Става въпрос за колата от подписа. Тръгвам вчера и нещо стърже на метал отдзад в дясно като тръгвам леко. Не съм карал колата 2 дни. Като покарам го няма стърженето. Не е виене на лагер. Левият виеше преди година и нещо и го смених та знам как вие. Днес сутринта гаджето ми кара колата и пак стържело. По принцип не ми хваща спирачката на задно дясно. Пипах днес след 12-132 километра пробег не е топъл грам диска. Значи изобщо не лови. Не може да е от спирачката да задържа. Някакви идеи какво може да е. Знам че звук е трудно да се опише ама все пак нещо като все едон свири на спирачки ама при тръгване баси загадката. Моля за помощ с идеи, че не ми се сваля сега в дъжда колелото.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нещо стърже отзад на Темпрата
Collapse
X
-
и все пак очевидно е спирачка, аз не мога да си обясня друга зависимост. може би просто опира леко накладката и затова се чува само при леко тръгване, или точно преди напълно да си спрял например. затова и не загрява. аз имах случай на кромата ей така стърже нещо, но отпред. спрях на пътя вдигам колелото и се оказа парченце тухличка много малко влязло между диска и ламарината, която го пази. отзад не знам как би могло да стане. във всички случай като изпече слънце ще сваляш колело.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
pakumba написа:и все пак очевидно е спирачка, аз не мога да си обясня друга зависимост. може би просто опира леко накладката и затова се чува само при леко тръгване, или точно преди напълно да си спрял например. затова и не загрява. аз имах случай на кромата ей така стърже нещо, но отпред. спрях на пътя вдигам колелото и се оказа парченце тухличка много малко влязло между диска и ламарината, която го пази. отзад не знам как би могло да стане. във всички случай като изпече слънце ще сваляш колело.
Коментар
-
deqnak__ написа:Айде да предположа. На мен така ми стъжеше от паднал обтегач. Ако си с барабони отзад имаш един обтегач, който обира хлабините на накладките. Сигурно е паднал и свободно се таркаля в колелото.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар