългогодишното си вграждане във Пунто - дори и сега го слагат 60 к.с. са напълно достатъчни на това купе, на метан ще бъде както на LPG - при правилна центровка, ще усещаш колата макс. със 10% по-слабичка, което, няма да ти прави впечатление. Е, няма да можеш да изкачваш Витиня със 4 човека на 5-та, но голям праз Ще имаш и малко по-бързо износване на задните амортисьори - заради тежестта на бутилката - все едно постоянно ще имаш един пътник отзад. Но, като вземем в предвид, колко евтинко ще ти излиза всяко едно трипче на метан...ако е запазено и читаво, направо го взимай! Успех и късмет!
      1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

      Коментар


        #4
        Благодаря за отговора.Намират се тук там такива внос.На Горубляне имаше за 3500лв.,ама много бързо изчезна.Ще ми дадете ли съвет кое Пунто е по-качествено(че са доста абревиетурите след описаната мощност)
        Фиат Пунто 1.2 75 `95

        Коментар


          #5
          loudidd написа:
          Ще ми дадете ли съвет кое Пунто е по-качествено(че са доста абревиетурите след описаната мощност)
          зависи главно от финансите ти ако имаш пари за ELX взимай направо него (с най-много екстри е),ако бюджета е по-ограничен SX е твоят избор .Успех с пукупката.

          Коментар


            #6
            Всичко е до късмет на какво ще попаднеш.Един познат си взе Пунто SX за 3400,от половин година е сменял само масло.Аз си Взех Пунто S за 3900,понеже беше с 4 врати и нямаше никакви външни забележки.До момента съм дал около 700лв за ремонти а ми предстоят още.4естно казано не съм доволен,доста недостатъци и доста предимства но като цяло мойто мнение е да не си взимаш

            Коментар


              #7
              Аз че ще взимам Пунто,ще взимам.То при всяка кола си е на късмет,едва ли има марка или модификации без пропуски!Значи SX или S са оптималните варианти?Благодаря за консултацията.P.S. Ако някой има друго мнение,сега е момента да го сподели!
              Фиат Пунто 1.2 75 `95

              Коментар


                #8
                Имам такова Пунто. Вкарано от Италия с метанова уредба. Обаче аз го купих от човек карал го в България 2 години, така че подробности за как се узаконява и т.н. не мога да ти дам.Доволен съм сега засега, имам я два месеца и не ми е правила драми. Евтинко, хубавко. Мощност няма много, но на магистралата вдигам 130 - какво повече. На баирите се задъхва но човек се научава да предвижда и да позасили. Дупето на колата тежи от бутилките и малко тегаво потегля, но се свиква. Аз по принцип съм много плавен шофьор и като за мен е идеална. Нямам серво на волана, но нали задницата тежи . Една идея да се движи колата и вече се върти волана "с мазане" с длан.
                Пунто SX 55 '95 Метан

                Коментар

                Working...
                X