Здравейте колеги,От три седмици съм с фиат Пунто 2. Смених ангренажен ремък, маслен, въздушен филтър и масло на двигателя. Спирачките спират добре без да има поднасяне. Педалът не е нито прекалено твърд, нито прекалено мек. Няма свирене. Стои една особеност обаче, към която незнам как да подходя. При спиране (понякога) се чува едно хлоп в момента, в който колата спре окончателно. Хлопането е слабо и не съм сигурен дали е за ремонт или да не му обръщам внимание. Незнам дали е и от спирачките. Чува се понякога само, т.е не при всяко спиране. Не е задълвително да е била висока скоростта. Търся съвет откъде може да е проблема ако е проблем и разбира се опита на други в това отношение.ПоздравиКрасимир
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
хлопане при спиране
Collapse
X
-
Отзад или отпред се чува това хлопане,защото ако е отзад,където са челюстите има вероятност да е от спирачното цилиндърче,аз имах подобен проблем,при натискане не спирачка си спира нормално,но после като продължи да се движи колата в зависимост от скоростта се появяваше хлопане ,тоест цилиндърчето не връщаше добре,като го смених всичко се оправи,оказа се че е било ръждиво вътре и затова не е връщало нормално.Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
-
krusanov написа:Хлопът е отпред и е точно в момента на спиране и отпускане назад. Всъщност не мога да съм 100% сигурен дали е точно отпред. Трябва да се заслушам при следващото каране отново.FIAT UNO 55S. Мирише бензина!
FIAT MAREA1.6 16V
Коментар
-
as_novo написа:krusanov написа:Хлопът е отпред и е точно в момента на спиране и отпускане назад. Всъщност не мога да съм 100% сигурен дали е точно отпред. Трябва да се заслушам при следващото каране отново.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
krusanov написа:Здравейте колеги,От три седмици съм с фиат Пунто 2.krusanov написа:Хлопът е отпред и е точно в момента на спиране и отпускане назад. Всъщност не мога да съм 100% сигурен дали е точно отпред. Трябва да се заслушам при следващото каране отново.maiden написа:При мокро и влажно време изчезва ли ?1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
Коментар
-
Благодаря на всички за отговорите! Благодаря и за пожеланията на Надя. Не изчезва хлопването, когато е мокро. При по-рязко спиране го няма. Засега е слабо и не винаги. Вчера се мъчих да разбера откъде точно идва, но нещо не ми се отдаде. Мисля да не му обръщам внимание, докато не се влоши, ако се влоши. Така или иначе съм решил да мина през сервиза за преглед на спирачната система. В КАТ при регистрацията на автомобила казаха, че задното дясно колело не държало и искам да го видят. Като видят него ще ги помоля да видят и останалите. Пожелавам приятна среща в неделя.
Коментар
-
izida написа:Проблема може и да е от гумите, виж дали нямаш едностранно износване или си направи реглаж на преден мост.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар