Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АГУ заФИАТ Мареа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

АГУ заФИАТ Мареа

Ако някой може да ми даде съвет мога ли да си сложа газова на ФИАТ Мареа 1.8 16 .Колекторите и са метални.Ако някои може да ми каже каква ще съм благодарен
    Marea 1.8 16V ELX

Питай в някой газаджийски форум.Принципно щом си с 16 клапана единствения проблем може да е ако се окажат като на пофобен двигател Zeteck, слагат го по фордовете.Та там клапите са изчислени толкова точно за температурните граници че всяко повичаване води до прогарянето им след време.Много газаджии направо казват че на Зетек мотори не слагат газови уредби.Та на МАреата не знам какви са клапите но определено хората ше ти кажат дали става.Ако си с многоточкова инжекция - задължително емулатор на инжекторите се слага. За 100 лева отгоре не си заслужава главоболията които могатда породят липсата му.
    Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

Коментар

Един приятел има подобна Мареа - 1,8, 16V, пълна инжекция, с пластмасови колектори и пластмасова капак на инжекциона и клапаните. Питал на 1-2 места, но цената била около 1800 лева!А ти въобще питал ли си някъде?
      Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Forsaken написа:
        Един приятел има подобна Мареа - 1,8, 16V, пълна инжекция, с пластмасови колектори и пластмасова капак на инжекциона и клапаните. Питал на 1-2 места, но цената била около 1800 лева!А ти въобще питал ли си някъде?
        Цената която са му казали е защото става въпрос за газов инжекцион, причината е че колекторите са пластмасови. При ivo78 щом са метални няма проблем да се сложи газ и цената няма да е 1800лева

Коментар

Прочети отговорите на подобни въпроси от списание Автогаз http://www.avtogaz.com/cgi-bin/advices.pl Там дават отговори на много такива подобни въпроси! Успех
          FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
          ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Здравей колега! Мисля че бях писал във форума, но не съм сигурен, та ще ти кажа, че имам Фиат Мареа 1,6 16V(с метални колектори) и съм с газова уредба от 2 месеца. Газовата уредба е на BRC и е обикновен тип (изпарителя е ТЕХНО). Оборудвана е с италиански емулатор за прекъсване на дюзите ПИТАГОР и емулатор на ламбда сондата. Има и две предпазни клапи. Досега съм минал около 3500 км и разхода, който ми даде е около 7,5л извънградско (при средна скорост 110 - 120км) и около 9,5л градско, при това доста от тия километри са с включен климатроник. Преди да я сложа направих проучване на различни места, но на повечето от тях ми казаха, че трябва да сложа газов инжекцион, а аз видях схема на Ловато за конвертиране на Фиат Мареа с обикновен тип газова уредба. Постави ми я един познат за 550 лева. Имам приятел който има Мареа с двигател като твоя, той също си е поставил уредбата при този познат преди година и досега е минал 35000км без проблеми. Така че избора е твой дали обикновена или газов инжекцион.
            Fiat Marea 1.6 16v

Коментар

Благодаря

Много съм благодарен за помоща на всички.Няма да ви казвам колко "специализирани" сервизи на ФИАТ посетих и всички ме разубеждаваха да слагам газ.Сега съм решил вече да слагам защото просто не издържам тъй като месечно минавам 2-3 хил. км (можете да си представите за колко време ще си върна парите за уредбата).
              Marea 1.8 16V ELX

Коментар

I az imam Marea 1.8 s metalni kolektori, no ot Argus (firma za gazovi uredbi v Lulin) mi kazaha, che ima veroyatnost da se poluchi detonacia v kolektorite i da gi otkachi ot glavata. Pri takova polojenie kolata niama da moje da prodalji da se dviji na sobstven hod.
                Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

IvoMarea написа:
                  I az imam Marea 1.8 s metalni kolektori, no ot Argus (firma za gazovi uredbi v Lulin) mi kazaha, che ima veroyatnost da se poluchi detonacia v kolektorite i da gi otkachi ot glavata. Pri takova polojenie kolata niama da moje da prodalji da se dviji na sobstven hod.
                  ха точно се прибирам от аргус сега, и аз съм с 1.8 и казаха че в колектора има гумички които можело да не издържат на детонация и да прецакат дебитомера....тия на всеки различно ли казват...
                  ex Fiat Bravo GT

Коментар

Working...
                  X