Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

хлопане при спиране

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

хлопане при спиране

Здравейте колеги,От три седмици съм с фиат Пунто 2. Смених ангренажен ремък, маслен, въздушен филтър и масло на двигателя. Спирачките спират добре без да има поднасяне. Педалът не е нито прекалено твърд, нито прекалено мек. Няма свирене. Стои една особеност обаче, към която незнам как да подходя. При спиране (понякога) се чува едно хлоп в момента, в който колата спре окончателно. Хлопането е слабо и не съм сигурен дали е за ремонт или да не му обръщам внимание. Незнам дали е и от спирачките. Чува се понякога само, т.е не при всяко спиране. Не е задълвително да е била висока скоростта. Търся съвет откъде може да е проблема ако е проблем и разбира се опита на други в това отношение.ПоздравиКрасимир

Отзад или отпред се чува това хлопане,защото ако е отзад,където са челюстите има вероятност да е от спирачното цилиндърче,аз имах подобен проблем,при натискане не спирачка си спира нормално,но после като продължи да се движи колата в зависимост от скоростта се появяваше хлопане ,тоест цилиндърчето не връщаше добре,като го смених всичко се оправи,оказа се че е било ръждиво вътре и затова не е връщало нормално.
    Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
    I am in love with my cars

Коментар

Хлопът е отпред и е точно в момента на спиране и отпускане назад. Всъщност не мога да съм 100% сигурен дали е точно отпред. Трябва да се заслушам при следващото каране отново.

Коментар

възможно е да са тампоните на носача. само на канал се вижда. иначе при по рязко тръгване се заслучай, ако са тези тампони пак трябва да прихлопа.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

krusanov написа:
          Хлопът е отпред и е точно в момента на спиране и отпускане назад. Всъщност не мога да съм 100% сигурен дали е точно отпред. Трябва да се заслушам при следващото каране отново.
          Може да ти е от самите накладки.моите така чукат леко,просто"играят"в леглото си защото нямат пружинки или каквото там им обира луфта! :D
          FIAT UNO 55S. Мирише бензина!
          FIAT MAREA1.6 16V

Коментар

Трябва да мина на оглед за накладките, макар и да съм доволен от спирането като цяло. Вероятно тогава ще се уточни дали има нещо разхлабено.

Коментар

as_novo написа:
              krusanov написа:
              Може да ти е от самите накладки.моите така чукат леко,просто"играят"в леглото си защото нямат пружинки или каквото там им обира луфта! :D
              накладките се познават много лесно като натиснеш леко педала на спирачката и млъкне тропането е ясно откъде е, пък и те тропат при каране постоянно, не при спиране
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

При мокро и влажно време изчезва ли ?

Коментар

krusanov написа:
                  Здравейте колеги,От три седмици съм с фиат Пунто 2.
                  Първо - честита да ти е новата колица, със здраве да я ползваш и много хиляди, безаварийни и приятни км с красавеца!
                  krusanov написа:
                  Колега, и аз го имам това прихлопване, откакто купих колата. Усеща се най-много, когато на наклон леекичко отпускам спирачката и като спирам, когато карам на задна-винаги, само един път се чува едно "пук". И според мен е някакъв тампон, но дали на носача или на...? Чува се съвсем лекичко и си мисля, че не е налагащ се по спешност ремонт.Ако някой е имал същия проблем, нека сподели; колко му е струвало, примерно? Поздрави
                  maiden написа:
                  При мокро и влажно време изчезва ли ?
                  Не изчезва.
                  1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

накладки

може да тропат спирачните апарати има водач/и и като се износи така ставаЩо не дойдеш на срещата в Неделя зад Била до хотел Славия
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Благодаря на всички за отговорите! Благодаря и за пожеланията на Надя. Не изчезва хлопването, когато е мокро. При по-рязко спиране го няма. Засега е слабо и не винаги. Вчера се мъчих да разбера откъде точно идва, но нещо не ми се отдаде. Мисля да не му обръщам внимание, докато не се влоши, ако се влоши. Така или иначе съм решил да мина през сервиза за преглед на спирачната система. В КАТ при регистрацията на автомобила казаха, че задното дясно колело не държало и искам да го видят. Като видят него ще ги помоля да видят и останалите. Пожелавам приятна среща в неделя.

Коментар

При мен хлопането все така си го има. Вече знам със сигурност, че е отпред хлопането, както и че няма хлопане при преминаване през дупки. Някой сменял ли е водачите на предните спирачки на Пунто 2? Лесно ли се диагностицира дали са износени и колко излиза подмяната им с нови?

Коментар

Проблема може и да е от гумите, виж дали нямаш едностранно износване или си направи реглаж на преден мост.

Коментар

izida написа:
                            Проблема може и да е от гумите, виж дали нямаш едностранно износване или си направи реглаж на преден мост.
                            да от гумите, ама от тази в багажника дето е.Абе стига сте обърквали човека. Качи колата на един подемник и погледни за какво става дума. Може от много неща да е, водачи на спирачните апарати/супорти, може да са ти заминали пружинките на накладките(то това няма отношение към спирането), и какво ли още не, де що е предница всичко може да се разбие. Без да се погледне или чуе от някой който разбира, можем само да гадаем и пишем смешки тука. Или ти си свали гумата и поогледай, или викни някой приятел който малко поразбира и гледайте двама, или пък отиди на някое регионална среща и ще го разнищите проблема, ама така тука само на приказки.......и двете неща дето съм ги написал са потенциални тракащи шумове.
                            СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                            бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                            сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                            ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Working...
                            X