И мене ме тормозеха същите въпроси. Преди две седмици бях в Италия и питах в сервиз на Фиат. Те казаха, че е нормално, поради по-големия радиатор, който се слага заради климатика. След това ходих във Вантотрейд на диагностика (ламбда сонда) и казаха, че термостата си отваря и затваря нормално в границите. Това отчита комютъра. Оттогава си карам така, със стрелката сочеща надолу и не и обръщам внимание. Поздрави и не и се впечатлявай много
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Термостат за Браво HGT?
Collapse
X
-
Ludmil Mandichev написа:И мене ме тормозеха същите въпроси. Преди две седмици бях в Италия и питах в сервиз на Фиат. Те казаха, че е нормално, поради по-големия радиатор, който се слага заради климатика. След това ходих във Вантотрейд на диагностика (ламбда сонда) и казаха, че термостата си отваря и затваря нормално в границите. Това отчита комютъра. Оттогава си карам така, със стрелката сочеща надолу и не и обръщам внимание. Поздрави и не и се впечатлявай много1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
Коментар
-
Ludmil Mandichev написа:ходих във Вантотрейд на диагностика (ламбда сонда) и казаха, че термостата си отваря и затваря нормално в границите. Това отчита комютъра. Оттогава си карам така, със стрелката сочеща надолу и не и обръщам внимание. Поздрави и не и се впечатлявай много
Коментар
-
idm написа:колега вместо да на наливаш грешни пари си провери първо дали работи термостата!!!това се прави абсолютно елементарно и без никакъв инструмент!!!сутрин при първото палене на колата оставяш колата да поработи малко и след това отваряш капака и пипаш първо ДВИГАТЕЛЯ трябва да е леко топъл,след това си пипаш с ръка пак РАДИАТОРА на колата които е отпред пред двигателя зад маската... ако при леко топъл двигател тие топъл и радиатора ЧЕСТИТО за смяна на термостат си!!!ако двигателя е леко топъл а радиатора е абсолютно студен значи нямаш проблем с термостата!като правиш проверката натъртвам на ЛЕКО ТОПЪЛ двигател не да го чакаш да вдигне две чертички на таблото!дано съм помогнал.Поздрави.Bravo HGT 2001
Коментар
-
v_a_c_h_o_o написа:Значи направих теста и се оказа че радиатора си е лед студен, при леко топъл мотор, оставил съм го да работи около 3-4 мин на място
Коментар
-
Иначе цената на термостата за Браво 1.6 е 74 лв., аз скоро сменях. Дълго време извън градско не ми загряваше колата и нарая на слизане от Троян-Карнаре почна да прегрява , а сега трябва да сменям и датчик, защото не ми включва перката или включа когато си поиска може да е и хлабава връзка скоро ще разбера.BRAVO 1.6 16V SLX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар