Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрическа дилема, ПОМОЩ :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Електрическа дилема, ПОМОЩ

Bratchedda написа:
    Понеже вкарах лек тунинг на предната броня и сега имам 2 мигача които са изключени, бяха на предата броня сега ги няма(http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=53460). Та въпросът ми към вас е какво да ползвам за да симулира крушки на мигачите че да не цъкат бързо все едно е изгоряла крушка, нали се сещате. Резистори ли какво да бъде ??? Благодаря предварително
    Малко Защо смяташ,че мигачите ще цъкат бързо,ако ти е изгоряла крушка?Аз досега не съм сменял,та не знам какъв е ефекта от далата фира крушка.Едно време при Ладите и Москвичите беше така,но там релето беше термично-цикъла се определя от тока,преминаващ през него.Изгоряла крушка=по-малък ток=по-малко нагряване=по-къс цикъл,т.е. цъкане.Но не ми се вярва и при Фиат да е така.Някой колега,разглобявал такова реле,да се изкаже,че да ми стане ясно
    Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

lu40 написа:
      ....не знам какъв е ефекта от далата фира крушка...
      Точно такъв е ефекта - горе-долу 2 пъти по-бързо цъкане. А релето е електронно :D
      FIAT Tipo 1,4mi - EX
      Alfa Romeo 146ti - EX
      Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

tonov написа:
        lu40 написа:
        ....не знам какъв е ефекта от далата фира крушка...
        Точно такъв е ефекта - горе-долу 2 пъти по-бързо цъкане. А релето е електронно :D
        Абсолютно вярно :D - проверено в практиката, не съм го гледал по схема! Само да добавя, че крушката може да не е "дала фира", а просто да се откачи кабелче или буксичка - имах такъв случай!
        BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
        Среден разход на газ

Коментар

Колеги, аз ли нещо не разбирам (мен по токовете ме няма никак, но все пак), но колегата не искали да си сложи мигачи на новата на бронята?Каква е идеята тия крушки да мигат без да има нужда?

Коментар

Bratchedda написа:
            Понеже вкарах лек тунинг на предната броня и сега имам 2 мигача които са изключени, бяха на предата броня сега ги няма(http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=53460). Та въпросът ми към вас е какво да ползвам за да симулира крушки на мигачите че да не цъкат бързо все едно е изгоряла крушка, нали се сещате. Резистори ли какво да бъде ??? Благодаря предварително
            doofiat написа:
            Колеги, аз ли нещо не разбирам (мен по токовете ме няма никак, но все пак), но колегата не искали да си сложи мигачи на новата на бронята?Каква е идеята тия крушки да мигат без да има нужда?
            Колегата Bratchedda, има два мигача на предната броня - http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/2718.html /долу жълтичките /, които след като е направил оптичния тунинг /сложил новата броня/ не се виждат, поради което ги е изключил! :D Поради това, че ги е изключил, сега като включи мигач от купето /предполагам, че задните мигачи си му работят/, вътре лампичката в купето за мигачите му цъка два пъти по-бързо - това явно го дразни! Идеята явно му е да включи някакви резистори на мястото на изключените предни мигачи, та лампичката в купето да му мига нормално :D !И един съвет от мен /без да разбирам много от такъв вид тунинг /! Възможно ли е тези мигачи от старата броня /отдолу/ да се прехвърлят на новата /има две дупчици отпред/ - евентуално да сложиш бели /не знам дали е позволено от закона /? Така и движещите се срещу теб ще могат да се ориентират за намеренията ти за завиване /спиране, тръгване/! Не знам обаче това дали е изпълнимо и няма ли да навреди на чудесния "имидж" на колата в момента? :D П.С. Бих му препоръчал /на Bratchedda/ да спре с обидния тон и да уважава модераторите!!!!! Все пак те "работят" за всички нас!
            Среден разход на газ

Коментар

masterkar написа:
              Bratchedda написа:
              doofiat написа:
              Колегата Bratchedda, има два мигача на предната броня - http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/2718.html /долу жълтичките /, които след като е направил оптичния тунинг /сложил новата броня/ не се виждат, поради което ги е изключил! :D Поради това, че ги е изключил, сега като включи мигач от купето /предполагам, че задните мигачи си му работят/, вътре лампичката в купето за мигачите му цъка два пъти по-бързо - това явно го дразни! Идеята явно му е да включи някакви резистори на мястото на изключените предни мигачи, та лампичката в купето да му мига нормално :D !И един съвет от мен /без да разбирам много от такъв вид тунинг /! Възможно ли е тези мигачи от старата броня /отдолу/ да се прехвърлят на новата /има две дупчици отпред/ - евентуално да сложиш бели /не знам дали е позволено от закона /? Така и движещите се срещу теб ще могат да се ориентират за намеренията ти за завиване /спиране, тръгване/! Не знам обаче това дали е изпълнимо и няма ли да навреди на чудесния "имидж" на колата в момента? :D П.С. Бих му препоръчал /на Bratchedda/ да спре с обидния тон и да уважава модераторите!!!!! Все пак те "работят" за всички нас!
              Точно това имам в предвид , ще сложа мигачи но не старите! Няма да и отиват на тази броня и съм си поръчал по малки. А сега освен лампичката в купето, а и мигачите цъкат яко бързо и дразнят

Hot!!!

Коментар

Bratchedda написа:
                Точно това имам в предвид , ще сложа мигачи но не старите! Няма да и отиват на тази броня и съм си поръчал по малки. А сега освен лампичката в купето, а и мигачите цъкат яко бързо и дразнят
                Ами тогава какъв е смисъла на цялата тази тема? Като сложиш новите мигачи, ако те са със същите крушки /препоръчвам ти да е така/ всичко си идва на мястото :D !Освен, ако поръчката ти ще се забави , а ти искаш да си я караш колата, преди да си сложил новите мигачи - търсиш някакво временно решение ?
                Среден разход на газ

Коментар

masterkar написа:
                  Bratchedda написа:
                  Ами тогава какъв е смисъла на цялата тази тема? Като сложиш новите мигачи, ако те са със същите крушки /препоръчвам ти да е така/ всичко си идва на мястото :D !Освен, ако поръчката ти ще се забави , а ти искаш да си я караш колата, преди да си сложил новите мигачи - търсиш някакво временно решение ?
                  Да така е.Работата е, че месец е времето за което ще ги доставят . За това е темата А аз не искам друго да карам освен Фиатчето :P Ето и как изглежда след магическото пипане на "Вас Авто" :D http://www.snimka.bg/album.php?album_id=105831&photo=5

Hot!!!

Коментар

Bratchedda написа:
                    Ето и как изглежда след магическото пипане на "Вас Авто" :D http://www.snimka.bg/album.php?album_id=105831&photo=5
                    Браво, браво, браво !!!Наистина много добре изглежда!А иначе колегата tonov вече ти е дал отговор на въпроса:
                    tonov написа:
                    Иначе на въпроса, крушките са 12V/21W според изчисленията ми ти трябва 6,8 ома/20W резистор за да излъжеш релето че има крушка.
                    П.С. Радвам се, че си си взел бележка и пишеш правилно граматически! :D Наистина е много дразнещо да не може човек да разбере някой какво е написал - бисери много - има и теми по въпроса! Спирам да пиша по темата, че го обърнахме на чат !
                    Среден разход на газ

Коментар

Working...
                    X